luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Enola Day: Atacul la Zoli Lovas sau cât de beat trebuie să fii de putere ca să tragi în pianist?

  de Special Arad | 22 februarie 2017, 7:59 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  44

  Întâmplarea este chiar jenantă prin vulgaritatea ei.

  Trăgându-și răsuflarea după protestele din ultimele zile, PSD-ul trece la atac, ordinul e ordin, se execută toți, inclusiv aici la Arad, unde au ajuns la putere un singur mandat din cei 27 de ani trecuți de la Marea Reorganizare și atunci după ce au trecut puntea ajutați de neoprotestanții care reprezintă, de fapt, factorul politic cel mai important din urbe.

  Iar dacă-i ordin, cu plăcere, nu-i așa, de cine să se lege pesedeii arădeni încrezători în viitorul lui Fifor, de Zoli Lovas, actorul-vedetă al teatrului din Arad.

  Da, este singura vedeta locală în sens autentic, ceea ce spune multe despre el, având în vedere spiritul local care preferă grătarul în aer liber spectacolelor în spații închise.

  Vârful de lance, un tânăr pesedist de care până acum nu au auzit decât cei care îi spun Beny, a mers la documente, descoperind stupefiat că popularul actor a ridicat anul trecut 9000 de lei de la Centrul Municipal de Cultură ca plată pentru manifestările pe care le-a prezentat, fie că e vorba de Festivalul clătitelor de la Moneasa, fie alte evenimente organizate de administrația patronată de Gheorghe Falcă.

  Realizând caracterul insignifiant al sumei, de nebăgat în seamă dacă o compari cu comisioanele la care poți ajunge ca și consilier, comunicatul emis de consilierul PSD Beniamin Vârcuș insistă pe caracterul de propagandă politică al acestor manifestări, comparând contribuția lui Zoli cu acel colaboraționism forțat al artiștilor din perioada proletcultistă sau omagială-ceaușistă.

  Trebuie să fii habarnist sau obraznic inconștient să începi tu, membru PSD, să jonglezi cu noțiuni gen proletcultism sau omagiu, dar trebuie să nu fi umblat la teatru decât cu ocazia unor baluri de boboci – pe care Zoli le prezintă de asemenea, probabil pentru sume și mai mici – ca să poți afirma, fără să-ți râdă în nas tipul din oglindă, despre un actor că e subordonat politic atunci când prezintă o gală de modă în deschiderea unui Congres de partid.

  Poate fi, nimic de zis, numai că acela intră în altă categorie și e de obicei deja la PSD sau alte partide  înrudite pe filiera trecutului comun și comunist și care, precum Domnul Iliescu, susține că în comunism, pe timpul  geniului din Scornicești, n-a fost totul de condamnat.

  De fapt, despre asta este vorba: tot schimbându-și părul, PCR-ul din PSD, pe care îl regăsim și în alte partide, nu reușește nicicum să se lepede de năravul lupului pornit cu haita la vânătoare, considerând că artiștii, iar actorii cu atât mai mult, trebuie să aducă omagii doar lupului roșcovan iar dacă nu sunt de acord cu asta să nu se supere dacă primesc câteva peste bot.

  Hiba cea mare a Domnului Beny, ne permitem să-i spunem așa având în vedere că dacă ar fi actor după asta ar urma cuvântul Hill, este că s-a legat tocmai de Zoli, cel neafiliat politic, cel care nu a făcut și nu face politică, încercând chiar obsesiv să-și facă meseria, să fie ceea ce trebuie să fie un actor într-o comunitate mai mică și nu neapărat convinsă de puterea artei: un tip simpatic și popular care astfel poate mai convinge câțiva să renunțe, pentru trei ore, la grătar de dragul teatrului.

  Desigur, Beny n-a auzit, cum dreaq să audă, în viața lui de Thespis, primul actor din istorie cunoscut după nume – a trăit cu 2500 ani înainte să apară PSD-ul! -, n-a auzit nici de vestiții clowni sau nebuni ai regilor din care s-a născut piesa de șah și actorul modern și care era singurul pe lângă cei puternici care avea voie să spună nepedepsit lucrurilor pe nume.

  Nu, Beny s-a executat și s-a luat de Zoli Lovas așa cum i s-a cerut de sus: ia, vedeți voi, cine au fost în Arad lideri de opinie printre cei care au dat apa la moara protestatarilor!

