Enola Day: Finuța Gabi și nașul Gigi încep campania de toamnă cu tractoriștii

  de Lajos Notaros | 6 septembrie 2018, 8:56 AM | Opinii

  1

  Gigi Becali: „Eu nu eram de acord cu Iohannis, dar Dragnea m-a făcut să-l iubesc

  Este vorba despre acel Gigi Becali, singurul român care are o rubrică în The Guardian.

  Sau ceva de genul, având în vedere că este cel mai pomenit român în legendarul ziar de limbă engleză, mutat mai de mult de la Manchester la Londra.

  Ziarul, nu Gigi Becali!

  Este adevărat, ultimul articol în care apare e din 2016, dar înainte am numărat zeci de titluri în care Gigi era pomenit pro și contra, mai ales contra, desigur.

  Explicabilă această pierdere de vizibilitate, Gigi nici la noi nu mai este ce a fost, probabil experiențele tumultoase și vârsta spunând și în cazul lui cuvântul.

  Are totuși, nu vă vine să credeți, 60 de ani, iar cu privire la experiență ne gândim, desigur, la aceea perioadă mai linistită și studioasă din viața sa petrecută la Jilava.

  Foto: MEDIAFAX

  Și cu toate acestea el este mai prezent în The Guardian decât România ca țară, personalitatea sa debordantă inspirând, se pare, în mod deosebit jurnaliștii britanici, aceștia având impresia, probabil, că prin el pătrund în sufletul nației, în acea Românie profundă de care pomenesc unii gânditori locali..

  Astfel, de exemplu, n-am aflat nimic din The Guardian cu privire la revolta Doamnei Firea, primarul-general al capitalei, împotriva lui Daddy, cunoscut prin acte drept Liviu Nicolae Dragnea.

  Ultimele informații despre România din celebrul ziar britanic se refereau la afacerea scrisorii lui Giuliani, dar mult mai interesant pentru noi a fost o știre din Mai din care aflam că românii au devenit, după polonezi, a doua națiune nebritanică din Marea Britanie, devansând în ultimul an pe nord-irlandezi și indieni.

  Este evident că cele două – Daddy și românii din Marea Britanie – se leagă mai ales prin demonstrația din 10 August a diasporei, jurnalistii britanici însă nu aprofundează, chiar dacă nici pentru ei n-ar trebui să fie o noutate că toate astea au legătură directă cu condamnările încă suspendate, dar care atârna precum sabia lui Damocles, ale lui Daddy, cunoscut oficial ca Liviu Nicolae Dragnea.

  Cel care, pentru noi cel puțin este clar, are o problemă cu femeile.

  Ne referim înainte de toate la faptul că este în mod evident depășit de evoluțiile recente în relația bărbat-femeie, rămânând captiv unei idei ancestrale după care femeia fiind mai puțin dotată neuronal, trebuie să stea lângă cratiță și să-l asculte în toate,  să slujească cum poate mai bine bărbatul.

  Numai așa ne explicăm încrederea cu care s-a înconjurat de femei, punându-le în toate funcțiile posibile și imposibile, sperând că astfel va fi scutit de nemulțumiri, mârâieli și bombăneli masculine în activitatea sa de salvator al propriei sale persoane.

  Și care nu pot fi rezolvate cu un buchet de flori, o rochiță nouă sau o excursie într-un loc exotic.

  Există totuși riscuri și aici, că așa-i femeia, începe cu reproșuri când te astepți mai puțin.

  Abramburica, de exemplu, cunoscută și ca Ecaterina Andronescu a fost primul politician(ă) din PSD care a ieșit la interval, cerând, nu de mult, înlăturarea lui Daddy. Bine, ea ca femeie simțită, nu a vorbit de înlăturare, ci de retragere sau pas înapoi, ceea ce din punctul de vedere a lui Liviu Nicolae și al nostru, precizăm, este același lucru.

  Gestul Ecaterinei Andronescu a rămas, cel putin până acum, suspendat în gol, doar câțiva bărbați, în frunte cu mult prea îndepărtatul Tănase, au mârâit ceva nedeslușibil, se părea că Daddy a reușit și de această dată să-și controleze partidul și haremul.

  Dar, nu! Iată, fina și nașul arunca bomba tocmai la începutul campaniei de toamnă de numărat bobocii din sigla partidului.

  Știrea săptămânii este revolta  Gabiței – n-am ce face, mă tot duc cu gândul la întrunirile de taină ale lui Daddy unde fiecare este pomenit pe numele său mic – Firea, ieșirea ei bruscă si de nimic anunțată împotriva omului puternic, atât de puternic încât până si fostul primar al New Yorkului e la buzunarul său.

  Sau al nostru, depinde de unde s-au luat banii pentru tariful lui Giuliani!

  Jurnaliștii britanici nu se bagă din mai multe motive, primul ar fi că habar n-au de dedesubturile politicii dâmbovițene, ei fiind încă oarecum convinși că pe lângă problemele lor personale politicienii se mai ocupă și de problemele societății care i-a delegat să se ocupe de aceste probleme.

  Nu și Gigi!

  El nu mai are iluzii de mult, nemaivorbind de faptul că având cu femeile cam aceleași relații ancestrale precum Daddy Dragnea, a simțit imediat că în această situație de cumpănă este nevoie de un bărbat.

  Altfel spus, dacă Daddy se crede nașul unui întregi țări, Gigi se ia în serios ca naș al Gabrielei Firea înainte de toate. Cine să-și apere fina dacă nu nașul?

  Nemaivorbind de înțelpciunea din bătrâni, o adevărată expresie sintetică a politicii românești dintotdeauna, după care fiecare naș își are nașul, zicere care nu se referă, cum ar putea crede jurnaliștii britanici, la cele trei părți ale celebrului film regizat de Scorsese.

  Foto: MEDIAFAX FOTO

  Finalul, ca toate finalurile de la noi, este în coadă de pește – altă zicere pe care jurnaliștii anglo-saxoni n-au cum s-o înțeleagă – mai ales având în vedere că Gigi, nașul, a anunțat mai de mult intenția sa reînnoită de a face un partid naționalist și ortodox în care membrii să fie cu studii superioare, teologi și academicieni, adică exact invers față de partidul-harem a lui Dragnea tractoristul, partid în care intrarea se face pe bază de IQ, dar pe invers, iar ieșirea doar în duba poliției.

  Iar pentru cei care, precum Gabi Firea și nașul ei, nu au avut plăcerea la nunta fiului lui Daddy, o melodie superbă și foarte actuală (30 de milioane de vizionări pe You Tube in 7 luni) din partea neasemuitului Florin Salam

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.