Elevii nu vor fi testați nici săptămâna viitoare. Motivul are de a face cu o contestație depusă de o firmă

  de - | 5 January 2022, 4:01 PM | Coronavirus | Educaţie | Naţional

  0

  Școlile rămân fără teste de salivă pentru elevi și săptămâna viitoare, a declarat, miercuri, secretarul de stat Raed Arafat. Achiziția privind testele Covid din salivă pentru școli a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de către una din firmele participante, așa că se așteaptă decizia instanței, a spus Arafat, potrivit Digi24.ro.

  Se vor face teste doar dacă la inspectorate mai sunt stocuri, a subliniat el.

  „Din păcate, am fost anunțați la data de 5 decembrie de către Oficiul Național de Achiziții Centralizate că achiziția privind testele Covid din salivă pentru școli a fost contestată la CNSC de către una din firmele participante.

  Asta ne obligă să nu mai semnăm niciun contract până iese prima decizie a primei instanțe. Dar IGSU, care semnează aceste contracte subsecvente pe baza licitației făcută de ONAC, nu va putea semna din păcate contractele subsecvente săptămâna asta, până se pronunță CNSC și sperăm să avem pronunțarea cu celeritate în acest sens și atunci vom continua. Deci, săptămâna asta nu mai semnăm!

  IGSU care semnează aceste contracte nu poate să semneze până nu se pronunță CNSC. Sunt oferte, companii care au promis că vor aduce, dar fiind această contestație sunt niște reguli care trebuie respectate.

  Deci, în ce privește testele pentru școli, depindem de decizia pe care o va lua CNSC, care poate spune că se poate continuă sau poate solicită reevaluarea.

  Asta este problema cu care ne confruntăm la acest moment pentru această săptămână și poate începutul săptămânii viitoare.

  Lotul contestat era cel cu livrare rapidă, celelalte sunt cu livrare peste 2 săptămâni. Acum, în stocurile IGSU nu există teste”, a declarat Raed Arafat.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.