Elevii de la Liceul Tehnologic „Caius Iacob” Arad se specializează în Germania

  de Special Arad | 25 April 2016, 11:38 AM | Educaţie

  0

  Un grup de 10 elevi, din clasa a XI-a F, de la Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări “Caius Iacob” Arad Arad, însoţiţi de coordonatorul de proiect, doamna profesor Deac Lucica, au participat la un stagiu de pregătire practică, de 3 săptămâni, în perioada martie-aprilie 2016, la Centrul de formare profesională ZAW Zentrum fur Aus-und Weiterbildung din Leipzig, Germania.

  Acesta este cel de al III-lea flux al proiectului Erasmus+, nr. proiect: 2014-1-RO01-KA102-000240, cu titlul „Formare profesională în spaţiul european” proiect finanţat cu fonduri de la Uniunea Europeană.

  Pe lângă activităţile practice din domeniul Electric desfăşurate la Centrul de formare din Germania, elevii au participat şi la diferite activităţi culturale: vizitarea obiectivelor culturale din oraşele Leipzig, Dresda, Halle/Saale şi Berlin; vizitarea uzinei BMW din Leipzig şi a unor diverse muzee din oraşele mai sus amintite.

  Elevii au beneficiat, în perioada anterioară deplasării, de pregătire lingvistică la limba engleză, de pregătire generală, culturală şi pedagogică.

  Domnul profesor Pantea Marius Andrei, a efectuat o vizită de monitorizare, pe parcursul căreia a însoţit grupul atât la activităţile practice, cât şi la cele culturale.

  Proiectul se derulează conform contractului încheiat între Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări “Caius Iacob” Arad şi Agenţia Naţională de proiecte pentru educaţie, a contractelor încheiate între şcoală şi fiecare participant-beneficiar în parte.

  Bugetul alocat acestui proiect depăşeşte valoarea de 156000 Euro. Durata acestui proiect este de 2 ani şcolari, şi anume 2014-2015 şi 2015-2016. Astfel, în acest proiect se vor derula 4 fluxuri, câte 2 pe fiecare an şcolar în parte, cu un număr total de 64 participanţi elevi şi 4 profesori însoţitori. În acest proiect au fost cuprinse toate formele de învăţământ pe care liceul nostru le are în prezent (liceu şi învăţământ profesional).

  Scopul acestui proiect este ca elevii participanţi să-şi formeze abilităţi şi competenţe, la standarde europene şi de a se integra cu uşurinţă în companiile multinaţionale, existente în judeţul nostru.

  Fluxul al IV-lea al proiectului se va derula în luna iunie a acestui an, participanţii vor fi 22 elevi selectaţi din clasele a XI-a liceu. Selecţia pentru acest flux va avea loc după vacanţa de Paşti.

  Ne dorim ca şi pentru viitorii participanţi experienţa să fie la fel de interesanta ca şi pentru cei din fluxul III, iar stagiul de formare profesională în Germania să contribuie la formarea lor profesională de calitate”, se arată în comunicatul trimis.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.