  Cam complexă și obscură cerere, având în vedere cele prezentate mai sus, realitatea că la Arad până și cei care au votat cu PSD-ul erau pe străzi și în fața Primăriei, că în sediu nu era nimeni în toate acele zile, nu foarte mulți, dar nici ceilalți nu erau foarte mulți, că așa-i la Arad, lumea umblă mai mult la Obor și la piață, vara la ștrand sau la baltă sau la unguri la băi, pe astea cu demonstrațiile lăsându-le unora mai loviți cu leuca, oameni și ei, nu-i vorba, dar mai copilăroși așa.

  Scribălăi, actori, artisti rupți în cur, liceeni plictisiți de ore, noa, ce să faci, trebuie să-i înțelegi, se fac până la urmă și ei mari și le vine mintea la cap!

  Ei, în această situație neclară și greu de ambalat, ce s-a gândit consilierul: păi, uite, șefu, în cinci Decembrie, la sfârșitul spectacolului, ăștia au ieșit cu pancarte cu rezist pe scenă și alte asemenea chestii subversive. Cine, mă? Păi, actorii de la Arad! Ce actori, Domle? Habar n-am că nu-i cunosc, dar era unul, într-un halat de baie, mai cunoscut, ăla ce prezintă festivaluri și baluri ale bobocilor! Zoli Lovas? Cred că… Da avea pancartă? El nu, ceilalți! Nasol, dar ăia nu contează, ia vedeți de Zoli ăsta, câți bani o luat de la Centrul Municipal de Cultură anul trecut, și gata, dați cu el de toți pereții! Stai, șefu că ne-am uitat și n-a luat mare lucru, un mizilic acolo… Nu contează, executarea! Dar măcar știți ce spectacol a fost? Nu șefu, că erau îmbrăcați aiurea de tot și făceau mult zgomot… Pentru ce? Pentru nimic, șefu!

  008t

  Și uite așa s-a întâmplat c-a ieșit komunikatu!

  Pe serios acum, pare o glumă, dar nu e, e un precedent foarte periculos, un semn foarte clar al modului în care pesediștii și nu numai ei văd în continuare lumea, cu atât mai mult cu cât s-a terminat de mult și pentru ei faza cu sărac dar cinstit, au trecut și de faza acumulării primitive, acum vor să-și consolideze puterea pentru cât mai mult timp cu putință.

  Ceea ce înseamnă că dacă nu ești cu ei, ești împotriva lor, indiferent cine ești, iar dacă ești actor, trebuie să joci cum zic ei, să dansezi cum cântă ei, iar dacă ești pianist și nu clămpăni maneaua preferată a șefului, ai toate șansele să te trezești că-ți trece ceva așa dintr-odată prin cap.

  În ceea ce-l privește pe Zoli Lovas, o victima colaterală a vânătorii, cel puțin până acum, elegant și rafinat, nu a răspuns acestui atac mârșav, să sperăm că nu o va face nici de acum încolo.

  Pe de o parte, pentru că artiștii trebuie apărați de cei care iubesc arta și creativitatea, nu confundă primașu cu dirijorul, iar pe de alta, dacă cobori în noroiul de unde ei încearcă să arunce în tine, riști ca după o vreme să nu mai poți fi distins de ei.

  Că așa-i la wrestling în mocirlă!

  Ce e bine-n rău: presa arădeană, așa cum este ea, cu mici excepții nesemnificative, n-a acordat prea mare atenție Komunikatului Domnului Vârcuș. Măcar atât: poate în viitor vă alegeți mai cu atenție țintele, Domnilor de la PSD Arad, nu de alta dar artiștii sunt mult mai neajutorați în astfel de mizerii decât adevărații adversari politici.

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pa bune ca e neafiliat „zeul” scenei? Cam ca si Rapsozii Zarandului si Generalul cu formatia din dotare. Nu exista manifestare pe bani publici fara expiratii astia. Si fara Nistor , Darau si Nicoleta Folclorista. Pfff. Asta da articol impartial , asta da presa *** (Cenzurat de admin).

