Este confirmat! Gripă aviară în Arad

  de - | 9 March 2017, 10:04 PM | Știri Arad

  0

  Reprezentanţii DSVSA Arad au anunţat, joi, că în cazul unui cormoran mort în zona complexului Sportiv Mureşul s-a confirmat gripa aviară, medicii veterinari luând măsuri pentru ca boala să nu se răspândească, transmite corespondentul mediafax.

  După confirmarea gripei aviare în cazul cormoranului mort în zona Complexului Sportiv Mureşul din Arad, medicii sanitar-veterinari au atenţionat fermele de păsări asupra condiţiilor pe care trebuie să le respecte şi au cerut oamenilor să îşi ţină păsările în spaţii închise pentru a nu intra în contact cu păsările călătoare.

  „În urmă confirmării de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a suspiciunii de influenţă aviară pe un cadavru de cormoran, găsit mort în zona complexului Sportiv Mureşul din municipiul Arad, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentelor Arad a convocat Centrul Local pentru Combaterea Bolilor din cadrul Prefecturii judeţului Arad. Acesta a elaborat un program de măsuri privind prevenirea apariţiei şi difuzării influenţei aviare”, a declarat, joi, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentelor Arad, Viorel Agud.

  Totodată, reprezentanţii DSVSA au luat mai multe măsuri de prevenire a îmbolnăvirii, iar deţinătorii de păsări din cele cinci exploataţii comerciale de găini ouă consum şi o exploataţie de pui de carne, existente pe rază judeţului Arad, au fost instruiţi cu privire la înăsprirea şi respectarea cu stricteţe a condiţiilor de biosecurite în aceste ferme, respectarea procedurilor de filtru sanitar-veterinar, supravegherea zilnică a efectivelor de păsări privind starea lor de sănătate şi consemnarea acestor date în registrul de control zilnic.

  sursa: mediafax

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.