Edi Iordănescu a debutat cu o înfrângere pe banca echipei naționale a României

  de Lucian Dănilă | 25 March 2022, 10:28 PM | Sport

  0

  Echipa națională a României a intrat într-o nouă eră. Edi Iordănescu a preluat funcția de selecționer după plecarea lui Mirel Rădoi și are ca obiectiv calificarea la Campionatul European din anul 2024.

  Așa cum a arătat astăzi echipa națională, obiectivul pare unul cel puțin îndrăzneț. Grecia, care nu mai este de mult timp o putere în fotbalul continental, dar este destul de puternică încât să învingă România chiar la București.

  Meciul s-a disputat la nici 24 de ore după ce Macedonia de Nord învingea la Palermo campioana Europei, Italia, și a scos „Squadra Azzura” din cursa pentru Mondialul din Qatar. Macedonia de Nord este o echipă pe care România a învins-o la București (3-2) și a remizat pe terenul ei (0-0), dar ceea ce am văzut aseară a fost altceva decât vedem la băieții naționalei noastre. Macedonenii au arătat spirit de sacrificiu, au arătat ca o echipă în adevăratul sens al cuvântului, cu jucători care au respectat cu sfințenie planul tactic, cu jucători care la un moment dat chiar au pus probleme și din punct de vedere al posesiei Italiei.

  Macedonia de Nord a ajuns la barajul contra Italiei doar pentru că românii nu au putut învinge la București o echipă a Islandei venită fără obiectiv și cu o formulă încropită. Acum, Bardi, Elmas și ceilalți se pregătesc de marea confruntare, decisivă de data aceasta, cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo.

  România de astăzi a arătat exact cum este, ca o echipă mică. Greciei i-a fost de ajuns golul marcat de Bouchalakis. Chiar dacă echipa lui Edi Iordănescu a încercat să pună presiune în partea a doua, cea mai mare ocazie a fost acea bară venită în urma unei faze fixe.

  Sperăm la mai bine, dar pe an ce trece parcă fotbalul românesc se îndepărtează tot mai mult de fotbalul mare și mai ales de marile competiții.

  ROMÂNIA – GRECIA 0-1

  (Bouchalakis 39′)

  ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 6. Chiricheș-cpt., 17. Rus (4. Drăgușin, 87), 22. Camora (3. Toșca, 75) – 18. R. Marin, 23. Bordeianu (13. Mihăilă, 75) – 20. Mitriță (21. Popescu, 62), 8. Cicâldău, 10. Maxim (11. Ivan, 62) – 9. Pușcaș (19. Tănase, 61).

  Selecționer: Edward Iordănescu

  Rezerve: 12. Aioani, 16. Moldovan – 5. Nedelcearu, 7. Sorescu, 14. M. Marin, 15. Burcă

  GRECIA: 1. Vlachodimos – 14. Rota, 22. Mavropanos, 17. Hatzidiakos, 21. Tsimikas – 20. Mantalos-cpt. (15. Chatzigiovanis, 81), 23. Siopis, 5. Bouchalakis (19. Douvikas, 57) – 18. Limnios (11. Bakasetas, 57), 7. Giakoumakis (16. Pavlidis, 72), 10. Pelkas (8. Alexandropoulos, 81).

  Selecționer: Gustavo Poyet

  Rezerve: 12. Paschalakis, 13. Athanasiadis – 2. Lyratzis, 3. Tzavellas, 4. Kiriakopoulos, 6. Goutas, 9. Koulouris,

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.