marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  E grevă la CFR! Între orele 7 și 9 nu circulă nici un tren

  de - | 15 septembrie 2023, 8:45 AM | Naţional

  0

  Două sindicate feroviare sunt în grevă de avertisment vineri, astfel că trenurile nu circulă între orele 7:00 – 9:00. Circulaţia a sute de trenuri este oprită în gări sau pe traseu. Angajații de pe calea ferată cer salarii mai mari şi condiţii de lucru mai bune.

  Trenurile care au plecat pe traseu înainte de începerea grevei s-au oprit la ora 7.00. De exemplu un tren care face legătura între Craiova și Turceni s-a oprit în câmp. Oamenii spun că nu au fost anunțați că se va opri circulația trenurilor. În vagoane sunt navetiști care trebuie să ajungă la muncă și elevi care erau în drum spre școală. Unii dintre pasageri au cu ei copii mici și afirmă că nu au fost pregătiți pentru această oprire de două ore.

  „În grevă sunt doar cei care sunt la serviciu azi, o treime dintre cei 17.000 care au semnat că sunt de acord cu protestul”, a declarat vineri Viorel Istrate, secretar de stat al Federaţiei Naţionale Feroviară Mişcare Comercial Vagoane.

  Trenurile care au plecat pe traseu au oprit în prima gară care au toate condițiile, a spus liderul de sindicat. În opinia sa, ar trebui să fie un minim dialog după evenimentul de vineri, în care fiecare dintre părţi să vină cu soluţii.

  Printre motivele care stau la baza deciziei de organizare a grevei de avertisment se află: lipsa bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate pe anul în curs, ceea ce conduce inevitabil la un blocaj generalizat în sectorul feroviar, dar şi lipsa finanţării strategice şi coerente a căii ferate, spun sindicaliștii.

  Citește și:

  „Avem salarii mizere!”. Angajații CFR amenință cu greva generală în plin sezon estival

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.