miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  E nebunie la Nădlac! 25.000 de vehicule au trecut granița în ultimele 24 de ore

  de Lucian Dănilă | 25 august 2019, 2:08 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Suntem în ultimele zile ale lunii august, iar românii din Diaspora se întorc „acasă”, casă fiind pentru ei domiciliul pe care îl au în străinătate, acolo unde muncesc, învață, sau pur și simplu… trăiesc.

  Se vede cu ochiul liber plecarea lor. Nu este ca și în cazul păsărilor călătoare pe care le vedem zburând în zilele de toamnă târzie, dar este de ajuns să ajungi pe Aeroportul Internațional din Timișoara, sau, mai clar, la Vama Nădlac.

  Aeroportul din Timișoara a fost plin ochi ieri dimineață. Românii care plecau aveau emoții în privința „check-in”-ului. „Mă duc mai repede. Mai este o oră până se închid porțile, dar la câți am văzut nu vreau să mă risc să rpmân pe aici”, spunea un român care locuiește în Italia și pleca cu avionul la Bergamo.

  La Nădlac este mai greu… E nebunie în sensul că se formează cozi mari, iar timpul de așteptare este și el ridicat în comparație cu, să le spunem, zilele normale. Aproape jumătate de milion de persoane au trecut frontiera României în ultimele 24 de ore, cele mai multe spre Ungaria

  Peste 430.000 de persoane, români și străini, au trecut frontiera în ultimele 24 de ore, cei mai mulți fiind cei care au plecat din țară. Cele mai tranzitate vămi au fost cele spre Ungaria și spre Bulgaria. Potrivit unui comunicat transmis, astăzi, de Poliția de Frontieră, în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut aproximativ 430.900 de persoane, cetățeni români și străini, dintre care 256.200 au fost pe sensul de ieşire din ţară. A fost înregistrată o creştere cu aproximativ 60% fata de valoarea medie zilnică a traficului în luna august.

  „La frontiera cu Ungaria s-au prezentat aproximativ 170.000 de persoane şi 50.000 de mijloace de transport, cel mai tranzitat punct de la frontieră fiind P.T.F. Nădlac II Autostradă, prin care, în ultimele 24 de ore, au trecut aproximativ 93.000 de persoane şi peste 25.000 de mijloace de transport”, arată Poliția de Frontieră. Luând în calcul că cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în PTF Nădlac II, polițiștii de frontieră recomandă utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest. De exemplu, în apropierea PTF Nădlac Autostradă se află Punctul vechi de Trecere a Frontierei Nădlac.

  Pe raza judeţului Arad mai funcţionează în regim non-stop PTF Turnu şi Vărşand, iar în judeţul Bihor, pe lângă PTF Borş, sunt deschise permanent P.T.F. Salonta şi Valea lui Mihai.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.