duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Expoziție foto și concert cameral la Casa Pianului „Jacques Faix”

  de Raluca Medeleanu | 6 februarie 2024, 2:13 PM | Cultură

  0

  evenimentul cultural anunțat la Casa Pianului de pe str. Episcopiei

  Casa Pianului „Jacques Faix” invită arădenii iubitori de artă, vineri, 9 februarie, să ia parte la o expoziție de fotografie, dar și un concert cameral. Cu începere de la ora 19:00, evenimentul va include și o degustare de vinuri de la crama Dradara.

  Seara culturală face parte din seria organizată de Asociația „Jacques Faix”, care a transformat imobilul într-un adevărat hub cultural, din dorința de a reactiva atmosfera din urmă cu un secol, atunci când fabricantul de piane Jacques Faix, care a fost totodată și membru fondator al primului Foto Club din Arad, organiza numeroase concerte cu invitați de seamă, instrumentiști și compozitori.

  Astfel, vineri se vor împleti aceste două „trademark-uri” ale lui Jacques Faix: muzica și fotografia, afișul dedicat evenimentului fiind chiar o reproducere adaptată a unuia de epocă (foto jos) pe care Jacques Faix l-a folosit la o expoziție care chiar promova implicarea femeilor în arta fotografică.

  afis fotoclub jacques faix 1925

  Expoziția va conține fotografii realizate de artista Oana Pop, dar publicul va putea descoperi de la aceasta și povestea a trei femei fotograf: Claude Cahun, Dora Maar și Lee Miler.

  Concertul cameral va fi susținut de Dragoș Mihăilescu și Alex Amarandei.

  Participarea se realizează pe baza rezervare, contra sumei de 100 lei, care se achită la Boutique „Casa Pianului”, situat în același imobil, pe str. Episcopiei nr. 25. Locurile sunt limitate.

   

  Citește și: Înapoi în timp. Pianul Faix Jacques și-a reprimit casa din Arad și așteaptă serile de altădată · Special Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.