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Articolul e chiar parțial, nici nu s-a vrut imparțial. Puteam spune mai multe despre obiceiurile mostenite ale puterii noi, cu pesedeii în frunte, de a cere artistilor, în numele faptului ca ei împart banii, temenele.
    Pe de alte parte, nu va supărati, cum vedeți Dumneavoastră, de unde ar trebui platiți artistii dacă nu din banul public: din buzunar, ca pe chelneri?
    Problema nu e ca sunt plătiti din banii publici, ci faptul ca cei care îi platesc, fie că sunt penelistii, fie pesedeii dau impresia că-i plaătesc din buzunarul propriu.
    În ceea ce priveste aprecierea artei de catre Dumneavoastră, n-aș intra în amănunte, am înțeles poziția: fiindcă nu-l apreciați pe Zoli sau pe Nistor se poate da în ei ca în sacii de box!

    +7 voturi
    +1
    -1
   • si care e diferenta dintre lacheii pdl ului care erau se stiu ei!!!falca facut mai gretos chestii de astea corect trebuie sa fii inainte de toate aradean nu pedelist!!!parerea mea e ca sunteti neimpartiali cu totii!!!va pare rau dupa pdl dar ce a ajuns astazi falca un gropar al aradului e meritul indobitocirii si a felului de a face a pdl care a distrus aradul !!!avem penali gen iotcu falca tot penal dar a fost scapat de mafia din justitie oare asta v atidorit sa ajunga aradul unoras cladit pe mafia politica!!!???

    +2 voturi
    +1
    -1
  2. de multe ori v am dat dreptate dar aici nu aveti……parerea mea!!!zoli lovas trebuia sa stea departe de astfel de prezentari sau sa nu faca politica el e actor merg la teatru il apreciez pe lovas in ,,apropo ati chemat pompierii,, e genial dar nu sunt de acord cu ce a ales sa devina incet incet lovas un purtator de cuvant al pdlului mie asa mi a ramas in minte !!fiecare cetatean are dreptul la o opinie politica dar zoli lovas trebuia sa se abtina sa se implice in politica pentru ca e persoana publica nu un simplu cetatean!!!!

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Cu tot respectul, vă rog să cititi mai atent ce am scris.
    Vă mai rog să reluați rubrica Opinii, la Enola Day, și Incetinitorul de particule, toată, ca să va lămuriți, eventual, care este opinia mea cu privire la administratia actuală a orasului.
    Pe urmă, gănditi-vă, care este situația imparțialitătii când trebuie să alegi între drept si nedrept, oare nu este jalnic să rămâi imparțial în fața unei astfel de alegeri?
    În ceea ce îl privește pe Zoli, a început să prezinte tot felul de manifestări încă de pe vremea lui Popa, de fapt atunci a devenit prezentatorul nr 1 al Aradului, cine să fie dacă nu el, din moment ce recunoașteti că este un actor foarte talentat?
    Sunt actori, chiar la Arad, care s-au înscris în partide, el nu este printre ei, sunt convins că a considerat că talentul lui nu-i de vânzare, însă, ca orice om, trebuie să traiască si el din ceva, iar talentul îl recomanda tocmai pentru ceea ce face.
    Nu este vina lui că politicienii, oamenii afiliati nu concep că un artist trebuie plătit pentru munca lui(salariile de actori sunt jalnice, Zoli își completează veniturile si predând actorie la Liceul de artă), si nu îngenuncheat cu forța să-si declare atașamentul la vreun partid.
    Aici tocmai asta se întâmplă, iar un jurnal care se respectă este obligat să ia atitudine în fața nedreptății, cu atât mai mult cu cât artistii sunt sensibili si fragili, doar publicul lor și presa cinstită îi poate apăra de atacurile politicului.
    Eu vă sfatuiesc să faceti un pas în spate si să mai meditati la aceste considerații…

    +6 voturi
    +1
    -1
  3. Despre Zoli – un om fantastic. Un aradean de rasa. Timpul va sedimenta forte acest lucru.

   Despre comunicatele identificate cu “P” (publicitate) in care “tânăr xxx-ist de care până acum nu au auzit decât cei care îi spun” isi promoveaza visele de preamarire si balivernele asupra celuilalt, fara nici cea mai mica doza de realitate – cred ca ziarele serioase ar trebui sa le interzica. Punct.

