duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Echipa de robotică Delta Force va reprezenta din nou România la Campionatul Mondial „First Tech Challenge”

  de Tomck@t | 4 aprilie 2022, 1:42 PM | Educaţie | IT | Știri Arad | Topic special

  0

  (foto: captură video YouTube / FIRST Tech Challenge Romania - National Championship DAY 2)

  De cinci ani de la formare, echipa de robotică Delta Force a Liceului Național de Informatică înregistrează succes după succes. Luna trecută, echipa a primit Premiul Special „GEA – pentru elitele viitorului” la Gala Elitelor Arădene, iar în acest weekend a câștigat la Campionatul Național la care excelează de ani de zile, „BRD First Tech Challenge”, ceea ce înseamnă că s-a calificat la Campionatul Mondial din Houston (Texas, SUA), care se va desfășura în perioada 20-23 aprilie.

  La Campionatul Național din București, echipa arădeană a obținut Locul 2 la cea mai importantă categorie, „Inspire Award”, precum și Locul 3 la Premiul Juriului, oferit de sponsorul Respo DEEE. Echipa condusă de elevul Octavian Dragoș Botoșan încă de la început are în componență atât elevi de liceu, cât și membri din clasa a VII-a, ba chiar și un membru venit din Colegiul Național „Moise Nicoară”. Aceștia sunt: Raul Floarea, Cătălin Georgescu, Adrian Albotă, Briana Lucaci, Daria Feher, Raul Munteanu, Robert Rus, Dănuț Tol, Aida Pero, Radu Micle, Mihai Ozarchevici, Sebastian Măcean și Darius Faur.

  În cadrul concursului, echipele au fost îndemnate să formeze alianțe cu alte echipe, iar Delta Force a ales echipele Ro2D2 din Ploiești și Soft Hoarders din Craiova.

  La Campionatul Mondial din Houston s-au calificat și echipele Tea-Borgs din Târgu Jiu și InfO1 Robotics din Ploiești.

  „De șase ani facem acest concurs în România, este cea mai mare competiție de robotică din lume, dezvoltată de americani în urmă cu 30 de ani. Sunteți grozavi! Un lucru foarte important, să nu uitați: ce se întâmplă aici se numește networking. Dincolo de roboți, dincolo de echipe, dincolo de startup-urile pe care o să le formați, suntem oameni și o să aveți nevoie unii de alții. Împrieteniți-vă cât puteți, pentru că peste zece ani o să vă găsiți unii pe alții întâmplător, unul în Danemarca, altul în Olanda, altul în București, altul în Iași, Timișoara, Cluj… și o să ziceți «Tu n-ai fost la FTC? Nu ne-am cunoscut acolo?». E o comunitate, o familie. O să vedeți când o să vă apropiați cât de mult o să puteți să vă ajutați unii pe alții”, a spus organizatoarea principală a Campionatului, Dana Războiu, Președintele Asociației „Nație prin Educație”, la decernarea de premii în acest weekend.

  „Sunt foarte mândră de ei, sunt foarte buni”, a spus Dana Războiu despre echipa Delta Force la înmânarea unui premiu. Fosta jurnalistă TV este, de altfel, și ea din Arad.

  277569284 3128865700659012 5798257755602822103 n

  „Mulțumim, în primul rând, Natie Prin Educatie pentru organizare și pentru încurajare. Mulțumim echipelor Ro2D2 și Soft Hoarders pentru alianța frumoasă pe care am creat-o. Felicitări echipei Tea-Borgs și InfO1 Robotics pentru calificarea la Campionatul Mondial și baftă în continuare tuturor echipelor participante! Mulțumim sponsorilor, mulțumim sponsorului principal, compania APTIV și conducerii școlii pentru susținere și încredere. Suntem foarte entuziasmați să reprezentăm România la cel mai înalt nivel, ne vedem la Mondială!”, a anunțat echipa Delta Force pe Facebook.

  Echipa Delta Force a fost înființată în 2018 și de atunci a participat la numeroase competiții naționale și internaționale, unde a câștigat numeroase premii: premiul Collins Aerospace Innovative (2019, 2020, 2021), Control Award (2019, 2021), locul 1 la Demo-ul organizat de Vectron (2022), locul 1 la turneul „xRC Freight Frenzy” (2022), locul 1 la Design Awards și calificare la campionatul mondial (2022) ș.a.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.