Este oficial: „Colectiv” este propunerea României pentru premiile Oscar 2021

  de Special Arad | 15 octombrie 2020, 5:46 PM | Film

  0

  Conform Centrul Național al Cinematografiei / Romanian Film Centre, documentarul „colectiv”, în regia lui Alexander Nanau, este propunerea României la premiile Oscar 2021, secțiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional”, anterior numită „Cel mai bun film străin”.

  Este prima oară când un documentar este propunerea României în competiția pentru premiile Academiei Americane de Film.
  În plus, distribuitorii americani ai filmului, Magnolia Pictures și Participant Media, vor înscrie filmul „colectiv” și pentru secțiunea „Cel mai bun film documentar”. Participarea unui film la două secțiuni îi sporește şansele de a fi nominalizat. Anul trecut, de exemplu, „Honeyland”, apreciatul documentar din Macedonia de Nord, a intrat în istorie ca primul documentar nominalizat simultan la secțiunile „Cel mai bun film documentar” şi „Cel mai bun lungmetraj internațional”.

  „Este o mare onoare pentru noi să fim învestiți cu atâta încredere de către comisia CNC. Ne aflăm cu adevărat în plină epocă de aur a documentarului, iar faptul că aceste filme încep să primească recunoaştere pe o scară atât de largă este foarte încurajator. Suntem convinși că povestea “colectiv” va ajunge la cât mai mulți oameni, ea fiind susținută de eforturile partenerilor noștri americani în lungul drum care ne așteaptă. Va fi o competiție atipică, într-un an complicat, în care standardele de eligibilitate s-au lărgit, iar numărul documentarelor eligibile a devenit imens. Competiția de abia acum începe, iar noi mergem mai departe cu optimism și responsabilitate”, a declarat Alexander Nanau.

  În luna august a acestui an, IndieWire, unul dintre cele mai cunoscute site-uri ale industriei cinematografice, a plasat „Colectiv” într-o listă scurtă a documentarelor cu șanse de a fi nominalizate la Oscar.

  Filmul este disponibil în România pe HBO Go.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.