Europarlamentarul Vlad Botoș a cosemnat o rezoluție referitoare la importanța memoriei istorice europene pentru viitorul Europei

  de - | 2 octombrie 2019, 2:16 PM | Comunicate contra cost

  1

  Vlad Botoș, președinte USR Arad: „Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la căderea regimurilor totalitare din Estul Europei.

  Comunismul impus de URSS a distrus aproape în întregime societatea așa cum o știau părinții, bunicii și străbunii noștri. A rupt legăturile cu trecutul pentru a înlocui totul cu propagandă, cu neîncredere, cu ură și dușmănie. A răpit visele multor generații, iar urmele a peste 40 de ani de reeducare se văd și se simt dureros de tare chiar și la 3 decenii distanță.

  Auzind poveștile vreunui străbunic supraviețuitor, văzând oameni precum Mihai Șora, educați la școala veche, dinainte de război, ne putem face o vagă idee asupra a ceea ce am pierdut: demnitate, înțelegere, colaborare, respect. Cuvinte de care comunismul și-a bătut joc și le-a golit de semnificație.

  Acum 10 zile Parlamentul European a votat o rezoluție istorică prin care comunismul este pus acolo unde ii e locul, lângă nazism, o altă ideologie distructivă pentru care genocidul a fost doar un instrument de lucru. Două ideologii criminale bazate pe ură. Ura de clasă și ura de rasă.

  Un moment istoric, pe care îl așteptăm demult. Această rezoluție ar trebui să fie un moment de nou început pentru noi, est europenii. Mă bucur foarte mult că am putut fi co-semnatar a acestei rezoluții istorice. O rezoluție pe care am dezbătut-o înainte de plen într-un mod foarte lucid, argumentat și onorabil în grupul politic Renew Europe.

  Două lucruri întunecă satisfacția de a vedea recunoscută condamnarea comunismului. Aș fi dorit ca în momentul în care a fost votat acest document solemn să fie prezenți în sală toți europarlamentarii români și aș dori să văd condamnarea comunismului și interzicerea acestei ideologii distructive și în România.

  Nu pot decât să spun că mă bucură recunoașterea pericolului comunist și că voi face tot ce-mi stă în putință ca democrația să nu mai fie pusă in pericol”.

  Detalii aici.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Atât de,,rău” a fost comunismul încât a construit drumuri,fabrici,unități de învățământ,Transfăgărășanul,combinate ,sistemul de sănătate,canalul Dunăre M.Neagră,învățămînt ratuit ,asistență medicală gratuită,locuri de muncă,locuințe ,etc! Voi ați distrus tot ce a construit comunismul! Voi ar trebui să dispăreți din viața României! Să vă fie rușine!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.