luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Enola Day: Un neamț la curtea regelui plecat de acasă

  de Lajos Notaros | 10 ianuarie 2019, 9:31 AM | Opinii

  21

  În zilele trecute, aproape concomitent au apărut două materiale de presă care prevestesc miza anului în care tocmai am intrat.
  Primul este un sondaj comandat de o redacție radio, cu privire la optiunile privind alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an, cel de al doilea, apărut în două publicații online destul de citite și cunoscute, demarează o anchetă, susțin realizatorii, devastatoare cu privire la afacerile imobiliare de milioane ale actualului președinte, Klaus Iohannis.

  Chiar dacă pentru consumatorul de presă, amețit de trecerea dintr-un an în altul, nu par, cele două materiale sunt strâns legate, declanșând lupta electorală care va începe în trombă în acest an și va continua și la anul, miza fiind cu atât mai mare cu cât România, înainte de toate prin președintele său, deține președenția Consiliului UE în primele șase luni ale anului care tocmai a pornit la drum.

  viorica dancila 605x378

  Din sondajul IMAS, comandat de Europa FM, reiese că actualul președinte deține un avantaj comfortabil față de posibilii săi contracandidați și în mod deosebit în fața lui Liviu Dragnea, cel acreditat cu un 5% jenant, în situația în care Iohannis, chiar și cu o imagine nu tocmai înălțătoare, se apropie de 40% din preferințele celor care ar alege peste o săptămână.

  Mult mai grav e că procentul este atât de solid încât următorii patru: Tăriceanu, Ponta, Cioloș și deja pomenitul Dragnea doar împreună reușesc să se apropie cât de cât de acest scor, fără să mai vorbim de mizilicurile din dreapta, Ludovic Orban, de exemplu, este taxat la 3,5%, adunate, cu care Iohannis ar câștiga en fanfare alegerile care s-ar ține duminica care vine.

  Situația este mai mult decât dramatică pentru Dragnea și sublima Doamnă Dăncilă, cea care tocmai ne-a anunțat că România a devastat, pardon devansat țări dezvoltate precum Franța și Germania la dinamica exporturilor din anul precedent.

  dragnea neggru 605x363

  Așa încât Cațavencii lui Doru Bușcu și Mircea Dinescu în tandem cu ancheteonline au primit sarcina să „devasteze” cât mai mult cu putință imaginea lui Iohannis, având în vedere sumele pe care le-a primit Bușcu în anii trecuți din pusculița PSD. Nu este nimic forțat aici, sumele au fost documentate de o altă redactie, de data aceasta mai greu de legat de luptele politice interne, având în vedere că se numește Newsweek și este varianta românească a revistei americane cu același nume.

  Cu alte cuvinte, vom avea doi ani foarte intenși, vom uita repede plicticosul 2018, în care nu a fost nicio campanie electorală, 2019 debutează imediat cu două, în primăvară europarlamentarele iar de Moș Nicolae (Santa Claus) vom alege președintele, numa bine să ajungem în 2020, să ne apucăm de primari și parlamentul care va da naștere unui nou guvern, având în vedere că sub Viorica degeaba te aștepți la ceva nou, eventual doar pe linia expresiilor novatoare din limba pe care o vorbim noi iar ea nu o înțelege.

  Vom avea atacuri și contraatacuri pe toate liniile și în toate situațiile, jurnaliștii cu numele, pe bani grei – cei de la Newsweek au calculat că Bușcu anul trecut a fost „plătit” cu 50 de mii de euro lunari de PSD – își vor transforma gura în cur pe nesimțite, vor intra în joc și statele paralele, atât de multe și iubite în țara aceasta în care poporul așteaptă de când îi lumea un mântuitor care să nu ne ceară nici un sacrificiu, dar să ne garanteze intrarea în rai chiar și pe ușa din dos.

  6711836 mediafax foto andreea alexandru

  Și uite, se pare că poporul acesta nu-i chiar prost, ba, dimpotrivă este chiar atât de deștept să nu-i pese de prostia Vioricăi Dăncilă din moment ce este convins, poporul, normal, că ea este acolo doar o păpușă mai întârziată si încă una inofensivă, că lupta se va da între Klaus si Livius, ceilalți având doar șansa să se poziționeze cât se poate de bine pe marginea acestei încleștări.

