Enola Day: Dragnea contra Johannis. Tu cu cine ții?

  de E. Nola | 26 ianuarie 2017, 11:28 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  0

  D-ai carnavalului, Conu Liviu și Herr Klaus Werner, ne asigură, în lungile nopți furtunoase de iarnă, distracția căutării unei scrisori mereu pierdute care ne-ar putea liniști, ne-ar putea spune cum ar fi să fie dacă ar fi să fie bine.

  Carnavalul, ca viață mascată și diversionistă, curge fără încetare, e invers ca la alții: ei au o lună-două de carnaval, restul lunilor sucombând în plictiseala zilelor monotone de muncă, la noi e mult mai fain: muncim o lună-două, în rest e distracție.

  Nici nu prea contează despre ce e vorba, zarva și scandalul zgomotos pornește ca sâsâitul apei carbogazoase, cărate de la supermarket în portbagajul mașinii cu suspensia prăpădită, după ce îi deșurubezi capacul, poate fi chiar fain, în aceste friguroase seri care se pierd în noapte, să te pui, cu flaconul încă bolborosind lângă fotoliu, în fața televizorului care îți transmite carnavalul în direct.

  TV_Toilets-672x372

  Urmărești hărmălaia cu gura căscată, te minunezi de stridența măștilor care umplu ecranul, și începi să te implici si tu: Ce, domle, ce mai vrea și neamțul ăsta?

  Da, ce ai cu el, Dragule, nu poate omul să facă referendum sau ce?, o auzi pe soția care tocmai vine din bucătărie cu cartofii franțuzești rămași de la Revelion.

  Să facă, Domle, să facă trei dacă așa se simte el mai bine, ceea ce nu înțeleg eu, ce are omul cu amnistia și cu grațierea, că peste o vreme, cine știe, va avea nevoie si el de ceva clemență din partea judecătorilor.

  Ce să te aștepți din partea femeilor, ele sunt mereu cu inima deschisă spre cel care pierde sau aduce bani mulți în casă, te gândești în sinea ta, nu de alta dar vrei si tu ce a mai rămas din cartofii franțuzești, hai că-i știu eu pe ăstia, toți sunt pe felie, fură de sting, se bat ca chiorii pentru osul cel mare.

  The-Sexy-Vegan

  Oricum, esti mai deștept decât toți ăștia care se dau mari la televizor, cu Cristoiu în frunte, asta ca să nu mai vorbim de scandalagii de la B1 sau A3. Păi, da, că tu nu ții cu nimeni, n-ai de ce, votezi doar așa, să nu zică nevasta că nu ești bun de nimic, când cum, acum ai votat cu USR-ul să nu-l votezi nici pe Dragnea, nici pe Falcă, că Johannis oricum era deja votat, da, l-ai votat, ți-ai zis, de ce să nu fie un neamț, e bine să fie, vom fi bine-văzuti de Germania, poate până la urmă vine Wolksvagenul la Timișoara, așa cum ai auzit că au vrut încă pe vremea lui Ceaușescu,de ziceau că vor doar acolo unde trăiesc nemți de ai lor.

  klaus-johannis

  Acuma e drept ca în afară de Klaus Werner cauți nemții cu lumânarea prin țară, tocmai de asta l-ai votat, un neamț e un neamț, doi deja sunt o armată, nemaivorbind de faptul că te-ai plictisit de mitici, de scandalul lor interminabil, dar asta nu înseamnă că Johannis să facă ce vrea el în țara asta.

  Nu-i chiar așa, o auzi pe nevastă din bucătărie, ce face femeia asta, nu mai vine odată cu cartofii ăia? Da, cum e?, îi răspunzi doar să nu periclitezi cina, spune-mi tu cum e și nu uita de salata de vinete!

  Dragnea este condamnat deja, chiar cu suspendare, el este pușcăriaș cu acte în regulă, Johannis e în proces și chiar dacă pierde, nu merge la puscărie, dă înapoi câteva case că are de unde.

