Expoziția Andy Warhol de la Tate Modern poate fi „vizitată” online, sub forma unui tur video gratuit

  de - | 28 April 2020, 10:22 AM | Cultură | Internaţional

  0

  Pe 12 martie s-a vernisat cea mai mare expoziție retrospectivă cu opera lui Andy Warhol din ultimii 20 de ani, la galeriile Tate Modern din Londra. Cinci zile mai târziu, muzeul a fost închis pe o perioadă nedeterminată din cauza pandemiei de Covid-19, scrie Urban.ro.

  Era una dintre cele mai așteptate expoziții ale anului 2020, care promitea să prezinte un portret complex și complet al artistului și al omului Andy Warhol, dincolo de faimoasele ilustrații cu Marilyn Monroe și conservele cu supă.

  Reprezentanții Tate Modern au găsit o modalitate de a oferi publicului acces gratuit printr-un tur virtual ghidat filmat prin cele 12 camere ale expoziției.

  Turul virtual nu înlocuiește vizita la muzeu, dar oferă câteva minute de călătorie prin lumea mai puțin cunoscută a lui Warhol. Curatorii expoziției au fost Gregor Muir și Fiontan Moran, cei doi ghizi pe care îi puteți asculta în videoclipul de mai jos.

  Sursa: Urban.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.