  Între Klaus, un neamț pripășit într-o țară din care nemții au plecat, mai precis au fost vânduti de unul, tot din sud, care se vedea deja rege în locul regelui plecat sau chiar dat afară de ruși, știind, de Ceaușescu vorbesc, desigur, că acest popor are încredere cât de cât doar în regi sau în șefi care chiar dacă nu sunt, se poartă de parcă ar fi, adică regește cu poporul.

  Și între Livius, viclean copil de casă, convins și el că românul are o slăbiciune pentru regi și apucături regale, chiar dacă înțelege că lumea de acum nu mai dă nici doi bani pe ei și apucăturile lor, mai ales dacă n-au o continuitate neîntreruptă de cel puțin două-trei secole. Și uite așa ne trezim în țara regilor plecați de acasă în care toți vor să devină regi, nu contează cum și în ce fel, dar singurul care reușeste să întruchipeze idealul este un neamț, nimic deosebit de altfel, în fond și adevărații regi ai României au fost nemți, acesta, un neamț care a rămas, nu s-a dus cu ceilalți, reușind să întruchipeze idealul secular al românului dintotdeauna: cel care ne conduce nu trebuie să fie ca noi, care ar fi atunci șpilul, cu ce ne-am alege, în fond cine știe mai bine ca noi înșine care sunt hibele și metehnele noastre.

  El este altfel, e înalt și n-are burtă, nu se repezește, nu se grăbeste, vorbește încet și puțin, tace mult și nu știi de ce, se pare că așa îi place lui să tacă și tu să nu știi de ce și uite așa, chiar dacă nu știm de ce, că de am ști n-am mai fi noi, îl alegem, nu de alta, dar băiețașul acela făinuț e încă fraged, mai are timp și oricum Klaus e formă prescurtată la Nicolae, ceea ce e cât se poate de normal dacă ne gândim la cât de puțin vorbește acest neamț rămas printre noi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. D-le Notaros in 1946 BPD a obtinut 30% din voturi…da’ au fost declarati castigatori cu 80% dovedind tuturor ca, nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile. Nush daca se faceau p’atunci sondaje…da’ avand in vedere ca, in afara armatei, TOTUL ESTE PSD-izat , mi-e greu sa cred ca alegerile vor mai fi libere!

   M.A.I. este papusa lor, au dovedit-o in august…n-au patit nimic stergandu-se la fund cu drepturile romanilor la fel cum nu vor pati nimic nici daca vor falsifica alegerile astea sau cele viitoare!

   Asa ca acel 5% a lu’ dragnea conteaza prea putin!

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Nu se compară situația de atunci cu cea de acum și nu, pe atunci nu se făceau nici sondaje, România era o țară ocupată.
    Am comentat acest sondaj pe care il consider cat de cat relevant, având in vedere ca a fost comandat de un organ de presa echidistant, nu de vreun partid sau altul, dar asta nu înseamnă ca totul este pesedizat, de exemplu, aici in Arad PSD-ul suferă puternic nu are nicio putere, dar asta nu înseamnă deloc că aici e mai bine ca in locurile unde PSD-ul e la putere și conduce treburile.
    Pe urmă ancheta despre care vorbesc in articol ne arata tocmai faptul ca PSD-ul lui Dragnea este conștient de pierderea de imagine și încearcă reechilibrarea situației prin campanii de presă, nu prin forța armelor ca în 1946.
    Cu număratul voturilor e mai complicat acum ca înainte, se poate fura, ciupi de ici colo, mai ales pentru cei care înving, dar este exclus să se fure alegerile.
    Cu toate acestea, nu spun ca situația de acum se va reflecta în alegerile prezidențiale din toamna-iarnă, am scris articolul pentru a fixa situația din care plecăm, acum la început de an, până în noiembrie multe se pot schimba.

    +1 voturi
    +1
    -1
  2. in ultimul timp ne-am obisnuit cu multa ura de dreapata. Eu sper ca va fi cumva sanctionata.
   Eu sunt de dreapta dar vad ca PNL este mai pe stanga decat PSD. Nu voi vota PNL fiindca nu e de dreapta si nu voi vota nici PSD din acelasi motiv si pentru ca nu i-am votat niciodata. In concret nu gasesc pe nimeni printre optiunile mele asa ca nu voi vota.
   Daca absenteismul va fi de peste 60 % asa cum sper, vor castiga iarasi PSD-istii, si adevarul este ca ma doare la basca cine ma fura, ca de furat ma vor fura oricum si unii si altii.

