marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cum alegi o hotă bună pentru casa ta

  de - | 29 februarie 2020, 10:01 AM | Advertorial

  1

  (foto: kanald.ro)

  Hota a devenit indispensabilă oricărei bucătării moderne. Aceasta este absolut necesară pentru confortul și siguranța pe care ți le aduce.

  Hota reprezintă cea mai la îndemână soluție pentru a îndepărta fumul, aburul, grăsimea și mirosul din bucătărie. Poți găti cu mai multă libertate tot ceea ce îți dorești. Aerul se va păstra curat și la fel și bucătăria. Producătorul de hote Beko a realizat un mini-ghid prin care te ajută să îți alegi hota perfectă pentru bucătăria ta.

  Dimensiune

  Atunci când alegi o hotă, bineînțeles că trebuie să ții cont de spațiul de care dispui, precum și de dimensiunile aragazului sau plitei, pentru a te asigura că hota acoperă în totalitate suprafața de gătit. Hotele au de obicei o lățime de 60 sau 90 cm. Există însă și modele cu dimensiuni atipice.

  De asemenea, trebuie să ai în vedere că distanța dintre suprafața de gătit și hotă este recomandat să fie cuprinsă între 65 și 75 cm. Acest lucru este foarte important deoarece influențează eficiența produsului.

  Motor

  Exista modele de hote cu unul sau două motoare. Care este mai eficient? Trebuie să știi că puterea de absorbție a unei hote nu este neapărat direct proporțională cu numărul de motoare. Evaluează corect acest aspect în momentul cumpărării, deoarece există situații când modelele cu un singur motor sunt mult mai eficiente.
  Pentru a-ți face căutările mai ușoare, îți recomandăm să îți îndrepți atenția și către modele de hote dotate cu motor tip BLDC (brushless), considerat a fi cel mai eficient. Asigură un consum redus de energie, un nivel scăzut al zgomotului și are o durată de viață mai mare.

  Capacitatea de evacuare

  Calcularea capacității de evacuare este una dintre cele mai importante acțiuni pe care trebuie să le faci înainte de achiziționarea unei hote. O hotă cu o capacitatea prea mică nu va face față, în timp ce una foarte puternică va consuma mai multe resurse decât e cazul.

  Cum afli care este capacitatea de evacuare necesară pentru bucătăria ta? Înmulțește lungimea, lățimea și înălțimea bucătăriei cu 10.

  L x l x h x 10 = capacitate metri cubi pe oră (mc/h).

  Ia în considerare cât de des găteșți sau dacă bucătăria ta este open space. În acest caz, vei înmulți lungimea, lățimea și înălțimea bucătăriei cu 15 sau 20. Gaseste hota potrivita pentru bucataria ta!

  Evacuarea și recircularea

  Există trei posibilități de evacuare a aerului în funcție de hotă: pe deasupra, prin laterale sau prin spate.

  Opțiunile de evacuare a aerului integrate hotelor sunt fie în exterior, fie de recirculare.

  •  Evacuarea în exterior presupune extragerea aburului și a mirosurilor neplăcute și eliminarea acestora afară, prin intermediul unui tub. Este recomandat ca lungimea acestuia să nu depășească 3 m pentru o eficiență optimă a hotei și un nivel redus de zgomot.

  •  Recircularea implică filtrarea aerului. Hota va trage aerul din bucătărie și va îndepărta mirosul rezultat în urma gătitului cu ajutorul filtrelor de carbon activ. Acest tip de filtre trebuie înlocuite periodic, deoarece nu pot fi spălate.

  Filtre

  Hotele pot fi dotate cu unul din următoarele tipuri de filtre:

  •  Filtre metalice. Acestea pot fi curățate cu detergent de vase și apă caldă sau în mașina de spălat vase.
  •  Filtre sintetice, care au nevoie de înlocuire periodică.
  •  Filtre de carbon, utilizate în cazul funcției de recirculare a aerului. Este necesară schimbarea acestora o dată la 3 sau 6 luni, deoarece nu pot fi curățate.

  Nivel de zgomot

  Puterea unei hote este cea care influențează nivelul de zgomot emis de aceasta. Cu cât este mai puternică, cu atât va fi mai zgomotoasă. De asemenea, treptele de viteză superioare sunt cele responsabile pentru un nivel ridicat al zgomotului.

  Dacă îți dorești o hotă mai silențioasă, alege un produs cu motor de tip BLDC (brushless), care este mai puțin zgomotos decât cele cu motor clasic.

  Gătește cu plăcere și în cele mai bune condiții. Alege hota adecvată nevoilor tale pentru a te bucura de un aer curat și un mediu plăcut la tine în locuință. Cântărește cu atenție opțiunile în acord cu spațiul de care dispui, frecvența cu care găteșți și tipul alimentelor pe care le prepari, dar și ținând cont de design-ul bucătăriei tale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Buna ziua! Am cuparat acum 2 ani hota bosch, cand efectiv nu o mai putea folosi pe cea veche. Difernta a fost extraordinara. Trage forate bine aerul. De fapt trage asa de bine incat trebuie sa inchidem usile. Consuma foarte putina energie si este foarte silentioasa. O hota exceptionala, sunt foarte multumita de achizitia facuta. Raportul calitate-pret este unul foarte bun. Recomand!
   https://2get.ro/product/dfs067a50

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.