duminicã, 28 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Enola Day – Ai de presa mea, băga-mi-aș!

    de Lajos Notaros | 21 septembrie 2023, 8:43 AM | Opinii | Recomandările editorilor

    24

    Legat de „afacerea” Bibarț-Barbu, primim (primesc!?) comentarii de genul: noa, bine, a greșit omul, dar voi nu greșiți? Vă credeți deasupra tuturor! Ce presă, Dom’le? O cloacă de profitori care parazitează și ei pe unde pot și spun ce vor ăia de la care cerșesc banii! Nu vă faceți iluzii, nici voi nu sunteți mai buni, dimpotrivă: pentru că le faceți jocul, sunteți cei mai vinovați, dacă veni vorba!

    Ce poți spune la asemenea comentarii? În fond, nu-i așa, au dreptate, presa românească e sub vremi, nu are cum să fie mai bună, peste ceea ce o înconjoară și o ține în viață. Stai în noroi și urli de acolo la noroiul în care te bălăcești. Hai, Dom’le…

    Problema cu asemenea comentarii și păreri e că merg direct la inima celor care judecă fără să gândească, condamnă fără să judece, creând iluzia că toți sunt o apă și-un pământ, n-ai ce să mai speri, asta este, ne descurcăm și noi cum putem. Și mai este o problemă. Mare, dar mare de tot: judecățile de-a valma au darul să creeze starea aceea, bine cunoscută pe la noi: n-ai ce face, Dom’le, în țara asta așa a fost întotdeauna și așa va fi.

    O anumită satisfacție a atotștiutorului tâmp care duce direct la dezarmarea spiritului civic, la acea pasivitate miștocărească care ne face să ne uităm cu mâinile în poală – eventual strângând o bere – la cei câțiva nebuni care se agită, încercând să facă să fie mai bine.

    1

    Da, presa nu are cum să fie peste societatea pe care, cică, o servește, de aceea schimbarea trebuie începută acolo. În societate. La fiecare în parte. Nici aurul nu se vede în zăcământ așa cum se va vedea pe degetul iubitei. Ca să ajungi acolo, trebuie să sapi, să speli, să cureți și să separi. Gunoiul de aur, adevărul de fals, calitatea autentică de impostură.

    Altfel nu mai reușești să deosebești neghina de grâu, rahatul (turkish delight) de căcat.

    Și care e soluția cu presa? Vă interesează? Ei, uite, vă fac hatârul și vi-l spun. E simplu: până când presa din România nu va fi susținută de cititorii ei, nu vă așteptați la nimic bun!

    Nu înțelegeți? Hai că vă spun.

    La ora actuală, datorită schimbărilor din ultimele decenii, în România nimeni nu mai plătește pentru presă. De cititori vorbesc, desigur. Plătește pentru manele și reclame, pentru prăjituri și voturi, dar nu și pentru presă. Presa a devenit singura marfă care se dă gratis în România. Pe vremea presei tipărite, omul cumpăra ziarul. La chioșc sau la abonament. Acum, pa și pusi, totul e online, ce să mai cumpere?

    În alte țări, în occident, desigur, majoritatea publicațiilor online de presă independentă (și nu numai) pot fi citite doar contra cost. Îți dă voie cinci articole, să zicem, gratis, după care trebuie să plătești. Nu mult, un dolar (euro), doi pe lună și ești abonat.

    2

    Singurul venit al unei redacții bazat pe munca lor vine astfel. Din banii cititorilor. Restul trebuie obținut: publicitate, anunțuri oficiale și alte cele. Numai că dacă nu ai venit propriu făcut din munca ta de ziarist – și presa românească nu are – ești la cheremul celor care îți dau banii. Afaceriști, administrații, afaceriști din administrații, administratori afaceriști, înțelegeți ce spun?

    Cu alte cuvinte, dacă vreți o presă independentă, una care are în vedere doar opinia publică, respectiv interesul cititorilor care susțin ziarul, trebuie să plătiți pentru asta. Nu mult, cât o cafea pe lună, numai că astfel asigurați independența financiară a redacțiilor. Puterea lor de a spune nu unor oferte care cer aplauze și limbi contra banilor. Altfel, vorbim degeaba.

