Exponatul lunii martie și al primăverii la Complexul Muzeal Arad este Dumbrăveanca | Video

  de Special Arad | 6 martie 2019, 3:56 PM | Animal Special | Cultură

  0

  În cadrul expoziției Științele Naturii este expus publicului un exemplar naturalizat din specia de pasăre Dumbrăveanca (Coracias garrulus), prezentat pe parcursul lunii martie la Complexul Muzeal Arad din incinta Palatului Cultural (intrarea dinspre Parcul Copiilor). Program de vizitare: marți-duminică: 09:00-17:00, luni – închis. Intrarea pentru copii este liberă.

  „DUMBRĂVEANCA (Coracias garrulus) este o pasăre migratoare din familia Coraciidae. În România, Dumbrăveanca poate fi întâlnită numai în timpul sezonului cald, în toată țara în afara regiunilor de munte. În mai – iunie, femela depune 4 – 5 ouă albe lucioase, cuibul fiind în scorburi sau săpat în malurile apelor. Clocesc ambii parteneri, la ca. 18 – 20 de zile ies puii. Este o pasăre îndrăgită datorită culorii penajului. Femelele au o culoare mai spălăcită iar culoarea tineretului este brună. Această specie este întâlnită în avifauna judeţului Arad, mai precis în situl Natura 2000 ROSPA0069 Lunca Mureşului”, spune Dr. Camelia Patko, muzeograf.

  Mai multe detalii despre exponatul lunii martie, în videoclipul de mai jos.
  Prezintă: dr. Camelia Patko, muzeograf – Științele Naturii/ Complexului Muzeal Arad.
  Promo (imagine și montaj) realizat de: Nelu Scripciuc – Complexul Muzeal Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.