sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Educația – un drept al tuturor”. Polițiștii s-au întâlnit cu elevii Școlii Gimnaziale Adam Nicolae în cadrul unui workshop

  de Special Arad | 13 februarie 2020, 6:06 PM | Știri Arad

  0

  Polițiștii de la Prevenire și cei ai Poliției Municipiului Arad au participat, ieri, 12 februarie a.c., la un workshop în cadrul programului „Educația – un drept al tuturor”, organizat la Școala Gimnazială „Adam Nicolae” din municipiu.

  Treizeci de elevi, din clasele V – VIII, împreună cu părinții și profesorii lor, au discutat cu polițiștii despre legătura dintre lipsa educației și comiterea de infracțiuni de către minori.

  Polițiștii le-au prezentat elevilor situații din anul 2019, în care au fost implicați tineri, situații precum fapte comise cu violență, furt, absenteism sau consumul de substanțe interzise, concluzionând că interesul scăzut față de scolarizare și educație, în general, este un factor direct al acestor evenimente.

  Scopul polițiștilor a fost acela de a-i face pe tineri să conștientizeze că educația primită în mediul școlar este importantă pentru evoluția lor, de asemenea că este important să aibă prieteni de vârsta lor, să socializeze și să desfășoare activități și sporturi care să le contureze o personalitate corectă și care să îi ajute în viitor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.