luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Facebook și Instagram, interzise oficial în Rusia. Tribunal din Rusia: „Organizația Meta este extremistă”

  de - | 22 martie 2022, 10:02 AM | Internaţional | IT | Social Media

  0

  (foto: Unsplash / Alexander Shatov)

  Tribunalul Tverskoy din Moscova a declarat luni, 21 martie 2022, că Meta – fosta Facebook – este o organizație extremistă, interzicând oficial accesul la Facebook și Instagram. Procuratura Generală s-a adresat instanței judecătorești pe tema refuzului Meta de a elimina de pe Facebook și Instagram apelurile la violență împotriva rușilor și a personalului militar rus, transmite Interfax, citat de EuropaFM.

  Un reprezentant al Parchetului General a declarat în instanță că interdicția nu se referă și la WhatsApp. Tot el a mai spus că utilizarea acestor servicii de social media nu ar trebui să fie considerată participare la „activități extremiste”.

  Un reprezentant Meta a negat acuzațiile. A cerut instanței să respingă acțiunea, subliniind că nu este de competența acesteia să judece o cauză împotriva companiei străine. Judecătoarea a respins solicitările reprezentantului Meta.

  Judecătoarea Olga Solopova a spus că: „Instanța a decis! Cererea Parchetului General al Rusiei trebuie să fie îndeplinită, iar decizia trebuie să fie aplicată imediat”.

  „A fost interzisă activitatea companiei Meta – Facebook și Instagram – pe teritoriul Federației Ruse, pe motiv că desfășoară activități extremiste. Această decizie nu se aplică activităților de pe WhatsApp”, a transmis instanța de la Moscova.

  Igor Kovalevsky, reprezentant FSB, a declarat că activitățile Meta au fost îndreptate împotriva Rusiei și a armatei ruse. Reprezentantul FSB a mai spus că decizia instanței ar trebui să fie pusă în aplicare rapid.

  Platforma Facebook a fost blocată pe 4 martie în Rusia, iar Instagram a fost blocat pe 14 martie. Odată cu hotărârea tribunalului de la Tverskoy, cele două platforme social media sunt oficial interzise prin Lege pe teritoriul Rusiei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.