duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Enola Day: Batalioane liberale, treceți Carpații! În ce direcție, Măria-Ta? Nu contează, numai să nu uitați să dați cu parul!

  de Lajos Notaros | 15 martie 2018, 11:40 AM | Opinii

  6

  (foto: ziuaconstanta.ro)

  Șocată de evenimentele aproape neverosimile care s-au desfășurat la Congresul Extraordinar al PSD din week-endul trecut, opinia publică românească a trecut aproape pe vârfuri și în soaptă pe lângă Consiliul Național al PNL care a avut loc în ultima zi a săptămânii trecute.

  Greșeală mare care ar putea fi chiar fatală pentru aceasta opinie publică forjată și călită în continuare mai mult de televiziuni decât de noua media legată de Internet și telefoanele deștepte.

  Asta este, electoratul românesc pe care se bazează marile partide – ne gândim expres la cele două pomenite mai sus – se informează în continuare de la televizor, folosind internetul indirect și oarecum sporadic, prin copii si nepoți, și mai ales în preajma sărbătorilor, respectiv a evenimentelor de familie importante.

  Până si noi, jurnaliști puși pe rele, am aflat de prestația lui Ludovic Orban oarecum colateral, în oglindă mai precis cu demonstrația de forță a lui Liviu Dragnea și legat de prezența la Consiliu a primarului nostru pe care, asta este, îl urmăm și în gură de șarpe, având în vedere situația din ce în ce mai eterică și înalțătoare a urbei în care trăim.

  7469970 mediafax foto andreea

  Foto: Mediafax

  De fapt, atenția ne-a fost atrasă de cuvântarea primarului nostru, o nouă iesire în decor de toată frumusețea, atenuată totuși de numărul lui Ludovic Orban, mult mai flamboiant și spectaculos.

  Trecem așadar la schițarea pe scurt a viitorului care ni se pregătește de către liberali, prezentul în care trăim, forjat de PSD, fiind fără secrete, un proiect politic de forță al unor copii puși pe rele care se ascund după fusta mămicuțelor.

  Orban cel Ludovic a venit la conducerea PNL cu gânduri mari, păcat însă că aceste gânduri ale sale sunt mari doar privite la microscopul politic al neaoșismului secular.

  Să reținem înainte de toate ce a recunoscut Orban în mod indirect și oarecum cinic, dar, recunoaștem la rândul nostru, în perfectă tradiție a liberalismului românesc: liberalii sunt specialiști în blaturi, metodă pe care au aplicat-o până acum cu succes din câte se pare.

  pnl congres 2

  Foto: Mediafax

  Gata cu blaturile, a răcnit Orban de la tribună, a sosit vremea ca oastea să se trezească iar comandanții – liderii din județe – să ridice parul atunci când vine vorba de adversarii din PSD.

  Cu alte cuvinte, Ludovic cel Orban, altfel blând din fire precum Alexandru cel Bun, a devenit dintr-o dată degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat, acum când, spre deosebire de Dragnea cel Viclean, a fost absolvit de justiție și a simtit miros de sânge dinspre DNA și alte instituții dintr-astea cam în plus și paralele, dar care vin bine atunci când nu este vorba despre tine.

  Mai este mult până la Viteazul, deocamdată Orban excelează îndeobște prin gesturi de șmecher de cartier la care amicii îi spun mieros „bossule” atunci când vine vorba, la un pahar, de cine-i mai tare.

  1497853615 172

  Foto: Agerpres

  Cu toată conducerea pe scenă – la PSD doar vorbitorul era acolo! – Orban a făcut clar cine este șeful prin mojicia cu care nu-i asculta pe ceilalți vorbitori, având mereu de discutat ceva cu cei din jur sau la telefon, exact ca puștanii chinuiți de hormoni care nimeresc la un film pe care l-au văzut deja de câteva ori și vor să arate cine-i mai beton din sala pe jumătate goală.

  Așa încât cuvântarea liderului de la Arad – asta este, ce să-i facem! –, venită imediat după cea a Domnului Flutur – cel care în cea mai bună tradiție a ședințelor de partid de pe vremuri a „ridicat” câteva probleme și a insistat pe altele -, a trecut la fel de neobservată ca toate celelalte în afara celei susținute la început de însuși Orban, cel care, în nota războinică de pe acum patentată, a spus că bătălia se câștigă cu infanteria, nu cu generalii.

  Strategul de cartier, aflat în frunteau unui PNL din care doar prima literă (P, pentru cei cu mintea mai odihnită!)mai indică ceva, s-a umflat în pene, cum îi șade bine unui astfel de „boss”, atentionându-i pe cei adunați, și care urmăreau la scenă deschisă cum nu-l doare pe el nici acolo, că el s-ar bate și singur, dar n-are cu cine, Liviu, așa cum zicea Kelemen Hunor la Congres, nu va ieși la luptă, fiind un laș care se ascunde după fustele – Orban a spus garduri, dar noi stim precis la ce se gândea! – muierilor de tot felu`.

