sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Elevii de gimnaziu pot învăța gratuit programare și robotică și în câteva localități din județul Arad și la Biblioteca din municipiu

  de Special Arad | 19 aprilie 2022, 8:57 PM | Educaţie | IT | Știri Arad

  0

  „CODE Kids” este un program gratuit de învățare a programării ce se desfășoară în biblioteci publice și centre comunitare din mediul rural și orașe mici, aproape în toată țara. 4.600 de elevi au participat gratuit la cursurile CODE Kids în ultimii cinci ani, anunță Fundația Progress. Copiii au astfel șansa să învețe noțiunile de bază în programare, robotică, realizare de aplicații, jocuri și animații. Programul „CODE Kids” funcționează și în municipiul Arad, precum și în câteva localități din județul Arad.

  „CODE Kids – Programează viitorul comunității tale” este un program gratuit derulat de Fundația Progress, care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10-14 ani în vederea dezvoltării competențelor de programare vizuală și STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică). Programul s-a extins de curând în Botoșani, Călărași, Ialomița, Mehedinți, Prahova, Teleorman și Vaslui și acoperă comunități din 33 de județe.

  În județul Arad, programul funcționează de câțiva ani deja la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din municipiul Arad, la Bibliotecă Comunală din Mișca, la Biblioteca Orășenească din Pecica, la Școala Generală din Zăbrani (prin Asociația Synchro Art), la Centrul de Documentare și Informare „Nicolae Ștefu” din Șiria și Biblioteca Comunală din Macea.

  „Anul acesta avem 109 cluburi active, la nivel național, ceea ce demonstrează avântul pe care l-a prins programul CODE Kids. Entuziasmul copiilor și al coordonatorilor de cluburi este molipsitor! Ne bucură faptul că i-am prins în această vâltoare a cunoașterii și suntem pregătiți să le antrenăm abilitățile digitale și soft skills, astfel încât să fie instruiți pentru profesiile care vor apărea în următorii zece-douăzeci de ani”, spune Mircea Stan, manager de proiect CODE Kids România.

  Harta CODE Kids 2022

  Într-o lume în care tehnologia avansează cu rapiditate, CODE Kids reprezintă o oportunitate de alfabetizare digitală pentru copiii din mediul rural, astfel încât aceștia să fie pregătiți să dea piept cu meseriile viitorului. În cei doi ani de program, elevii vor avea acces la noile tehnologii și la instruiri gratuite oferite de profesioniști în domeniu, vor crea aplicații mobile, vor învăța să programeze roboței, își vor dezvolta cunoștințele de matematică, logică și limba engleză și vor descoperi cât e de frumos să lucreze în echipă, se arată într-un comunicat.

  „Din punctul meu de vedere CODE Kids se rezumă la un singur cuvânt – viitor. Fie că vorbim de viitorul general care se anunță tehnologic și robotizat, fie că vorbim de viitorul copiilor noștri, consider că acest drum al programatorilor de mâine trebuie să înceapă chiar de astăzi. Oferă șansa copiilor din mediul rural să acceseze un domeniu extraordinar de interesant și complex printr-un club de coding gratuit”, spune Narcis Lunceanu, coordonator tehnic CODE Kids România.

  Elevii din medii vulnerabile sau din orașe mici ale României, dar și din unele zone din Republica Moldova pot parcurge cursurile de doi ani, fără niciun cost.

  Lista cluburilor active din țară poate fi consultată AICI.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.