luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Europarlamentarul Vlad Botoș a fost desemnat membru al juriului care va decide Capitala Europeană a Tineretului pentru anul 2026 (P)

  de - | 2 martie 2023, 7:50 PM | Comunicate contra cost

  0

  Vlad-Marius Botoș, europarlamentar USR, în calitate de membru al Comisiei pentru Educație și Cultură a Parlamentului European, a fost desemnat ca membru al juriului care va decide Capitala Europeană a Tineretului pentru anul 2026, un titlu ce atrage după sine o serie de evenimente dedicate tinerilor.

  Europarlamentarul arădean ne-a declarat că a dorit această desemnare pentru că:

  ” Tinerii contează, vocea lor trebuie auzită, iar interesele lor trebuie să ocupe primele locuri între preocupările autorităților pentru simplul motiv că tinerii sunt cei care țin vie și activă orice comunitate. Ei sunt o componentă importantă a forței de muncă de care avem nevoie, sunt inventivitatea și inovarea care duce mai departe economia, sunt sufletul petrecerii și sufletul oricărei localități.”

  Acest titlu este acordat de către European Youth Forum, organizație non-guvernamentală europeană care are în componență mai mult de 100 de organizații de tineret, în general apolitice, din întreaga Europă, nu doar din Uniunea Europeană.

  Vlad Botoș mai menționează că acest titlu este interesant pentru că: ” Proiectele incluse pot fi extrem de variate, de la educație, la evenimente culturale, sportive, la infrastructură dedicată tinerilor, la proiecte economice orientate spre interesele tinerilor. Fiecare oraș candidat vine cu propria viziune, cu propriile atuuri pentru a atrage și a păstra cât mai mulți tineri în propria comunitate, ceea ce duce la orașe mai deschise, la orașe care au viitor.”

  Menționăm că în 2015 Cluj-Napoca a fost Capitala Europeană a Tineretului. Anul acesta titlul este deținut de Lublin – Polonia, iar anul viitor tinerii vor fi așteptați la Gent în Belgia. Pentru 2025 titlul va merge la Lviv, Ucraina.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.