Eveniment academic sub egida UNESCO la UAV Arad

  de Special Arad | 27 septembrie 2022, 9:57 AM | Educaţie

  0

  Comunicat. Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea”, din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, organizează, în perioada 25-28 septembrie 2022, în parteneriat cu United Nations for Education, Science and Culture Organization (UNESCO) și Federația Europeană a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO (FEACU) un simpozion internațional.

  Evenimentul se înscrie în cadrul programului aniversar: „Bicentenarul Teologiei Arădene” și este pus sub genericul „Artă, teologie și civilizație în spațiile monastice române. De la școlile mănăstirești, la școlile teologice”.

  Au participat on site și online profesori de teologie, istorici, oameni de cultură din 12 țări.

  Deschiderea simpozionului a avut loc luni, 26 septembrie 2022, în prezența ÎPS Timotei Seviciu, a rectorului UAV, Ramona Lile, a președintelui Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO, Daniela Popescu, a europarlamentarului Gheorghe Falcă, a vicepreședintelui CJA, Ionel Bulbuc, și funcționarului în cadrul Secretariatului UNESCO, Ana Dumitrescu.

  Deschiderea festivă s-a desfăşurat în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Ortodoxă, fiind prezenți și în mediul online reprezentanți din țări ca: România, Franța, Japonia, Senegal, Spania, Jamaica, Bulgaria, Belarus, Italia, Cipru.

  „Este o onoare pentru universitatea noastră să găzduiască acest simpozion și vreau să le urez, în numele comunității academice a UAV, un bun venit tuturor și să-i asigurăm de tot sprijinul nostru atât pentru acest eveniment cât și pentru proiectele viitoare derulate împreună cu Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” a punctat rectorul UAV, Ramona Lile.

  Cu această ocazie au fost oferite medalii aniversare – 200 de ani de Teologie Ortodoxă din Arad, doamnei Daniela Popescu, Președintele Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO și domnului europarlamentar Gheorghe Falcă, ca semn de recunoștință pentru sprijinul acordat în derularea evenimentelor aniversare. Apreciind, la rândul său, întreaga activitate cultural-academică din cetatea Aradului, doamna Daniela Popescu a oferit, Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, Diploma de Onoare din partea FEACU.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.