luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Elevii Liceului Tehnologic „Caius Iacob” Arad au fost instruiți la Leipzig, în Germania

  de Special Arad | 30 mai 2018, 3:23 PM | Educaţie

  0

  Comunicat. Un grup de 15 elevi, din clasele a XI-a A și a XI-a B, de la Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări “Caius Iacob” Arad, însoţiţi de domnul profesor ing. Florian Deac, în calitate de profesor însoțitor, au participat la un stagiu de pregătire practică, de 3 săptămâni, în luna mai 2018, la Centrul de formare profesională ZAW Zentrum für Aus- und Weiterbildung GmbH din Leipzig, Germania.

  Acesta este cel de al III-lea flux al proiectului Erasmus+, nr. proiect: 2016-1-RO01-KA102-023467, cu titlul „Formare de calitate pentru integrare cu ușurință pe piața munci”, proiect finanţat cu fonduri de la Uniunea Europeană.

  Pe lângă activităţile practice din domeniul Electronică-Automatizări desfăşurate la Centrul de formare ZAW din Leipzig, Germania, elevii au participat şi la diferite activităţi culturale: vizitarea obiectivelor culturale din oraşele Leipzig, Dresda, Halle/Saale şi Berlin; vizitarea aeroportului Leipzig/Halle şi a unor diverse muzee din oraşele mai sus amintite (Panometrul și Grădina Zoo din Leipzig, Muzeul și fabrica de ciocolată Halloren din Halle/Saale, Muzeul de porţelan din Dresda, muzeul figurilor de ceară din Berlin).

  Elevii au beneficiat, în perioada anterioară deplasării, de pregătire generală, culturală şi pedagogică.
  Coordonatorul proiectului, doamna prof. Maria Mureşan, în calitate de monitor al acestui flux, a efectuat o vizită de monitorizare în care a organizat și coordonat atât activitățile practice, cât şi la cele culturale.
  Proiectul se derulează conform contractului încheiat între Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări “Caius Iacob” Arad şi Agenţia Naţională de proiecte pentru educaţie, a contractelor încheiate între şcoală şi fiecare participant-beneficiar în parte.

  Bugetul alocat acestui proiect depăşeşte valoarea de 140000 Euro. Durata acestui proiect este de 2 ani şcolari, şi anume 2016-2017 şi 2017-2018. Astfel, în acest proiect se vor derula 4 fluxuri, câte 2 pe fiecare an şcolar în parte, cu un număr total de 60 participanţi elevi şi 4 profesori însoţitori. În acest proiect au fost cuprinse toate formele de învăţământ pe care liceul nostru le are în prezent (liceu şi învăţământ profesional).
  Scopul acestui proiect este ca elevii participanţi să-şi formeze abilităţi şi competenţe profesionale, la standarde europene, şi de a se integra cu uşurinţă pe piața muncii românești și pe cea europeană.

  Fluxul al II-lea al proiectului se va derula în luna mai a acestui an, participanţii vor fi 15 elevi selectaţi din clasele a XI-a A și a XI-a B de la liceu. Selecţia pentru acest flux va avea loc înainte de vacanţa de Paşti.

  Ne dorim ca şi pentru viitorii participanţi experienţa să fie la fel de interesantă ca şi pentru cei din primul flux, iar stagiul de formare profesională în Germania să contribuie la formarea lor de viitori profesioniști.

  Transmis de prof. Pantea Marius Andrei

  10 Acordarea certificatelor

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.