    Lucrând în presa românească și nu numai de peste treizeci de ani, cred că știu despre ce vorbesc: chiar dacă sunt încă poate câteva zeci de redacții independente, care se descurcă cum pot, mai ales din proiecte și susținători care nu au pretenții de putere, presa românească depinde de banul murdar al politicului prins în afaceri. Situație în care nu se poate vorbi de independență. Obiectivitate, echilibru și bune-intenții, trăsături care sunt esențiale pentru o presă independentă.

    3

    Dar problema este dincolo de asta: în lipsa de încredere a jurnalistului care se respectă în dorința cititorului de a da un ban pe munca lui. Și lipsa de încredere a cititorului în jurnalismul, așa cum apare acum, de unde urmează direct motivarea de ce nu dă, pe bune, un ban pe presă.

    Pare un cerc vicios și este de fapt. Ieșirea din acest cerc nu se poate face decât prin „re ”sau clădirea adevăratei încrederi. A încrederii jurnaliștilor în cititor și a cititorilor în jurnaliști. Iar asta se poate face doar prin muncă adevărată de jurnalist și plata acestei munci de către cititori. De beneficiarii adevărați, adică.

    Cu alte cuvinte, poți să spui ce vrei, până când nu dai un ban pe munca mea, n-am ce discuta cu tine…

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Sunt de acord cu dumneavoastra, dar nu puteti face reclama la pacanele si cazinouri online si in acelasi timp sa scrieti impotriva lor. Este un demers chiar impotriva jurnalismului indreptat catre cititor. Azi se vede asa pagina specialarad: https://ibb.co/CPwNJsm
      Cred ca nu are rost sa mai aduc argumente despre nocivitatea fenomenului pariurilor si activitatilor conexe lor.

      +3 voturi
      +1
      -1
      • Ați pus degetul pe rană, dar fără să trageți concluzia care decurge din articol.
        Presa nu poate fi pe gratis, cititorul trebuie să recompenseze, adică să susțină financiar munca ziariștilor dacă vrea presă profesionistă, independentă politic și de alte interese.
        Până atunci ziarele, publicațiile se descurcă cum pot. Dacă vă uitați la toate reclamele din Special, veți vedea că majoritatea sunt ok din toate punctele de vedere. Textele primite de la partide sunt marcate cu ”P”, să se știe că nu sunt ale publicației, ci sunt contra cost, venite de la partid.
        Desigur, sunt situații limită, în care redacția trebuie să decidă care e răul mai mare: să rămână fără bani – o redacție are cheltuieli, ca orice întreprindere, nemaivorbind de salariile jurnaliștilor – sau să accepte și publicități cu care nu este neapărat de acord – exemplul DVS – dar nu au tentă politică, ideologică, manipulatorie. În fond jocurile de noroc sunt pe toate gardurile, omul are libertatea să joace sau să nu.
        Dar asta nu înseamnă că dacă redacția ar avea un venit sigur din partea cititorilor, nu ar renunța la publicități cu care nu este neapărat de acord. Numai că, încă odată, dacă nu vă mai aduceți aminte, redacția nu primește un ban de la cei care citesc online. Adică de la cei pentru care lucrează, de fapt…E ceva unic, să nu fi plătit de beneficiarii muncii tale…
        Deci, cum am spus și în articol, în momentul în care cititorii vor plăti, pot avea și pretenții și cerințe. Până atunci vorbesc în vânt…

        +6 voturi
        +1
        -1
    2. Un intreg articol tintit/dedicat comentariilor mele! Daca nu ar fi fost deosebit de nociva situatia in care am fost pusa tocmai pentru ca-mi exercitasem simtul civic, foarte probabil la acel articol reactionam cu vot sau deloc.
      Si ca sa nu o mai lungim – balanta puterii in aceasta disputa este disproportionat de dezechilibrata in favoarea dvs. – era in puterea redactiei sa ma contacteze la adresa de email si sa-mi ceara detalii! Sa duceti dispute cu un cititor/comentator nu cred ca e rolul presei mai ales ca nu fac comentarii jignitoare, nu folosesc limbaj trivial!
      Cred ca-mi datorati scuze!
      P.S. Referitor la plata pentru a avea acces la publicatii este o decizie care tine de dvs. nu de cititori dar am inteles mesajul “totul e pe bani”. Daca v-as plati as putea emite pretentii 🙁