  Ei, după asta imaginea prezentată de al nostru primar, cel care stătea până atunci pe scenă în rândul doi stânga, complet ascuns de cei din primul rând, a venit ca nuca-n perete, dovedind, dacă mai era cazul, că al nostru mare lider la București este un șoricel dezorientat care trăiește doar din amintiri.

  Domnul Falcă a spus ceva – nu era foarte ușor de urmărit – despre trecerea Carpaților dinspre vest spre est, având în vedere realizările liberale de aici, înseosebi cele trei miliarde pe care le exportăm, noi, Aradul sau liberalii, în frunte cu primarul, asta nu s-a înteles exact.

  V-am spus, imaginea trecerii Carpatilor, coroborată cu chemarea lui Ludovic de a apuca parul, ni s-a părut un pic sinistră, mai ales după ce am aflat, tot de la Ludovic, că el nu va ridica parul din moment ce Liviu – tot după Kelemen Hunor la Congres – se ascunde oricum după fustele și gardurile din Teleorman.

  Așadar, vizionăm îngroziți scenariul PNL de a învinge PSD peste doi ani: o oaste liberală, condusă din umbră de Ludovic cel Dat Naibii, trece Carpații pornind din Arad cu cele trei miliarde pe care le producem pentru export, trecând munții prin trecători obscure ghidată de lumina pe care o emană spontan și permanent Ghiță Falcă, aflat neabătut și mereu în fruntea lor.

  Legiunile liberale vor fi înarmate până-n dinți cu pari cu care vor doborî orice pesedist care le va apărea în cale cu strigătul de luptă strămosesc: Blat ai vrut, blat vei avea!

  Problema este că Liviu, cel pomenit astfel la Congres de către Kelemen Hunor, nu va fi nicăieri – va sta sau la răcoarea zidurilor sau la cea a gardurilor – în locul său trimițând amazoanele pesediste în frunte cu trioul năprasnic Viorica, Gabriela, Carmen Daniela.

  Folosind tactica strămoșească, oastea amazoanelor va seca fântânile, va pârjoli recoltele, va mări taxele și inflația, inclusiv prin mărirea pensiilor speciale și a pensiilor compensatorii la pensii speciale, lăsând în urma ei doar pământul pustiit.

  Perfect pentru Ludovic Orban, cel care va apărea din spate așa, făcându-se că nu îl vede pe Ghită al nostru, epuizat de atâta dat cu parul în gol, uitându-se șmecher la Klaus cel reales care se va uita și el de pe o moviliță la Bucurestiul fumegând în zare în flăcările crizei produse de PSD-ul amazoanelor.

  iohannis orban

  Foto: 360news.ro

  Văzându-l cam abătut, îi va spune, după un timp, ca un adevărat boss ce este: Ai văzut, ti-am spus eu că vom înfrânge. Și nu te neliniști: Carmen e, bine, mersi, la Sibiu!

  Vezi AICI înregistrarea video a Consiliului Naţional al Partidului Naţional Liberal! Cuvântarea lui Gheorghe Falcă începe la minutul 1:12:55

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asta e al 4 -lea cont al parameciului?….Exact ca in faza cu hotul striga : hotii….El e cu latrina in gura si mai apuca sa vada si de altii!
   Dom’ profesor ati uitat faza cu ” Cine e generalul care ne mana in lupta? ” Nu e Averescu nici Prezan….E unul cu ceva nume nemtesc!
   Se pare ca daca le-a iesit prima oara vor merge pe acelasi ditiramb…sa vedem ce vor zice serviciile!

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Parcă mai înarmase unu’ muncitorii cu pari (e adevărat că le mai dăduse și-o pâine) și-i asmuțise împotriva celor de peste munți. L. Orban e un circar ajuns președintele PNL din lipsa altui lider (sau a altui fraier). Ca și Sobieski, Orban asediază o cetate fără apărători, dar nu reușește s-o cucerească. Tot ce pot face liberalii este să aștepte liniștiți degradarea completă a ofertei PSD. Vor fi aleși fără nicio luptă. De fapt, tot așa au fost aleși și pesediștii mai anțărț. Spirala istoriei…

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Nu prea am cum și de ce să vă contrazic, ați sesizat, cred, ținta textului foarte exact, mai mult decât atât, ați completat cu un exemplu pentru care va invidiez un pic și care îmi dă posibilitatea să citez un clasic: atunci când se repetă, istoria transformă tragedia sau drama în comedie…

    +4 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.