sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Echipajele SMURD ale ISU Arad, solicitate la 165 de cazuri în minivacanța de Anul Nou

  de Ioana Costaș | 3 ianuarie 2024, 3:41 PM | Știri Arad

  0

  În minivacanța de Anul Nou, în perioada 29 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, pompierii arădeni au intervenit la 176 de misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și protecția comunității și a bunurilor acestora. Majoritatea cazurilor au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 165 solicitări.

  Pompierii din cadrul ISU Arad au intervenit – în perioada menționată – și pentru stingerea a cinci incendii, precum și în alte șase situații în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocarea persoanelor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor
  În ceea ce privește cele cinci incendii, reprezentanții ISU Arad spun că acestea au fost înregistrate la trei case din localitățile Ghioroc, Iermata Neagră și municipiul Arad și două la deșeuri menajere, tot în municipiu. Incendiile au fost lichidate rapid, suprafețele afectate fiind mai mici de 50 de metri pătrați, în urma acestora rezultând strict pagube materiale.

  „Reamintim că, în perioada sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate. Pentru a preveni producerea unor incendii, verificați mijloacele de încălzire, precum sobe, calorifere sau alte surse de căldură. În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazați în structuri de primire turistice, familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora”, au transmis reprezentanții ISU Arad.

  Citește și: Incendiu la o anexă gospodărească și o parte din acoperișul unei case, la Ghioroc

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.