miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Eroul musulman din Franţa. Un angajat al magazinului atacat de Amedy Coulibaly a ascuns clienţii care erau ameninţaţi cu moartea

  de Special Arad | 11 ianuarie 2015, 12:20 PM | Internaţional

  0

  Un angajat al magazinului atacat vineri de Amedy Coulibaly a devenit erou în presa franceză şi pe site-urile de socializare, pentru că a salvat viaţa ostaticilor, ajutându-i pe aceştia să se ascundă într-o cameră frigorifică. Amedy Coulibaly ameninţase în timpul luării de ostatici că va ucide toate persoane din magazin, dacă operaţiunea de capturare a fraţilor Kouachi nu va fi oprită, scrie Evenimentul Zilei.

  Lassana Bathily, de 24 de ani, angajat musulman al magazinului atacat vineri, a reuşit să ghideze clienţii într-un loc sigur şi a ascuns câţiva dintre aceştia într-o cameră frigorifică, în timp ce Coulibaly ameninţa că îi va ucide. Bărbatul, originar din Mali, a mărturisit că a intrat în camera frigorifică alături de câţiva clienţi, a oprit răcirea şi lumina, apoi le-a spus ostaticilor să stea liniştiţi, relatează BFMTV.

  Poliția franceză a primit detalii prețioase despre atacul de la băcănia evreiască după ce teroristul a uitat să își închidă mobilul.

  Bathily a povestit televiziunii franceze că autorul atacului a cerut ostaticilor să iasă din ascunzătoare, altfel îi va ucide pe toţi. A fost momentul în care tânărul s-a oferit să iasă şi a reuşit să fugă, povestindu-le poliţiştilor unde se află camera frigorifică în care s-au adăpostit ostaticii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.