Enel vinde activele din România până la sfârşitul anului

  de Special Arad | 31 august 2014, 3:20 PM | Business

  0

  Grupul italian Enel va finaliza procesul de vânzare a activelor din România şi Slovacia până la sfârşitul anului, a declarat directorul general al grupului, Francesco Starace, potrivit Business Magazin

  „Procesul avansează într-o manieră ordonată. În această perioadă apar primii potenţiali cumpărători, iar băncile cataloghează diversele oferte. Cred că procesul va putea fi încheiat până la finele anului”, a afirmat Starace într-o conferinţă de presă la Rimini, citat de Reuters.

  Enel a anunţat în luna iulie că a început procesul de vânzare a operaţiunilor de distribuţie şi vânzare a energiei din România şi Slovacia, în cadrul unui program de reducere a datoriilor. În România, Enel vrea să vândă 64,4% din Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, 51% din Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Energie, precum şi 100% din compania de servicii Enel România (deţinută prin Enel Investment Holding BV). Aceste companii operează o reţea de electricitate de 91.000 de kilometri şi distribuie circa 14 TWh de electricitate anual, cu o cotă de piaţă de 34%.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.