      +1 voturi
      +1
      -1
      • Voi fi cât se poate de atent, fiindcă, după câte îmi dau seama, aveți o problemă cu autoevaluarea.
        Nu, articolul nu a fost declanșat de comentariul Dumneavoastră, chiar dacă se integrează în avalanșa de comentarii de acest gen.
        Din când în când revin cu tema, tocmai pentru că sunt de părere că până când munca jurnaliștilor nu va fi plătită de beneficiari, adică de cititori, vorbim vorbe. Am scris mai multe articole pe această temă, puteți să le consultați. /https://specialarad.ro/enola-day-presa-intre-nimic-si-infinit/
        De altfel, după câte îmi dau seama, problema Dumneavoastră este legată de judecarea colegei Barbu, în timp ce eu, pornind de la acest caz, am vorbit de situația presei în general.
        Nu văd, deci, de ce ar trebui să îmi cer scuze. Dacă ar fi cazul, aș face-o, fiți fără grijă!

        +4 voturi
        +1
        -1
    3. Dle Octavian, o să vă propun un experiment și o analiză profundă, la fel și dlui Greier, pt că ambii ați făcut niște afirmații, aparent fără nici o legătură între ele și, totuși, acestea se întrepătrund, culmea, chiar și cu articolul de față.
      .
      Pt. cine nu a participat la spectacolele Cenaclului Flacăra, îi recomand să vizioneze filmul „Te salut, generație în blugi.” – și să-l analizeze atent, ÎN CONTEXTUL VREMURILOR DE ATUNCI – când „nici să tușesti contra regimului nu puteai” și nici să promovezi obiceiuri religioase -, toate lucruri frumoase promovate în acele spectacole. 😀
      .
      Deci, să revin…
      * Dvs, dle Octavian, ați scris de reclamele la Jocurile de noroc care se regăsesc pe acest site (PT A SE PUTEA FINANȚA , deoarece reclamele plătite din greu, de „la stat” sunt doar pt massmedia pupimcuristă, nu și pt cea critică! ) și (i)moralitatea de a critica acest fenomen, doar pt că îi postezi reclamele plătite;
      * Dl. Greier a contestat moralitatea și buna-credință al lui Adrian Păunescu, (bună-credință „ambalată” într-un „pupincurism” față de PCR și față de „conducătorul iubit”);
      * Iar dna Elena (comentariul ei fiind oarecum pus în discuția acestui articol), contesta dreptul moral al A.B. de a scrie despre derapajele unui Primar aparținând unei clase politice pe care, altă dată, A.B. „ar fi slujit-o” (după spusele dnei).
      .
      Întrebarea mea pt toți 3 este următoarea:
      „Ce este mai important pt dvs:
      – PUBLICAREA UNOR ADEVĂRURI de interes public, necenzurate (recte Special Arad) și educarea unei generații întregi de tineri pentru dragostea de țară, de familie de părinți, chiar de aproapele tău, la fel și respectarea vechilor tradiții și obiceiuri ca și Crăciunul/ Paștile, Moș Crăciun, a bunului-simț, a respectului reciproc, etc. (recte Adrian Păunescu),
      sau
      – MARGINALIZAREA tuturor celor care au făcut, poate, aceste COMPROMISURI morale, dar PT. O CAUZĂ MAI BUNĂ (sau luptă în prezent pt aceasta) ?
      🤔
      Pt. toți dintre dvs, e mai important „ambalajul” decât conținutul, confortul decât însănătoșirea, justițiaritatea decât sprijinul/salvarea unei cauze…?
      .
      Pt. că, dacă DA, atunci vă mai întreb, cu ce a folosit SACRIFICIUL MAJOR făcut de oameni „VERTICALI PÂNĂ LA CAPÂT” ca si Corneliu Coposu, Ion Rațiu, Radu Câmpeanu și mulți alții, (de care majoritatea dintre noi nici n-au auzit), deci, cu ce a ajutat sacrificiile acestora la (I)MORALITATEA societății românești actuale ?
      😣
      A nu se înțelege că nu aș avea ÎNTREGUL MEU RESPECT pt. toate aceste acte „de o moralitate supremă”, dar, din păcate trebuie să fim conștienți că, dacă acestea nu au o continuitate, o promovare eficientă, o strategie, etc., ele vor fi ca „pâlpâirea unui chibrit aprins într-o încăpere, care, pe moment, o va lumina, dar apoi se va stinge pe veci”…
      .
      Ba, încă mulți, consideră sacrificiul și deciziile majore pt. România, ale Regelui Mihai, drept acte de trădare…😥
      .
      Interesant este că „politica sistemului capitalist Occidental” , PUNE MAI PRESUS PRAGMATISMUL
      și FINALITATEA unui țel/cauze, decât moralitatea celor care o promovează sau o aplică, „reciclând” o mulțime de persoane fizice/juridice care AU SERVIT ALTOR CAUZE/REGIMURI, doar pt că, performanțele și capacitățile lor sunt mult mai utile societății actuale, decât pedepsirea și marginalizarea acestora.
      Or fi ei proști și doar noi, deștepți …? 😉