   Imi place “cum vedeți Dumneavoastră, de unde ar trebui platiți artistii dacă nu din banul public: din buzunar, ca pe chelneri? Problema nu e ca sunt plătiti din banii publici, ci faptul ca cei care îi platesc, fie că sunt penelistii, fie pesedeii dau impresia că-i plaătesc din buzunarul propriu.”. Poate n-ar fi rau de promovata (in articole serioase, dezbateri) idea de platit din bani publici. Ce e rau in asta? Pompierii de la descarcerare, profesorii – din ce bani sunt platiti? Se merge mult pe idea “esti platit din banii mei, etc”. E oare corecta? Eu cred ca nu.

   Despre un “tânăr pesedist de care până acum nu au auzit decât cei care îi spun…” – no comment.

   +3 voturi
   +1
   -1
  4. Una-i una și două-s mai multe. Zoli Lovasz nu este angajat politic și nu a făcut niciodată propagandă vreunui partid, chiar dacă a participat la manifestări politice, rezumându-se însă la discursul de show-man pentru care a fost plătit. În cazul de față, n-a avut pancartă, însă actorii care au avut ar trebui sancționați administrativ, pentru că au depășit cadrul profesional. Bulbuc mai e actor, sau și-a dat demisia și e salariat al Primăriei?

   +3 voturi
   +1
   -1
   • Perfect de acord, dar nu cred că unui artist trebuie din start să i se refuze atitudinea cetațenească.
    Depinde cum si pentru ce iși asumă astfel de responsabilităti.
    Dacă, de exemplu, pentru a face astfel lobby artei sale si a colegilor, e in regulă, zic eu.
    Dacă doar pentru avantaje personale, nu e!

    +2 voturi
    +1
    -1
     • Nu cred că se poate pune astfel problema.
      Daca ar fi fost așa, tinerii de la Orologerie, condusi de Danilă Onofrei, trebuiau să rămână la locul lor, să nu iasă pe străzi în 21 Decembrie 1989.
      Atitudinea civică nu este în funcție de loc, ci de situație.
      Mai mărunt: dacă la locul de muncă cuiva, unui coleg, i se face o nedreptate iar tu nu sari în apărarea lui – si asta este o atitudine civică – esti oare laș sau disciplinat?
      Nu este atât de simplu și, totusi, este cât se poate de simplu.

      +2 voturi
      +1
      -1
  5. Domnule profesor, mă raliez întru totul părerii dumneavoastră, cu un singur amendament, subiectiv, desigur. Eu, personal, dacă aş fi fost actor, aş fi evitat pe cât posibil, să mă manifest pe scenă, fie şi pentru a evita interpretările. Mă refer la interpretările oamenilor, nu ale politicienilor.
   Cred că Zoli, pe care-l apreciez foarte mult, este foarte cunoscut în Arad. Prin notorietatea lui, şi dacă ar fi manifestat în Gară sau în Obor, protestul său ar fi avut aceeaşi semnificaţie, acelaşi impact. Repet, e o părere personală, dar eu n-aşi fi manifestat pe scenă.
   În plus, la un simplu calcul, 9000 de lei pentru 10 evenimente înseamnă ÎN MEDIE, 900 de lei. adică 200 de euro. Cam cât ia un lăutar prost sau un DJ obosit la o nuntă de cartier. Am subliniat ÎN MEDIE, deoarece la Festivalul Clătitelor, spre exemplu, rolul lui Zoli e incomensurabil mai mare decât să se urce pe scenă două-trei ore pe zi. Deci, dacă ne uităm la onorariile lui Zoli, ele sunt modice către simbolice. Nu trebuie criticat, ci dimpotrivă, lăudat că la asemenea sume încântă arădenii.
   În rest, câinii latră, caravana trece.

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Da, este discutabil în ce măsură un artist poate să intre în politic.
    Așa cum am spus în răspunsul pentru Domnul A. Rădeanu, depinde de motive și scopuri.
    Arta, în toate formele sale, nu este sterilă, nu există arta pentru artă, este și o formă a atitudinii civice.
    În cazul de față, al actorilor arădeni care au manifestat pe scenă, trebuie stabilit dacă au facut-o la comanda politică sau a fost un gest spontan de solidarizare cu cetățenii.
    Dacă a fost cel de al doilea caz, nu văd nimic condamnabil, dimpotrivă!

