vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Asasina profesoarei românce de la Abu Dhabi a fost condamnată la moarte

  de Special Arad | 4 iulie 2015, 7:14 AM | Internaţional

  0

  UPDATE (3 iulie): Ala’a Badr Abdullah al-Hashemi femeia care a ucis-o anul trecut, în decembrie, pe profesoara româncă cu cetățenie americană, Ibolya Ryan, fost condamnată la moarte de un tribunal din Emiratele Arabe Unite conform informațiilor prezentate astăzi de portalul realitatea.net.

  Românca fusese repartizată într-o școală din Emiratele Arabe Unite, în Abu Dhabi, din luna decembrie 2013 și profesa ca și educatoare. Ea a fost atacată de fanatica jihadistă exact după ce pe un site controlat de teroriști a apărut un mesaj care îndemna pe toți credincioșii musulmani să atace profesorii care activează la școlile americane din regiunea respectivă.

  În lumina probelor prezentate de anchetatori, care au stabilit cu certitudine că Ala’a Badr Abdullah al-Hashemi este femeia care a ucis-o pe româncă, judecătorii arabi au decis, zilele trecute, condamnarea acesteia la moarte.

  Din cauza agresivității tot mai mari a Statului Islamic, care a declanșat o adevărată sarabandă de atentate în întrega lume, în încercarea de a băga în sperieți pe oricine i se opune, această condamnare vine să arate că nu toate statele lumii arabe susțin metodele teroriste și mai mult, iau măsuri dure împotriva terorismului indiferent de forma de exprimare a acestuia.

  Chiar dacă, până în prezent, statul român a fost ferit de atacuri directe ale jihadiștilor și cetățenii români nu au avut foarte mult de suferit de pe urma atacurilor teroriste, ultimele atentate produse vineri precum și atenționările date de către Serviciul Român de Informații arată că nici România nu este ferită în totalitate denebunia teroriștilor. În ultimile luni mai multe persoane de origine arabă au fost expulzate din România deoarece încercau să facă propagandă Statului Islamic și să recruteze noi teroriști pentru acestă organizație.

  sursa: Blastingnews.com


  UPDATE (7 decembrie): Femeia din Emiratele Arabe Unite (EAU) arestată pentru uciderea unei americane de origine română şi o tentativă de atentat împotriva unui medic american la Abu Dhabi a comis „un act terorist personal”, a declarat un reprezentant al serviciilor de securitate, relatează AFP.

  „Crima comisă de către acuzată a fost un act terorist personal”, a declarat acesta citat de agenţia oficială Wam.

  „Nu s-a stabilit până în prezent că acuzata ar avea legături cu organizaţii teroriste sau partide politice care ar fi putut să o incite să comită această crimă”, a adăugat el.

  Oficialul a sugerat astfel că femeia a acţionat ca o „lupoaică solitară”, în stilul acţiunilor violente comise de către islamişti, fără să aibă neapărat legături cu o grupare radicală, ca de exemplu Al-Qaida sau organizaţia jihadistă Statul islamic (SI).

  Atunci când au anunţat, joi, arestarea femeii, autorităţile de la Abu Dhabi nu au catalogat acţiunile acesteia ca „teroriste” şi nici nu au făcut legătura cu participarea EAU la coaliţia internaţională antijihadistă condusă de către Washington.

  Femeia a ucis-o luni pe profesoara americană de origine română Ibolya Ryan, în vârstă de 47 de ani, pe care a înjunghiat-o într-o toaletă la un centru comercial din bu Dhabi. După aceea ea a încercat să „plaseze o bombă artizanală în faţa casei unui medic american, pe care poliţia a reuşit să o dezamorseze”, potrivit autorităţilor.

  Acuzata, în vârstă de 36 de ani, a vizitat recent „anumite site-uri teroriste, pe care a aderat la ideologia teroristă şi a învăţat cum să fabrice explozivi”, a declarat duminică oficialul din domeniul securităţii citat.

  „Ea nu avea niciun plan să omoare un cetăţean de naţionalitate americană sau de altă naţionalitate, ci căuta pur şi simplu pe cineva a cărui limbă sau culoarea (pielii) sugera că era străin”, a mai declarat el. „Ea şi-a ales victimele la întâmplare”, a conchis oficialul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.