      0 voturi
      +1
      -1
    4. “O anumită satisfacție a atotștiutorului tâmp care duce direct la dezarmarea spiritului civic, la acea pasivitate miștocărească care ne face să ne uităm cu mâinile în poală – eventual strângând o bere – la cei câțiva nebuni care se agită, încercând să facă să fie mai bine.”
      Oare care personaj sunt si eu, in acest citat? Ca din context ma plasati in prima parte iar daca, repet, aveati curiozitatea sa va informati ati fi constatat ca fiind printre nebunii care se agita…” am fost aruncata in groapa cu lei” de un demers jurnalistic obedient!
      Si de-acum consider ca spiritul dvs. civic ar trebui sa va indemne sa elucidati incidentul!
      P.S. Am absolvit Scoala Populara de Arta, Regie, prof. Dan Alexandrescu (RIP) si Ovidiu Cornea (RIP), inainte de majorat si chiar de-ar fi sa fie singura mea diploma, fiti convins ca m-a pregatit sa nu ma-ncadrez in categoria in care ma plasati!

      +6 voturi
      +1
      -1
      • Nu am ce să elucidez, trebuie să vă dezamăgesc: nu m-am gândit la Dumneavoastră când am scris aceste rânduri. De altfel nici nu înțeleg cum de v-a dus mintea, cum să vă imaginez eu cu o bere-n poală. Îmi pare rău că vă vedeți peste tot în rândurile mele, cred că nu este problema mea.
        Și îmi pare rău și de faptul că se pare că am fost colegi în timp la Școala Populară de Artă, la regie. Și eu terminat-o, iar Domnul Alexandrescu s-a supărat foarte tare că nu am dat admitere la Târgu Mureș, la teatru, unde între timp ajunsese director la Național.
        Asta este, se pare că am un talent în a dezamăgi oamenii…
        Pentru asta, dacă e cazul, îmi cer scuze și de la Dumneavoastră!

        +3 voturi
        +1
        -1
    5. Plata pentru presa? Plata pentru un serviciu? Asta insemna economie de pkiata, cerere si oferta. Asta inseamna si ca cumpar o presa sau nu. Asta inseamna ca veti, din nou si din nou, victima cumparatorilor care e doar niste manelisti si nu stie….
      Economie de piata … mda. Mai inseamna competitie. Aveti curajul sa concurati? Da, dar de la inaltimea unui care isi permite sa nu intre in competitie sau sa-si aleaga competitia. Alegeti o tema de actulitata si intrati in dezbatere cu cititorii si lasati cititorii sa jurizeze si veti avea supriza ca nu aveti nimic de valoare decart pozitia privilegiata, necompetitva, la un ziar online.
      Sute de teme pe care NU le discutati. Nu aveti o legatura, nici macar din deontologie, cu cititorul. Va cautati scuze in spatele unui mecansim financiar pe care ori nu-l puteti schimba ori nici nu vreti sa-l schimbati.
      Curat murdar!

      +1 voturi
      +1
      -1
      • Sunteți pe lângă, Coane, sau pentru că așa vreți sau pentru că nu vreți altfel. Ambele sunt pacoste.
        E vorba despre faptul că cincizeci de mii de oameni citesc ziarul zilnic și nu dau un leu. Deci nu e vorba ca vrea ori nu, el mănâncă, dar nu plătește.
        Nu știu dacă pricepeți, e ca la birt: beau și pleacă fără să plătească. Nu se pune problema să intre sau să nu intre, sunt acolo deja…
        E chiar așa de greu să înțelegeți cum trebuie?

        +1 voturi
        +1
        -1
    6. Eu sunt de acord cu plata, ...

