Echipa de fete a Școlii Gimnaziale Dieci din județul Arad, în finala Olimpiadei Naționale la Oină

  de Special Arad | 18 May 2017, 2:44 PM | Sport

  0

  Echipa de fete a Școlii Gimnaziale din comuna Dieci (județul Arad) va juca în finala Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar – faza finală, gimnaziu – Oină cu fete”, ediția I, care va avea loc la Bacău în perioada 19 – 21 mai, pe terenul din spatele Stadionului Municipal.

  Competitia care va strânge la start 8 echipe: Școala Gimnazială Dieci (jud. Arad), Școala Gimnazială Recea (jud. Brașov), Scoala Gimnazială Râmnicelul (jud. Brăila), Liceul Teoretic „Jean Monnet” (București), Școala Gimnazială nr. 1 Curcani (jud. Călărași), Școala Gimnazială Galicea Mare (jud. Dolj), Școala Gimnazială Gheraiești (jud. Neamț) și Școala Gimnazială Remetea Chioarului (jud. Maramureș).

  „Este un moment istoric, fiind prima competiție de acest gen din istoria sportului nostru național. Mulțumim Ministerului Educației pentru că au fost receptivi la ideea noastră de a organiza o astfel de competiție. Scopul final al acestei competiții este dobândirea de către copii a deprinderilor psihomotrice specifice jocului de oină, dezvoltarea fizică armonioasă și, mai ales, sensibilizarea copiilor pentru practicarea jocului de oină. Sunt sigur că vom avea parte de o competiție extrem de reușită”, a declarat Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină.

  Tot în acceași perioadă va avea loc o competiție similară pentru băieți, la Bârlad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.