luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Echipa OMS prezintă, astăzi, concluziile vizitei în Wuhan

  de - | 9 februarie 2021, 8:10 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  Echipa de experţi trimisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în China pentru a cerceta originea pandemiei de Covid, la peste un an de la debutul crizei sanitare, va susține, marţi, o conferinţă de presă în care își va prezenta concluziile, informează Europa FM.

  Specialiștii OMS încheie o vizită de patru săptămâni în orașul Wuhan, locul unde a fost detectat prima dată virusul SARS-CoV-2.

  O piaţă de fructe de mare din metropolă a fost asociată cu un focar iniţial de infecție, însă oamenii de ştiinţă nu au ajuns deocamdată la o concluzie clară cu privire la rolul pe care aceasta l-a jucat în pandemie.

  Suspiciuni au planat și asupra Institutului de Virusologie din Wuhan. Unele voci, în special fostul preşedinte american Donald Trump, au susținut că experții acestuia s-ar face responsabili pentru o scăpare, accidentală sau nu, a coronavirusului din laboratoare. Şeful echipei OMS a părut să excludă ipoteza, într-un recent interviu pentru agenţia France Presse, despre care a spus că ar fi un „excelent scenariu de film”.

  Căutarea originilor coronavirusului este un subiect sensibil politic. Citește continuarea pe europafm.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.