Enola Day: Telenovela PNL Arad. Astăzi, drama familiei Pistru

  de E. Nola | 8 iunie 2017, 9:45 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  6

  Tineretul penelist arădean se pregătește de vacanță.

  Oferă comunicate nesemnate opiniei publice de parcă ar fi tombole cu care ai putea câștiga o excursie în Antalya, acum când ai și avion – charter, e drept – care te duce direct la turci.

  Ideea e că ar trebui să răspunzi corect la mai multe întrebări legate de situația alegerilor din PNL Arad, să identifici exact cine vorbește cu cine și cine s-a dus cu Ghiță la Bucuresti să le spună ălora că ar fi o greșeală de neiertat, acum în prag de vacanță, să bage în seamă tot felul de frustrați care vin cu contestații peste contestații.

  Și de unde?

  Tocmai de la Arad, din orașul în care nici iarba nu mai crește dacă Ghiță nu-i dă undă verde, tomberoanele se golesc singure, iar găurile din asfalt se acoperă pe sine automat dacă pronunți din mașină sau tastezi pe telecomandă cuvântul magic: Ghiță.

  Dacă totuși vor fi mai mulți care nimeresc corect răspunsurile, niște întrebări în plus i-ar putea departaja: cine e președintele municipal al PNL la Arad, cine este vicepreședinte la județ și ce este identic în toate astea?

  Păi da, din nou răspunsul este cuvântul magic: Ghiță.

  inna4

  Indiferent de sentința Curții de Arbitraj, el este președintele partidului datorită faptului că asta a fost și înainte de alegeri și după.

  Problema cea mare este în familia Pistru.

  Domnul Pistru a semnat contestația în urma căreia au fost anulate alegerile și, conform regulamentului, conducerea partidului se scoate din mâna noilor aleși, ea revenind la cei care au fost pe funcții până la alegeri.

  Ca să ne înțelegem: de la decizia Curții de Arbitraj, adică de săptămâna trecută, președintele organizației municipale a PNL Arad nu mai este Sergiu Bâlcea, cel ales neregulamentar, ci Doamna Pistru, cea care a fost înaintea Domnului Bâlcea și cea care, în urma alegerilor considerate neregulamentare, a devenit prim-vicepreședinte.

  Desigur, Doamna Pistru, aplaudată la scenă deschisă în momentul în care a predat ștafeta Domnului Bâlcea, din funcția de prim-vicepreședinte, se poate considera și președinte, Domnului Bâlcea rămânându-i oricum plăcerea de a o aplauda la… scenă deschisă.

  Problema este cu Domnul Pistru, cel care, cum am văzut, a semnat contestația care a dus la invalidarea Domnului Bălcea și renașterea soției din funcția de prim-vicepreședinte în cel de președinte plin.

  Este clar așadar că din această contestație validată, pe lângă Ghiță, cel mai bine a ieșit Doamna Pistru și nu doar din punctul de vedere al soțului, cel care de pe acum are cel puțin trei variante să-și apeleze soția dimineața în bucătărie: Doamna Președinte, Doamna prim-vice sau pur si simplu Giani, că e încă prea de dimineață pentru un “Iubi” focos.

  Habar nu avem și nici nu ne interesează relația mai intimă dintre soții Pistru, totuși n-am vrea să fim în locul Domnului Pistru în această complicată situație.

  Se știe că o soție hotărâtă are mijloace infinite să-i facă viața soțului un iad cu mai multe intrări și fără nicio ieșire, darămite dacă este președinte, prim-vicepreședinte și “Iubi” în același timp.

  Și atunci încă n-am amintit de postul ei de consilier de la Apă și Canal.

  Insistăm pe Domnul Pistru nu neapărat pentru că suntem invidioși pe Range Roverul Evoque al familiei despre care nu mai știm pe unde parchează, ci pentru simplul fapt că, spre deosebire de ceilalți contestatari, Domnia sa este în mijlocul evenimentului, în ochiul vulcanului, cum se zice la autorii mai pretențioși.

  13162146_938135439630376_1145121913_n

  Domnul Igaș n-are treabă, tras pe linie moartă, are susținerea necondiționată a întregii sale familii, de Domnul Parpală ce să mai vorbim, Domnia sa a fost și este întotdeauna cu liberalii, chiar dacă mai trece de la unul la altul, e ca în familie, Domnul Șcheau patinează cam de mult prin PNL, iar de Domnul Cristina, din nou, ce să poti zice după ce Ghiță n-a reușit să-l faulteze cu listele parlamentare: familia este în spatele său ca un monolit de pe vremea partidului unic.

  Scuzați-ne că insistam în această poveste pe familie, avem însă circumstanțe atenuante!

  Știrile naționale care se ocupă cu Aradul, în speță cu Gheorghe Falcă, se termină invariabil cu precizarea că Domnia sa a fost cununat de expreședintele Băsescu, unele menționează și faptul că este ginerele exprim-vicepremierului Seculici, precizări care ne arată importanța familiei în evoluția Domnului Falcă și în mod indirect și a PNL-ului arădean, respectiv a orașului în sine.

  Nu ni se pare deloc întămplătoare ascensiunea fulminantă a familiei Pistru în acest cadru, în fond o structură care se construiește pe familie va proteja si promova familia în orice ipostază a ei.

  Domnul Calimente poate să-si smulgă părul din cap, fiind un lup singuratic a și fost ejectat din partid, familia sau familiile netolerând prădătorii din afara haitei.

  Desigur, în viața publică democratică important ar trebui să fie partidul, nu familia, având în vederea conotațiile negative ale termenului de când cu filmele cu mafioții, ne gândim aici înainte de toate la Nașul I, Nașul II și Nașul III.

  Revenind la familia Pistru, evoluția ei în acest context este cel putin bizară.

  Adevărul e că nu știm ce să mai credem, posibilitățile fiind multiple: este doar un joc de societate această pozitie diferita între soț și soție, este doar de ochii lumii, un joc nu foarte sofisticat în care Domnul Pistru face pe polițistul cel rău iar Doamna pe cel bun – mă rog, de ar fi invers, n-ar schimba datele problemei! – sau e pe bune, diferențele de poziție și comportament persistând și acasă, în bucătărie și dormitor, nemaivorbind de momentul în care vine manevra de parcare a Range Roverului.

  pistru

  Ne și imaginăm momentul.

  Domnul Pistru, hotărât sa parcheze pe trecerea de pieton, este contrat puternic de Doamna Pistru: Domnule deputat Sebi, vezi, asta e problema cu Dumneavoastră, nu ai simț politic adevărat, Domnule! Ce, nu puteai parca și tu acolo, mai regulamentar?

  La care Domnul Pistru dă replica: Hai, Giani, nu te mai face, data trecută și tu ai parcat aici, ce te dai principială acum când oricum nu te aude nimeni.

  Și tot așa în fiecare zi, depinde cine se află la volan.

  V-am spus eu, sunt probleme mari în familie la PNL Arad!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.