      … doar trebuie sa stabiliti un tarif si modalitatile de plata.Nu toti cititorii stiu sau au posibilitatea sa plateasca on line din conturi.Unii se vor infuria, altii nu vor mai citi publicatia si o parte vor dori sa plateasca un abonament cash.Sa va ganditi sa deschideti un ghiseu pentru plata in numerar.

      +2 voturi
      +1
      -1
      • Mai e departe până acolo. Deocamdată, asta e problema despre care am vorbit, nimeni nu se gândește aici la modul serios la așa ceva. În România nu există publicații care condiționează cititul de plată, se tem să iasă primii tocmai să nu își piardă cititorii pe care se bazează atunci când negociază reclame și alte cele. Ca de obicei, se va trece la asta doar în ultima clipă, când nu se mai poate altfel. Acum, în prag de alegeri, sub nicio formă…
        Iar în ceea ce privește organizarea, nu e o problemă, sunt deja modele în toată lumea, iar cei care citesc online, cam au și conturi din care pot plăti, la o adică…

        +2 voturi
        +1
        -1
    7. Da ca la birt. Este ca intr-un parc cu intrarea pe bani langa alte zeci de parcuri cu acces gratuit si care toate ofera cam acelasi lucru.
      Sa zicem ca ziarul ar fi platit de cei 50.000 de mii (care s-ar reduce la 50). Atunci veti avea interesul, curajul sau dorinta de a scrie si despre sutele de probleme reale care nu reusesc sa iasa nicicum la lumina? Ma indoiesc ca va pasa de cititori. Cred ca doar ati vrea o pozitie de maxim confort si privilegiu. Veti continua sa ne faceti teoria chibritului in timp ce orasul asta colcaie de mizerii.

      0 voturi
      +1
      -1
    8. Hei…, hei…, tu ăla de la birt…!
      Se pare că EȘTI ÎNTR-O CONFUZIE IMENSĂ: niciunul din Parcurile alea, de care zici tu, NU SUNT GRATUITE .
      Sunt plătite din taxele și impozitele mele și a celorlalți „fraieri” ca mine ! 😡
      .
      Poate PT TINE e gratuit, că îti lași întreaga leafă la birt, dar pt noi E PE BANII NOȘTRI.
      .
      Cum TOT PE BANII NOȘTRI sunt și reclamele stupide (pe care nici dracu nu le bagă îm seamă, dar care umple , din greu, buzunarele celor care le difuzează ), „de la stat/guvern”, reclame pe care nu le vezi în Special Arad , dar le primesc massmediile pupincuriste.
      Clar?

      +1 voturi
      +1
      -1
    9. Eu încadrez presa la prima putere în stat.
      Orice persoană de la președinte în jos când e luată în colimator de presă începe declinul acelei persoane. Și Trump se încadrează ca exemplu după ce a început sa fie tocat și mai serios de presa au apărut și dosarele.
      Într-adevăr presa scrisă nu are o finanțare ca cea de la TV dar este și o lipsă de reglementare întrucât presa televizată preia presa scrisă fără nici un drept de autor cuantificabil în bani.
      Recorder e singura instituție media finanțată de societatea civilă.
      Subvenționarea partidelor cu bani publici dăunează cel mai mult presei transformând o parte a presei în presa de partid bugetară.

      +2 voturi
      +1
      -1
    10. … vor renunta la a citi „Special Arad”, cu siguranta vor alege sa plateasca!De ce sa nu fiti primul care lanseaza o asemenea varianta!Chiar este foarte in regula.Veti ajunge pe primele „pagini” – ca si „ungurele” care a CLADIT stadionul UTA!Of, multe lucruri mai avem de facut! O seara frumoasa!