   --2 voturi
   +1
   -1
   • E pacat că fiind om de dreapta, vă vedeti tradate convingerile de partide si partidulete care se reclama de dreapta.
    Nu spun ca nu aveti motive de dezamăgire, situatia mea este insa mult mai grava, eu sunt un om de stanga, dar din 1990 incoace votez partide si persoane care se revendica de dreapta, asta fiindca nu exista in Romania un adevarat partid, cat de cat onorabil de stanga, PSD-ul fiind o caricatura cripto si cleptocomunista, nicidecum un partid socialist sau social-democrat.
    Cu toate acestea votez de fiecare data, singura data cand nu m-am dus a fost atunci cand in turul doi la prezidentiale trebuia sa aleg intre Iliescu si Vadim.
    Cu alte cuvinte pot alege raul cel mai mic, asa cum imi imaginez eu, insa nu pot alege intre Dracu si taticul lui.
    Cred, totusi, ca acum situatia nu este chiar atat de neagra.

    +6 voturi
    +1
    -1
   • @ MZ :

    Conducerii de dupa ’89 din Romania îi prieste dacã persoanele cu drept de vot sunt limitate în optiuni.De ce?
    Pt ca astfel de persoane îsi pierd speranta si oamenii fãrã sperantã nu voteazã.

    Politicul spune întotdeauna cã toatã lumea ar trebui sã voteze dar dacã oamenii sãraci,pesimistii,grosul populatiei, ar stii sa voteze cu persoane care sã le reprezinte interesele s-ar petrece o adevãratã revolutie democraticã si puterea oricare ar fi ea nu vrea una ca asta. Asa cã îi tin pe oameni pesimisti si fãrã sperantã.
    Pentru cã sunt douã modalitãti în care îi pot controla pe oameni: prima ar fi sã-i sperii si a doua sã-i demoralizezi.
    Tu din care faci parte? E atat de simplu sa te crezi liber si puternic!

    0 voturi
    +1
    -1
    • Ceea ce spui tu nu imi este clar logic si intuiesc (in prima faza empiric) ca este vorba de un sofism.
     Afirmi ca limitarea optiunilor este favorabila conducerii (nu precizezi de care optiuni este vorba si nici la care conducere te referi si imprecizia termenilor folositi favorizeaza confuziile, neclaritatea si acopera intentia de manipulare).
     Dupa care vii cu a doua afirmatie in care spui ca exista doua modalitati de control a oamenilor (frica si demoralizarea).
     La final induci concluzia (logic falsa) ca eu apartin celor speriati sau dezamagiti.
     Hai sa revedem asa zisele tale rationamente!
     Limitarea optiunilor la ce se refera? La sistemul electoral care nu permite alegatorilor sa voteze indivizi ci doar liste de partid (asa numitul sistem electoral proportional pe liste blocate – un sistem recunoscut ca fiind opac si nedemocratic din perspectiva nevoii de responsabilizare a alesilor – conditii de care tu probabil habar n-ai).
     1. Cine a propus si sustinut acest sistem? (Toti politrucii din TOATE partidele poșlitice, inclusiv mizeriile de USR ulteriori ultimelor modificari a sistemului electoral).
     2. Cui profita acest sistem electoral? Sefilor de partide care capata o putere extraordinara prin detinerea atributului suveran de constituire a listelor de partid (este mecanismul care-l tine pe Dragnea la putere si de fapt pe toti sefii de partide). Vezi constituirea listei de candidati la europarlamentare la PNL unde Orban pune pe cine vrea el – Floaca cade, Antonescu cade etc.
     3. Care sunt posibilitatile pentru tine, in calitatea ta de alegator sa decizi cine va fi reprezentantul tau, cine va fi persoana care iti reprezinta tie interesele, cine este persoana responsabila in fata ta, cine este alesul tau, delegatul tau, persoana pe care tu o mandatezi sa decida in numele tau si pentru tine? Este persoana asta o persoana pe care tu o alegi dintr-un numar suficient de mare de candidati sau este doar un guzgan rozaliu – un smecher, pretenarul si lingaul sefului de partid, cel care nu da doi bani pe tine – pe care seful de partid il pune in cap de lista, pe loc eligibil?
     Nu mai continui asa zisul tau rationament ca este deja clar ca nu este decat un cliseu la idemana incultilor cu pretentii de docti.
     Raspunde-ti tu tie la intrebarea:
     – candidatii pe care ma inviti tu sa-i votex la alegerile viitoare, cei pusi de sefii de partide pe locurtile eligibile din listele de partid, imi vor reprezenta mie interesele?
     Eu zic ca nu!!!! In sistemul electoral actual niciun candidat al niciunui partid nu iti vor reprezenta tie intertesele (decat daca esti conectat la teava profitorilor din politica si administratia romaneasca).

