Germania: Preşedintele Frank-Walter Steinmeier a fost reales pentru un mandat de cinci ani

  de - | 13 February 2022, 5:41 PM | Internaţional

  0

  Foto: Deschide.md

  Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a fost reales în funcţie, duminică, pentru un mandat de cinci ani. Funcţia de preşedinte al Germaniei este onorifică, iar puterea se află pe mâna şefului Guvernului şi Parlamentului, notează News.ro. Însă preşedintele german este autoritatea morală a ţării.

  Pentru Steinmeier este al doilea mandat de preşedinte. El a fost ales cu majoritate de voturi de colegiul electoral constituit special, care reuneşte deputaţi, aleşi locali, foşti lideri, dar şi personalităţi ale societăţii civile.

  Numărându-se printre personalităţile preferate de către germani, „Steini” provine din Partidul Social Democrat, formaţiunea actualului cancelar Olaf Scholz.

  Un fost ministru de Externe timp de peste şapte ani, în perioadele 2005-2009 şi 2013-2017, dar şi rivalul înfrânt al Angelei Merkel la Cancelarie în alegerile parlamentare din 2009, i-a succedat în 2017 lui Joachim Gauck, un fost pastor disident în fosta Germanie comunistă.

  Sursa: Hotnews.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.