Edi Iordănescu a debutat cu o înfrângere pe banca echipei naționale a României





Echipa națională a României a intrat într-o nouă eră. Edi Iordănescu a preluat funcția de selecționer după plecarea lui Mirel Rădoi și are ca obiectiv calificarea la Campionatul European din anul 2024.
Așa cum a arătat astăzi echipa națională, obiectivul pare unul cel puțin îndrăzneț. Grecia, care nu mai este de mult timp o putere în fotbalul continental, dar este destul de puternică încât să învingă România chiar la București.
Meciul s-a disputat la nici 24 de ore după ce Macedonia de Nord învingea la Palermo campioana Europei, Italia, și a scos „Squadra Azzura” din cursa pentru Mondialul din Qatar. Macedonia de Nord este o echipă pe care România a învins-o la București (3-2) și a remizat pe terenul ei (0-0), dar ceea ce am văzut aseară a fost altceva decât vedem la băieții naționalei noastre. Macedonenii au arătat spirit de sacrificiu, au arătat ca o echipă în adevăratul sens al cuvântului, cu jucători care au respectat cu sfințenie planul tactic, cu jucători care la un moment dat chiar au pus probleme și din punct de vedere al posesiei Italiei.
Macedonia de Nord a ajuns la barajul contra Italiei doar pentru că românii nu au putut învinge la București o echipă a Islandei venită fără obiectiv și cu o formulă încropită. Acum, Bardi, Elmas și ceilalți se pregătesc de marea confruntare, decisivă de data aceasta, cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo.
România de astăzi a arătat exact cum este, ca o echipă mică. Greciei i-a fost de ajuns golul marcat de Bouchalakis. Chiar dacă echipa lui Edi Iordănescu a încercat să pună presiune în partea a doua, cea mai mare ocazie a fost acea bară venită în urma unei faze fixe.
Sperăm la mai bine, dar pe an ce trece parcă fotbalul românesc se îndepărtează tot mai mult de fotbalul mare și mai ales de marile competiții.
ROMÂNIA – GRECIA 0-1
(Bouchalakis 39′)
ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 6. Chiricheș-cpt., 17. Rus (4. Drăgușin, 87), 22. Camora (3. Toșca, 75) – 18. R. Marin, 23. Bordeianu (13. Mihăilă, 75) – 20. Mitriță (21. Popescu, 62), 8. Cicâldău, 10. Maxim (11. Ivan, 62) – 9. Pușcaș (19. Tănase, 61).
Selecționer: Edward Iordănescu
Rezerve: 12. Aioani, 16. Moldovan – 5. Nedelcearu, 7. Sorescu, 14. M. Marin, 15. Burcă
GRECIA: 1. Vlachodimos – 14. Rota, 22. Mavropanos, 17. Hatzidiakos, 21. Tsimikas – 20. Mantalos-cpt. (15. Chatzigiovanis, 81), 23. Siopis, 5. Bouchalakis (19. Douvikas, 57) – 18. Limnios (11. Bakasetas, 57), 7. Giakoumakis (16. Pavlidis, 72), 10. Pelkas (8. Alexandropoulos, 81).
Selecționer: Gustavo Poyet
Rezerve: 12. Paschalakis, 13. Athanasiadis – 2. Lyratzis, 3. Tzavellas, 4. Kiriakopoulos, 6. Goutas, 9. Koulouris,
Comentariile portalului
Aveți dreptate, nu am fost atent la toate amănuntele, am insistat pe idee. Într-un comentariu anterior însă apare și această informație. Ceea ce este chiar bine, ilustrâ (...)
Se pare că v-a scăpat un detaliu! Nu doar mai marele județului a fost cel dintîi la primirea luminii, ci chiar pupila sa a fost cel care (...)
Mai este o întrebare; de ce a secretizat cnsas nota!? Din articolul de pe g4media se înțelege ca cnsas e prima oară când face asta.