Elevii de la mai multe licee arădene au prezentat câte o inițiativă de promovare a spiritului European

  de Raluca Medeleanu | 9 May 2021, 10:01 AM | Educaţie

  0

  Centrul Europe Direct Arad, coordonat de Asociația Ofensiva Tinerilor, a organizat împreună cu Inspectoratul Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad dezbaterea cu tema „Promovarea spiritului European in scoala mea”. Astfel, 12 echipe de tineri reprezentand mai multe licee din judetele Arad și Timis au prezentat online cate o inițiativă de promovare a spiritului European în școala lor.

  „Felicităm pe aceasta cale tinerii participanți pentru entuziasm, creativitate și efortul depus pentru a participa la această activitate.
  Mulțumim pe această cale reprezentanților ISJ Arad, Moler Ioana Camelia, profesorilor coordonatori care au spirjinit tinerii și au făcut posibilă această activitate virtuală și nu în ultimul rând tinerilor care și-au luat din timpul lor liber pentru a fi alături de noi”, transmit reprezentanți Europe Direct Arad.

  Reamintim că astăzi, 9 mai, este Ziua Europei. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei. Viziunea sa era de a crea o instituție europeană care să centralizeze și să gestioneze producția de cărbune și oțel. Un an mai târziu, a fost semnat tratatul care prevedea crearea unui astfel de organism. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.