luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Evreii din Cehia protestează faţă de acordarea unui premiu onorific cineastului Mel Gibson

  de Special Arad | 5 iulie 2014, 1:36 PM | Monden

  1

  Comunitatea evreiască din Cehia protestează faţă de decizia luată de organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary de a-i acorda actorului şi regizorului Mel Gibson un premiu onorific pentru contribuţia de excepţie la cinematografia mondială.

  În acest context, comunitatea evreiască a precizat că activitatea acestuia include şi păreri antisemite, informează Mediafax via bloomberg.com.

  În vârstă de 58 de ani, actorul şi regizorul Mel Gibson va primi premiul Globul de Cristal vineri, în timpul ceremoniei de deschidere a Festivalului de la Karlovy Vary, o staţiune termală din apropiere de Praga.

  Federaţia comunităţilor evreieşti din Cehia a criticat decizia organizatorilor festivalului de a-i acorda acest premiu, afirmând, într-o scrisoare deschisă, că filmul regizat de Mel Gibson „Patimile lui Hristos”, lansat în 2004, îi prezintă pe evrei ca fiind „răi şi însetaţi de sânge”.

  Prin acordarea acestui premiu, Festivalul de la Karlovy Vary devine o altă platformă de calitate îndoielnică, ce schimbă treptat atmosfera ţării noastre, de la o societate tradiţională relativ tolerantă” la una „în care se oferă spaţiu ostilităţii, xenofobiei şi ideilor antisemite”, au mai declarat reprezentanţii federaţiei în scrisoarea publicată pe site-ul lor.

  Organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary au confirmat primirea scrisorii şi au declarat că respectă opinia acestora.

  „Premiul recunoaşte abilităţile cinematografice şi cariera lui Mel Gibson”, a declarat purtătorul de cuvânt al festivalului, Uljana Donatova. „Nu simţim că este cazul să comentăm restul declaraţiilor. Filmul «Patimile lui Hristos» nu va fi proiectat la festival”, a completat aceasta.

  Cea de-a 49-a ediţie a Festivalului de Film de la Karlovy Vary are loc de vineri până 12 iulie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu știu de ce mai considerăm subiectul ”semit” un nimb intangibil. Adevărul lumii a fost pe pământ și a lăsat în urma Sa o Cale a Înțelepciunii în linie dreaptă. Acum ce-ar vrea acele glasuri evreiești care s-au autosesizat cu privire la filme, cărți – toate legate de Patimile lui Hristos ucis de voința evreilor săi?! Să zicem că IIsus nu a fost evreu? A fost. Că nu a fost de-al lor? A fost. Că a blasfemiat religia autoproclamându-se Fiul Tatălui? Este. Ei nu recunosc asta nici acum dp 2000 de ani când întrg pământul Îl cunoaște și-L (re) așteaptă. Trecerea celor două milenii a confirmat Adevărul predicat de Hristos. E prea târziu pt tot… Israel va duce până la capăt PREZENȚA lui HRISTOS in conștiința sa. Dacă nu-l recunosc pe Hristos ca Fiu al Tatălui atunci de ce reacționează la tot ce se spune (scris, filmat) despe Patimile Sale?!
   Nici noi nu reacționăm fiind catalogați ca Țara lui Dracula…

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.