    0 voturi
    +1
    -1
     • Inteles si respect pentru atitudine.
      Numai că puteai s-o pățești și așa.
      În 1848, după 15 Martie, spectacolele de teatru din Ungaria de atunci, inclusiv la Arad, au fost intrerupte de spectatorii care vroiau sa audă de pe scenă poezia lui Vörösmarty, Szózat, o poezie patriotică prin excelentă, si schimbarea pieselor „germane” cu piese „patriotice ungurești”, iar actorii care se codeau au fost nițel „convinși”
      Marea majoritate a actorilor nu trebuia convinsă, desigur.
      Am spus asta, doar ca să vedem că au mai fost precedente și, cred, vor fi și „consecințe”.

      +1 voturi
      +1
      -1
  6. Artistu neafiliat?…hai sa fim seriosi numai daca ne gandim ca la toate revelurile,,concertele pe strand toate sub obladuirea lui falca…actoru asta e mereu fruncea la couru pdl,deghizat in pnl…cand in firmele de stat si premarii e numai si numai pe pile…atunci bufonu asta ..cum de prinde toate pomenile..pdliste..poate ar mai fi si altii nu numai asta cu vocea lui..zurbagie.
   PS sunt apolitic

   --1 voturi
   +1
   -1
   • Poate că sunteți apolitic, dar la teatru nu prea umblați, e evident.
    Poate și de aceea nu prea aveți obiceiul sa fiți atent la detalii.
    Daca erați, ati fi observat până acum ca actorul despre care vorbim nu a început cu „pomenile pedeliste”, dimpotrivă a început pe vremea primarului Popa, cel susținut de PSD.
    Și încă ceva: când ești plătit pentru un serviciu nu înseamnă ca e pomană, dimpotrivă: pomană e pentru spectatori care primesc ceva valoros pentru foarte puțini bani.
    Desigur, aveți dreptul să nu vă placă vocea lui Zoli Lovas,nici mie nu-mi place a lui Enrique Iglesias, dar pentru asta nu contest plăcerea celor care îl plac si plătesc la concertele sale.

    +4 voturi
    +1
    -1
    • nu m am referit la scena teatrului…ca daca era asa..de prins acolo cu actu cultural..nu se prostitua ..la catlane ,clatite, reveluri etc…faptul ca a facut o ..arata ca e un fel de manelist cultural…care una manca pe scena si..alta in public
     PS cu ocazia ultimelor manifestari..multi acoperiti asa zis impartiali..sau trezit mari aparatori ai unei asa zis ..revolutii..uite ca si dl zoltan a simtit ca trebuie sa si apere clatitele..in actul cultural..

     --1 voturi
     +1
     -1
  7. … pe langa subiect.In speta data avem un actor si un politician.Actorii fac prin prisma meseriei si politica cateodata, foarte rar, dar politicienii fac actorie tot timpul, ei sunt actori din nastere, 99% dintre ei sunt cei mai penibili actori.Dupa Marea Reorganizare – MR ( cum bine remarca Maestrul Notaros ) trecand atatia ani ( pentru romani, degeaba ), putem sa-i dam dreptate lui Curzio Malaparte ca ,,nu exista revolutii, ci doar tehnici insurectionale in batalia pentru putere’’.Pentru Romania, Revolutia din 1989 a fost o inaintare pe loc. Unii, cica au trecut puntea ajutati de altii, se stie de cine.Protestantismul sau neoprotestantismul practica o religie coborata la rangul de morala pentru gradinita de copii.Aradul a fost intotdeauna la tara, dar asta e o mandrie, fiindca intotdeauna, cum spunea Petre Tutea: la intrebarile fundamentale ‘’de ce?’’ si ‘’in ce scop?’’ aporetica rurala romaneasca raspunde: ‘’d-aia’’. Nu stiu si nici nu ma intereseaza cine este politicianul din articol, banuiesc ca pana la urma va obtine cumva o diploma de doctorat, ca asa e la moda.Ii sugerez un subiect care sa sparga ,, piata’’: ‘’Aflarea in treaba ca metoda de lucru la romani’’. Pentru multi politicieni ar fi bine sa stie ca nimeni nu le contesta dreptul la o viata normala in societate chiar daca porta masca de om. Numai ca daca sunt mediocrii, nu trebuie sa se instaleze in varf, pentru ca nu e in interesul nostru. Acolo, in varf, trebuie sa stea cei dotati.O seara frumoasa tuturor! ( chiar si politicienilor).

