duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Europarlamentarul Vlad Botoș, desemnat co-raportor al directivei privind răspunderea civilă în cazul produselor defecte (Product Liability Directive – PLD)

  de - | 20 februarie 2023, 11:45 AM | Comunicate contra cost

  0

  Vlad Marius Botoș, europarlamentar USR, a fost desemnat co-raportor al directivei privind răspunderea civilă în cazul produselor defecte din partea Comisiei pentru Protecția Consumatorului și Piață Internă (IMCO) din Parlamentul European. Acest raport foarte complex care va desemna cine plătește daunele în cazul produselor defecte va avea doi raportori, unul de la comisia IMCO și celălalt de la Comisia pentru Afaceri Juridice.

  Vlad Botoș a declarat: „Eu, în calitate de co-raportor al Parlamentului European, voi fi responsabil pentru a aduce perspectiva drepturilor consumatorilor în această legislație care va acoperi și produsele noi, digitale care sunt tot mai întâlnite în viețile și în activitățile noastre.

  În același timp este nevoie să stabilim reguli foarte clare pe care companiile mici și mijlocii să le poată respecta ușor. Avem nevoie de o economie funcțională, de încurajarea antreprenorilor, mai ales acum, când întreaga economie se transformă, când sunt atât de multe oportunități pentru inovație.”

  Comisia Europeană vine cu această propunere de directivă pentru a adapta legislația la produsele noi, digitale, la noile tehnologii și servicii, iar europarlamentarul Vlad Botoș, membru în Grupul Renew Europe, va acoperi aspectele care vizează protecția consumatorilor și piață internă.

  Pentru o reușită cât mai bună a acestei directive va fi nevoie de negocieri foarte dificile, dar europarlamentarul USR ne-a asigurat că: „Fiind unul dintre cele mai importante dosare legislative îi voi acorda o atenție deosebită și voi încerca să fac așa încât să fie ușor pentru fiecare dintre noi să obținem compensații atunci când acestea ni se cuvin.”


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.