luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Eveniment solemn la ISU Arad. În prezența lui Raed Arafat, colonelul Ioan Bogdănescu s-a retras din funcție

  Astăzi, sub vânt și ninsoare, colonelul Ioan Bogdănescu s-a retras din funcția de inspector șef al Inspectoratului de Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad, predând șefia noului comandant al ISU Arad, în cadrul unei ceremonii fastuoase, desfășurate în prezența oficialităților locale, a inspectorilor șefi din județele limitrofe, a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului pentru Afaceri Interne, Raed Arafat, și a generalului de brigadă Ovidiu Vasilică, șef al IGSU România.

  Oficialitățile prezente au luat pe rând cuvântul, vorbind fiecare în parte despre profesionismul cu care colonelul Bogdănescu și-a îndeplinit sarcinile în lunga sa carieră militară de 36 de ani, dintre care 26 de ani aflându-se în funcții de comandă, iar 8 ani fiind inspector șef. Colonelul, în vârstă de 55 de ani, este unul dintre cei mai vechi 3 aflați încă în activitate pe această poziție în țară, alături de cel de la Brașov și de la Suceava.

  Colonelul a predat astăzi comanda primulul adjunct, locotenentului colonel Gârbău Cristian, până în momentul în care se va organiza concursul la Inspectoratul General. Acesta este tot din Arad, a terminat Academia „Alexandru Ioan Cuza” pe specialitatea „Pompieri”, a lucrat la Ineu, iar în ultima perioadă a fost comandantul Secției de Pompieri de la Bârzava.

  Despre lunga sa activitate, colonelul Bogdănescu a spus că „Mă leagă foarte multe amintiri de această instituție. Am crescut cu ea. De peste 31 de ani vin la aceeași adresă, adică pe Andrei Șaguna, la numărul 66-72. Sunt onorat că ultimii 8 ani jumătate am condus din funcția de inspector șef (…). Dar fără sprijinul familiei, fără să te înțeleagă familia, nu cred că poți să reziști atâta timp, pentru că, vrând nevrând, sunt situații și situații când se impune prezența ta în unitate, sau la intervenție, sau în misiuni”. Întrebat fiind ce va face în continuare, acesta a mărturisit că după 36 de ani în slujba Ministerului de Afaceri Interne o pauză ar fi binemeritată, însă doar pentru o perioadă de câteva luni, dat fiindu-i firea, după care își va căuta altă activitate.

  A spus că în urmă cu 36 de ani a ales acest domeniu pentru că „a fost poate și o tradiție în familie, tatăl meu a lucrat peste 25 de ani ca șef de formație civilă de pompieri la Orăștie și, poate, luându-mă la concursuri și la alte activități, am fost influențat”. Întrebat fiind dacă îi pare rău, acesta a spus că nu-i pare rău de absolut nimic din ce a făcut până acum și că dacă ar fi din nou la începuturi, ar lua-o la fel pe același drum.

  Despre momentele dificile pe care le-a întâmpinat de-a lungul carierei sale, colonelul Ioan Bogdănescu a spus că „Dacă stau să mă gândesc, la 1 iunie 1985 când am ajuns aici la grupul de pompieri și până în prezent au fost și multe greutăți, dar și multe împliniri. A fost perioada când aveam militari în termen, când aveam militarii cu termen redus, pe urmă, în 2006-2007, s-a trecut la profesionalizarea instituției cu încadrarea din sursă externă… Au fost nenumărate intervenții, a fost când a ars spitalul de la Săvârșin, incendiul mare de la Maxstyle, inundațiile și din 2000 și pe parcursul anilor, au fost nenumărate incendii la subsoluri… Au fost multe. Dar ce mă bucură e că la toate intervențiile pe care le-am condus și pe care le-a avut Inspectoratul, nu au fost niciodată înregistrate victime din cadrul instituției noastre”, a spus colonelul Ioan Bogdănescu.

  Angajații ISU simt că pensionarea lui va lăsa un gol în instituție, spunând că prezența sa aducea un deosebit echilibru și că este înainte de toate un om care s-a implicat foarte mult pentru a-și ajuta subordonații de fiecare dată când a putut.

  Logistica ISU Arad

  Începând cu anul bugetar 2007-2013, când au fost adiționate fondurile europene, s-a reușit dotarea prin programul operațional regional cu un număr de peste 13 autospeciale, iar în ultima perioadă s-au achiziționat și urmează să se achiziționeze până în ianuarie o serie de utilaje și autospeciale, în special de transport, de iluminat, accesorii de iluminat și siguranța servantului. În perioada următoare, urmează accesarea fondurilor pentru 2017-2020, fonduri care sunt gestionate prin Inspectoratul General de la București.

  dscn8574 dscn8576 dscn8577 dscn8578 dscn8579 dscn8581 dscn8582 dscn8583 dscn8584 dscn8585 dscn8586 dscn8587 dscn8588 dscn8591 dscn8593 dscn8594 dscn8596 dscn8597 dscn8599 dscn8600 dscn8601 dscn8602 dscn8604 dscn8605 dscn8606 dscn8607 dscn8608 dscn8609 dscn8610 dscn8611 dscn8613 dscn8617 dscn8618 dscn8619 dscn8620

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.