      +2 voturi
      +1
      -1
    11. @E.Nola
      Ma vad in randurile dvs. pentru ca m-ati vizat in mod direct. Recititi atent articolele, comentariile si faceti analiza pe text.
      A propos de dezamagire…stiti ce mi-a spus mie Dan Alecsandrescu? “Esti prea desteapta ca sa dai la teatru, pustiulica”.
      Si da, am fost colegi, chiar am jucat rolurile principale in piesa “Fata Morgana”.
      In viata privata inca de pe-atunci nu functionam in zona gri…
      Sunt mandra de felul in care am reusit sa ma apar de turnatori, informatori dar foarte revoltata sunt cand ii vad in continuare, dupa ‘89 pe cei care pentru beneficii economice, de cariera etc. ma arunca in gura lupului!
      Si de-aici a pornit comentariul meu si pana la urma articolele, replicile…unele, ale unora, complet inadecvate.
      A propos. Berea chiar imi place, la propriu, e-adevarat ca prefer vinul!
      Fraza aceea era o imagine/un cadru in care m-ati plasat cu abilitatea/instrumentele specifice unui scriitor/jurnalist…la figurat.
      Inchei si cred ca pentru o vreme, cu un soi de parere de rau, voi renunta sa mai fac comentarii la articole. Parere de rau pentru ca va apreciam, apreciez articolele dlui Valer Marginean, Raluca Medeleanu, Danila etc. Simteam ca rezonez cel mai mult cu aceasta publicatie,
      cu unele articole care descriu perfect ceea ce traiesc si eu in aceasta comunitate si se exprima cu profesionalism, respect!
      Dar v-ati erijat prea tare in aparator intr-o cauza care daca era transata corect facea mai mult bine decat rau!
      Stiti…eu nu mai merg la diverse evenimente in Arad ca sa nu-i girez pe cei care “le pun la cale”!
      Simtul meu civic este chiar autodistructiv! Pledez pentru etica…what a…crazy women!

      +2 voturi
      +1
      -1
      • Nu se poate….
        Zic de această întâlnire în virtual după mai bine de jumătate de secol.
        Dar vă rog eu, nu ne lăsați și comentați în continuare, treceți peste unele formulări nu întotdeauna reușite și fiți convinsă că toți cei pe care i-ați numit sunt așa cum vi s-au părut până acum: nealiniați decât la principiile jurnalismului profesionist…
        Și încă odată, chiar nu am avut personal absolut nimic cu comentariile Dumneavoastră atunci când am scris acest articol, dar dacă țineți la asta, uite îmi și cer scuze: Iertare, vă rog frumos, că nu știam unde dau și unde crapă!

        +2 voturi
        +1
        -1
    12. Tu ăla @ (fără „alias” propriu …)
      Îmi pare rău că nu știu să desenez în mediul virtual, dar am să-ți explic ca pt copiii de grădință:
      .
      Da, am înțeles că vorbeai de INTRAREA GRATUITĂ, dar tu nu ai înțeles că, pt a face intrarea gratuită, TREBUIE SĂ-L ÎNTREȚII DIN CEVA !
      .
      O faci tu și familia ta benevol? … sau se face din taxele și impozitele noastre?
      Pt că, poate încă n-ai aflat, NIMIC pe lumea asta nu gratuit ! 🤔
      La final, TOTUL se plătește, într-un fel sau altul …. (de obicei, mai mult tocmai de cei care credeau că au primit ceva gratuit) !!! 😉

      --2 voturi
      +1
      -1
    13. @Dd
      Chiar nu ți-e rușine să dedici osanale ,,porcului”? Fostului ,,Goebbels” al propagandei comuniste din România?
      Cenaclul flacăra, era un spectacol grotesc de propaganda naționalist-comunistă, era mizerabil.
      Penultima dată când a fost în Arad, am rezistat ‘juma de oră, iar ultima data am rezistat 10 minute.

      --1 voturi
      +1
      -1
    14. Hai sa-ti explic … poate intelegi?!
      Mie-mi place democratia, economia de piata, competitia, concurenta, egalitatea de sanse.
      Ma indoiesc ca E Nola se referea la ceva din sfera asta. Nu, el se gandea ca i se cuvin bani pentru munca lui .. ca el zice ca vinde o marfa, un serviciu si ca este indreptatit sa fie platit de consumator pentru prestatia lui. Poate este o urma, foarte vaga de logica in pretentiile astea dar adevarul e ca n-are nicio sansa sa ceara bani pe ceva ce poti obtine gratis.
      Cand specialarad va fi pe bani 49500 din cei 50000 se vor orienta spre celelalte ziare gratuite (platite din publicitate – din banii nostri fiindca partidele platesc milioane pe publicitatea din presa cam asa ca parcurile care sunt platite tot din banii nostri – ar mai lipsi sa sustii ca parcurile publice ar trebui sa aiba acces pe baza de bilet).

      0 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    9 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.