     si dupa ce parcurgi etapele astea intelectuale intreaba-te ”ce poti tu face pentru ca alesii nostrii sa fie niste persoane care sa ne reprezinte noua interesele si nu sefilor lor din partidele astea mafiote romanesti?”
     … si nu mai pune botu ca o proasta la texte de doi bani. Intelege ca ai voie sa gandesti cu capul tau!
     In primitivismul tau ramai blocat in luptele de fatada dintre partidele politice.
     Da-mi mie un exemplu, unul singur, de lucru rau facut sau nefacut de PSD de care nu se face vinovat si PNL/PDL/USR/UDMR etc.? … stie eu, poate reusesti sa evoluezi de la stadiu de primata rezistenta la bipeda rationala.

     --5 voturi
     +1
     -1
     • @MZ:
      Doamne, da’ cata acreala? De la ce? Probabil dotarile, sau ma rog lipsa lor te fac sa recurgi la asemenea aere! Nu sunt eu de vina pt impotenta ta stimabile!
      Revino-ti!

      Ce poti face ca sa schimbi desteptule?
      Intr-adevar ce poti? Sa plangi ca o fetita asa ca tine? Nu-ti convine? IA ATITUDINE! Stii ca poti? Cum sa nu stii…doar esti atat de cult…Aaaa sau esti prea las si pututros sa-ti misti hoitu’!

      …se vede ca habar n-ai ce inseamna libertatea de a alege! Dreptu’ de a fi liber …este o utopie pentru indivizi ca tine…n-ai ce sa faci cu el…probabil prea multa scoala bolsevica te-a tampit. Sau o fi de la medicamente? In locu’ tau m-as ingrijora!

      Vezi tu strambule aberatiile astea cu “Toti politicienii sunt la fel” bla-bla-bla…sunt chestii cu care comunistii sau neo comunistii v-au spalat creierele alea de care sunteti atat de mandrii! V-au facut sa credeti ca sunteti miezu’ cand de fapt n-aveti c…e sa faci nimic numa’ sa latrati! Exact asa cum faci tu! Stii expresia aia “ lauda-l pe prost ca lucra” ? Iti vine ca o manusa!

      Hai pa! Raule!

      0 voturi
      +1
      -1
      • esti o formidabila colectie de clisee …
       vorbesti de implicare si crezi ca daca ai iesit cu rezistentii te califici in loja superioara !?
       Orice posibilitate de implicare a fost decimata sistematic de hoteala portocalie care a cuprins toata tara asta pe vremea lui Base si de hipersmechereala fondurilor structurale care au inlocuit programele Phare dupa integrarea Romaniei in UE.
       Traim institutional intr-o ipocrizie care frizeaza dementa totala. Manipularea atinge cu sprijinul social media si activismul unor trepanati inculti, imaturi dar vindicativi niste cote gretoase.
       Ideile de principiu sunt folclor ridicol la fel si oamenii de calitate. Spoiala intelectuala a incultilor, abili manipulatori de clisee imecile si scoase din context, vine sa inlocuiasca ce este simplu si corect.
       Semidocti care sunt atat de prosti ca sunt convinsi ca nu sunt prosti si atata de nesimtiti ca nu-si dau seama ca sunt penibili cand blameaza absenteismul, idioti care nu au sinapsele sa faca legatura intre lipsa fundamentelor democratice si precaritatea ne”alesilor” nostri.
       Dar sa stii ca n-am nimic cu tine. Ma deranjeaza zgomotul si poluarea produse de o minoritate infecta care crede ca votul nostru chiar conteaza, ca alegerile sunt democratice. Cu asa prosti nu ai cum sa ajungi decat la sapa de lemn.
       Rezultatul votului se vede. Iti imaginezi cumva ca votand la fel vei obtine un alt rezultat? Crezi cumva ca daca castiga PNL alegerile ar fi fost mai bine?
       Imagineaza-ti ce se poate intampla daca, o majoritate de 80% nu se prezinta la vot sau se prezinta si isi anuleaza voitul. Ar intelege si cel mai cretin si prost smecher hot din tara si aiurea, ca s-a boicotat clasa politica si in bloc asa zisa democratie de rahat.
       Toti smecherasii care si-au negociat la sange locurile pe listele electorale vor face scandal sefilor de partide. Poate vor intelege si potaile astea rezistente ca de vina este sistemul, partidele toate, clasa politica si toti politrucii (azi isi imagineaza imbecili ca daca pleaca PSD va curge lapte si miere). Poate vom fi si noi solidari impotriva sistemului si politrucilor si nu ne vom mai sfasia intre noi ca niste sacali cretini.
       … dar deontologii, si toti cei cu convingeri putine dar ferme, sunt liberi sa mearga sa voteze politruci, lepre, jeguri, hoti, zdrente, curve si alte mizerii, in timp ce se vor minti ca lupta pentru democratie.