   +3 voturi
   +1
   -1
     • Nu e deloc greu.
      Este o meserie, nu chiar ca oricare alta, dar tot o meserie.
      Se poate învăța la scoala, se dau diplome de actor, regizor, dramaturg, critic etc.
      Desigur, ca în orice meserie, talentul stabileste ierarhia.
      Iar dacă mergi de destule ori la teatru, începi sa înțelegi această ierarhie.
      În acest text însă nu despre asta este vorba neapărat, ci despre solidaritatea și ajutorul acordat unui individ atacat de o haită.
      Un simplu gest indispensabil în numele conviețuirii civilizate.

      +2 voturi
      +1
      -1
    • … sa insistati, si ar fi de preferat pe aceeasi linie ca si pana acum, linie evidentiatoare a lui homo stultus care zace in politicianul roman ‘’modern’’, politicianul care se screme sa faca singur ordine in lucruri, in loc sa incerce sa se schimbe pe el insusi. Cand grija lor cea mai mare va fi sa nu faca de ras neamul romanesc, atunci vom putea spune ca avem si noi oameni politici valorosi.Sanatate tuturor!

     0 voturi
     +1
     -1
  8. Nu înțeleg de ce dracu îl țineți pe Zorel asta în brate, ca e om de scena ca e un …, cum dracu el e capabil sa prezinte toate evenimentele din județ altui nu poate? Ca sunt destui oamneni de acest gen în Arad, de ce tocmai el??? Aaa suge pe lângă Ghiță sau de la Ghiță asta e altceva…. deci clar prin asociere e un partizan al unui partid simplu, dacă nu era cu Ghiță nu prezenta el atatea

   0 voturi
   +1
   -1
   • E simplu, Domle, e cel mai bun, nu este altul ca el, nu este din categoria doi la leu.
    A, din ăia sunt, sigur, cu kilu, tocmai asta este problema că mai sunt câțiva pe aici care se pricep la una, alta.
    Cu din aia care nu se pricep doar se gudură poți să faci baraj pe Mureș la Pecica!
    Noa de asta ținem la el, acum ați înțeles?

    0 voturi
    +1
    -1
    • Cum adica e cel mai bun? Cine a zis asta? Prea il pompati pe Zolika. Mai sunt si altii , dar mnoah , nu prea sunt pe placul imperatorului. La fel ca si in celalte domenii artistice. Numai cei cu trecere pe la imparatie au parte de spectacole bine platite , ceilati pot muri de foame

     +1 voturi
     +1
     -1
     • Am spus-o si in text, dacă nu sunteti de acord, spuneti, dar nu incercati sa schimbați ce am spus eu că nu functionează.
      Am spus că e vedeta teatrului, asta este, că vă convine ori nu, iar aici vedeta nu inseamnă celebritatea de mucava a celor de la televiziuni si reviste care cu asta se ocupa, ci înseamnă munca de douăzeci de ani la teatrul din Arad.
      Întrebați omul comun de pe Bulevard șă spună numele vreunui actor din Arad: veti vedea ca doi din trei vor spune de Zoli iar al treilea va spune ca nu stie.
      Desigur, sunt si alti actori buni la Arad, dar nu este niciunul care pe lângă activitatea de pe scenă să fi avut așa un impact mare asupra comunității din Arad precum Zolika, cum îl alintați.
      Este activ, este printre oameni, oamenii îl plac, sunt si invidiosi, normal, că orgoliul cu invidia se hrănește, problema e ca Zolika a muncit pentru numele său.
      Arătați-mi înca unul care se poate lăuda cu asta, că nume nu dați!
      Cu mai sunt si alții e plin podul!

      0 voturi
      +1
      -1
      • Eu as zice ca e pasiv (sic!). Dar daca pe mine m-ai intreba pe strada as zice Doru Vuscan sau Bogdan Costea chiar si Onisim Colta. Vedeta?
       E la fel de vedeta ca si Sanziana Buruiana sau Loredana Chivu…umflat de recenziile gen ceea de mai sus. Daca ma intrebi pe mine…e un actoras de duzina , un wannabe

       +1 voturi
       +1
       -1
      • Vorbim să ne aflăm în treabă, dintre cei trei enumerați doar unul e actor, probabil v-ati adus aminte de el fiindcă-i directorul teatrului iar Dumneavoastră v-ați mai învârtit prin cercurile artistice ale Aradului, nu sunteți arădeanul comun de pe stradă.
       Pe de altă parte, se pare, în loc să mergeti la teatru sau să vă continuați preocupările de natură artistică cititi prostii despre niste Domnite care n-au nicio treabă cu arta sau teatrul.
       Iar Zoli nu este un wannabe, el a ajuns deja cineva, tocmai asta vă scoate, se pare, din sărite.
       Să aveți o zi ușoară, poate vă mai documentati!