  Nu e chiar proastă femeia asta, îți zici în sinea ta așteptând cartofii și salata de vinete, nu-i mai răspunzi cu voce tare, la televizor unu înșiră marii oameni care s-au născut în Teleorman, habar n-aveai că Noica și cu Marin Preda sunt tot de acolo, e drept n-a fost nici unul dintre ei președinte de Consiliu Județean, dar totuși!

  Pe de altă parte contează mai puțin unde te-ai născut, mult mai important e unde vei muri, mai ales dacă ăștia dau drumul la toți mahării din pușcării, arătând lumii întregi că în România până și la mititica funcționează PCR-ul, adică pilele, cunostințele și relațiile.

  De fapt, o auzi venind dinspre bucătărie, toată tevatura aste este pentru Dragnea. Nu e doar cu amnistia, aia e praf în ochi, e treaba aialaltă cu schimbarea încadrării juridice.

  dragnea-si-tariceanu

  Ce încadrare, femeie, de unde le iei tu pe astea, te pomenești că ești în legătură directă cu Codruța și cu Ghiță!

  Eh, bine că aduce până la urmă cartofii și salata, oare Codruța face salată franțuzească sau mâncă la cantina DNA, ce ți-e și cu femeile astea, s-au trezit mari justițiare de atâta democrație și corectitudine politică, pe urmă bărbații trebuie să mânce ce a rămas de la Revelion până la sfârșitul lui ianuarie, de fapt până începe sezonul de carnaval.

  Când, dacă o iei mot-a-mot, ar trebui să te lași de carne, adică carne valea, da la noi nu e așa, lupta pentru carne si ciolan nu se termină niciodată.

  Păi, abuzul în serviciu, despre asta este vorba, nu ți-e clar?, te scoate nevasta din reverie punându-ți tava în față, sau crezi că e corect ca baba aia din Moldova să facă pușcărie pentru o găină iar ăștia pe care îi alegem, le dăm salarii pe care tot ei le votează, diurne, șoferi și secretare să fie liberi să fure cât nu li-e rusine că de temut n-o să mai aibă de ce?

  N-am spus asta, revii tu la sentimente mai bune în fața cartofilor franțuzesti și a salatei de vinete, gândindu-te si la vinul acela rămas de la Revelion.

  Da, atunci, cu cine ții, cu Dragnea sau cu Johannis?

  Ei, asta e, nu țin cu nici unul, îți vine pe limbă, dar îți înghiți cuvintele. Nu e bine să te pui cu ea tocmai acum după ce te-a servit la tavă, asta e cu ele, sentimentul le amorțește judecata, ș-apoi cum să le explici că așa-i în țara asta de când e lumea, n-ai cum să schimbi lucrurile, ai încercat și tu de mai multe ori, ai intrat în grevă și ți s-a închis fabrica, ai mers la un miting și s-a închis si atelierul, ce să te mai duci la încă unul că, cine știe, se va închide și magazia asta când mai ai câțiva ani până la pensie.

  Woman-cooking-pasta-sauce_p8lzkf

  Acuma bagi în tine, da, o auzi din bucătărie, te faci că plouă, dar uiti că odată chiar tu mi-ai spus că sunt vremuri și situații când trebuie să alegi, să identifici persoana care merge în direcția cea bună, și, indiferent ce părere ai despre ea, trebuie să te iei după ea, să mergi cu ea în aceași direcție, că altfel vom rămâne pe veci în mocirla asta din care nu mai ieșim odată!

  Să fiu al naibii, ce le ține minte, oi fi zis în mod sigur, îți bolborosești în barbă printre bucățile de cartofi franțuzești în timp ce te uiți la Badea și la încă unu urlând despre faptul că așa nu se mai poate și că neamțul trebuie suspendat!

  Pe dracu, îți zici, păi dacă voi țineți cu Dragnea nu prea am altă alternativă.

  Cu neamțul, îi strigi soției din bucătărie…

  bitchin-kitchen-how-a-web-chef-cooked-up-a-hit-tv-show-c2228d4c1d

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.