       0 voturi
       +1
       -1
      • O imagine apocaliptica, dar destul de exacta si foarte puternica. Felicitari pentru expresivitate.
       Desigur, nu votul rezolva problema sau problemele grava(e) societatii in care traim, participarea la vot mai precis.
       Activismul si spiritul critic, refuzul novalorii si al nonculturii sunt la fel de importante, mai precis conditii sine qua non ca votul sa aiba finalitate optima in conditiile date.
       Pe de alta parte societate perfecta nu exista, omul este om, greseste, pacatuieste, se lasa mituit si inselat.
       Salvarea nu este colectiva, ci individuala, o idee care nu poate fi negata decat de cei care nu stiu despre ce vorbesc.
       La nivel colectiv, putem spera doar la cea mai buna lume dintre cele posibile iar noi suntem foarte departe de acest deziderat, asa ca niciun gest care tinde in directia respectiva – inclusiv votul inteligent dat sau nu, fiindca si nevotarea este votare – poate fi un astfel de gest.

       0 voturi
       +1
       -1
      • @mz:
       1.Habar n-ai ce reprezintă#rezist nici n-ai avea cum…fiecare cuvânt pe care-l scrii parca iese din badea& Gâdea
       2. Nu mă ating insultele tale bolșevic strâmb pt că nu sunt membru #rezist și dacă aș fi nu m-aș confesa unui bolșevic pe net.
       3. S-a boicotat referendumul pt familie…se vede cât a realizat PSD din toată treaba. Plâng și acuma!
       4. …am să îți spun strambule că,recent într-o țară Europeană, după câteva mințiri sistematice a populației de către cele două partide aflate la putere POPORUL i-a votat pe cei care aveau 3-5% in sondaje! ASTA ÎNSEAMNĂ REVOLUȚIE DEMOCRATICA HAMSTER CONSTIPAT CE EȘTI! NU BALIVERNELE PE CARE LE TOT REPETI IN ALTE FORME! Ești depășit…ești praf și orbit de frustrări exact că idolii tai de la antene!

       PS: să nu îți uiți tratamentul! PPS: numele țării de care vb mai sus nu ți-l spun…la cât ești de cult sunt absolut convins că îl știi.

       0 voturi
       +1
       -1
   • Tu nu prea intelegi ca noi cand mergem sa votam noi nu avem dreptul sa alegem candidatul pe care il vrem si asa trebuie sa ne multumim cu candidatul sefului de partid, adica cu un sobolan grasuliu.
    In logica asta ti se pare ca daca mergem la vot are consecinte altele decat cele pe care le are absenta la vot? Nu. Daca sistemul ar fi democratic poate ca ce spui ar fi de bun-simt insa asa mi se pare ca nu reusesti decat sa ne arati ca limitele tale la materia civica sunt majore.
    Daca voua alegerea raului mai mic va suna bine, mie nu imi ajunge. Si da, sunt oameni care iubesc mai mult siguranta decat libertatea. Trist. Adevarul este ca ar trebui sa le avem pe amandoua.