       --2 voturi
       +1
       -1
   • Deşi nu prea-s dus la… Teatru, ştiu că domnul Lovas a jucat nenumărate roluri memorabile, roluri clasice şi… avangardiste (Iubirea Fedrei, de exemplu). Că mai face şi… şuşanele, e foarte bine! Mulţi alţi actori celebri, în frunte cu Dem Rădulescu (de la el am aflat termenul) mergeau la şuşanele.
    În plus, prin prezenţa sa scenică, chiar şi la şuşanele, Zoli Lovas i-a făcut pe mulţi arădeni să descopere Teatrul.
    Mai am o singură replică: „Apropo, aţi chemat pompierii?”. Da, i-am chemat să mai stingă ura celor care, din antipatie pentru Falcă, dau în Zoli.

    0 voturi
    +1
    -1
  9. Domnule Notaros…Eu l-am vazut pe scena si pe regretatul Vuscan si pe Onisim….plimba nicte cartoane si striga cat il tineau bojocii „Pesti , poftiti la pesti!!”( Noaptea incuracturilor, Se cauta un mincinos , etc) Pe Costea nu l-am vazut..Si trust me , nu ma (mai) invart prin cercurile artistice , care la Arad nu exista de cand cu kolhozul cultural creat de imperator si de fochist.In domeniul meu am facut de 10 ori mai mult decat a facut Zoli in teatru si nu fac parada din asta , dar a trebuit sa fac pasul inapoi tocmai din cauza unor „vedete” de mucava gen Zolika..

   0 voturi
   +1
   -1
   • Raspund aici la amândoua chiar dacă exista pericolul să se creadă că ne duelăm aici doar noi doi.
    Însă anumite lucruri trebuiesc clarificate, mai ales că vorbiți ca un insider, ca unul care le stie din interior.
    Sunt de acord cu efectele distrugătoare ale kolhozului creat, am avut și eu personal dezavantaje din această cauză, nu contează, aici aveți dreptate, iar vinovat pentru această evolutie sunt, pe lânga primar, cei care i-au facut jocul din lumea spectacolului arădean.
    Nu cred ca Zoli a fost printre ei, însă faptul ca n-a protestat vehement împotriva acestei măsuri poate fi reproșat întregii comunități de artisti și oameni de cultură din Arad, inclusiv lui Zoli.
    Dar lui cel mai puțin. Zoli nu este un tip al conflictului, confruntării, dimpotrivă, al convivialității, al înțelegerii, al petrecerii plăcute a timpului (de asta e iubit de oameni si dorit la prezentari).
    Sunt astfel de oameni, ei sunt foarte necesari, nu trebuie să le ceri altceva.
    Pentru altceva sunt alții, uite, noi doi, de exemplu.
    Evident ne place polemica, duelul cu ideile si cuvintele.
    Chestia cu banii contribuabililor, este o demagogie.
    Într-un fel sau altul toti, inclusiv antreprenorul privat, trăieste din acei bani. Iar contribuabilul poate tocmai dorea să se reziste în numele său, de unde știți Dumneavoastră ce vrea contribuabilul altul decât Dumneavoastră?

    0 voturi
    +1
    -1
    • Eu vorbesc strict in numele meu , nu trebuie nimeni sa achieseze la ideile mele. #rezist este o manipulara grosolana si de aici izvorasete nemultumirea mea. Niste oameni cititi si cultivati , precum Zoli nu ar trebui sa fie trompetii celor care sunt la originea acestei manipulari. Pentru ca gloata ii urmeaza. Daca era ideea lui personala , imi ridicam palaria. Dar pentru ca Zolika , #rezista , numai asa de dragul de a fi trendy si pentru a-l multumi pe imperator , ma enerveaza la culme. Sa faca si el ceva util pentru cultura aradeana , sa lase politica pentru politiceni , daca exista asa ceva in Arad

     +2 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.