    --8 voturi
    +1
    -1
  3. Ma uit sa vad si vad si … vad!
   Esti un individ care nu stie ce vrea. Ce vrei?
   Vrei democratie si stat de drept sau vrei PDL-isit?
   Adevarul nu poti sa-l schimbi dupa cum iti doresti fiindca adevarul nu este convenabil ci adevarat. El este, chiar daca-ti place si chiar daca nu-ti place, acelasi.
   Stiu, este foarte abstract, dar este absolut exact! Poate si doar daca iti doresti, daca iti propui, vei reusi sa faci distinctie intre ce iti place si ce este. Esti liber sa alegi intre a fi liber si a fi sluga.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • PSD îți garantează statul de drept pe care PDL ți l-a răpit? Pe ce lume trăiești stimabile? Apoi, De unde ai dedus tu că eu sunt pro PDL?
    De ce nu aveți c…e să votați altceva? Va dați foarte informați da’ dacă nu votați cu eternele două partide alegeți să absentati,deci despre ce vb? Cine e băbălău? Nu voi? Toată lumea e afoana numa’ generația voastră e cultă, e doctă…se vede ce clasă politică a-ți permis de 30 de ani.
    Ce vreau? Ai văzut discursurile de la Ateneu? Vreau oameni politici ca cei ce au luat cuvântul…
    Nu mai vreau analfabeți… atât! Vreau o țară ca afară! Vreau presă și un STAT care să mă reprezinte și mi-aș dori să mă fi născut cam pe acuma… atunci generațiile lu’ m.z. erau de mult acolo unde le-aș vrea eu sa fie!

    +1 voturi
    +1
    -1
    • 1. Niciodata nu am spus sau lasat sa se creada ca PSD imi garanteaza statul de drept. Eu stiu ca PSD nu vrea stat de drept. Modificarile la sistemul nu sunt pentru a intari institutiile si pt. a le garanta independenta ci sunt pentru a prelua scula cu care se fabrica dosare in vederea practicarii unui santaj politic si institutional. PSD vrea hoteala imensa creata de Basescu cu portocalii lui infecti.
     2. Nu sunt de acord sa vina un mucas infantil si evident depasit intelectual si cultural civic sa-mi spuna ca este in interesul meu sa votez hoti, smecheri, curve, gunoaie, zdrente etc. Votand astfel de specimene, indiferent ce culoare au, votezi mizeria, saracia, coruptia, prostia si hoteala. Eu nu sunt fanatizat pe nicio parte a esichierului politic ca sa consider in mod cretinoid ca hotii mei sunt mai buni fiindca sunt ai mei!? Din cate vad tu imi spui sa votez hotii de dreapta fiindca sunt mai faini decat hotii de stanga. Mai incearca, mai cauta, mai gandeste, curaj. Votand hoti nu vei schimba nimic, decât poate hotii intre ei. E ca si cum ti-ai schimba chilotii murdari cu altii murdari. Gretos … si imbecil daca te astepti ca astfel sa fii curat!? Poate comparatia asta te ajuta sa intelegi cum este sistemul electoral proportional pe liste blocate (votand liste esti limitat la a confirma alegerile sefilor de partid – nu poti sa-ti iei chiloti curati ci esti obligat sa iei chilotii pe care ti-i ofera cu generozitate sefii de partide (cacati la cur)).
     3. Te-ai uita la TV si ai ramas impresionat de un show la un nivel calitativ superior. Stai linistit ca si baietii aia nu au urmarit decat sa te manipulaze. Ma indoiesc ca ar exista chiar si numai unul dintre ei, care sa poarte grija altcuiva decat propriei persoane.

     --1 voturi
     +1
     -1
     • 1. Eu nu ti-am spus sa votezi dreapta…ti se pare!
      2.Vrei schimbare scrie o petitie, pentru ca te dai cult, si cere(AI DREPTUL) sa interzici traseismul politic! Apoi voteaza partidul cu cele mai putine sanse sa intre-n parlament si ai sa vezi ca VOTUL TAU CONTEAZA SI HOTII SE VOR GANDI DE DOUA ORI INAINTE SA TE MAI DUCA DE NAS!
      3. Sunt de acord sa ma manipuleze „baietii aia ” despre care vb daca imi ofera nivel de trai ca-n Olanda,Danemarca etc. Poate sunt manipulatori da’ se vede in urma lor! La ei in loja nu sta severin cu ficioru’ lu veorica!

      0 voturi
      +1
      -1

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.