miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  E Dumitru Cardoso! Fostul fotbalist al lui Napoli este surpriza anunțată de Gyuszi Balint la UTA

  de Lucian Dănilă | 17 ianuarie 2022, 11:25 PM | Sport | Topic special

  0

  „Este o surpriză”, spunea antrenorul Gyuszi Balint referitor la transferul pe care urma să-l prezinte în această seară. Surpriza se numește Dumitru Cardoso, jucător crescut de Empoli, trecut pe la Napoli, Nottingham Forrest, dar și Gaz Metan sau coreenii de la Suwon.

  Cardoso vine la UTA după un sezon foarte greu în Coreea, fotbal în care nu s-a adaptat și la data de 31 decembrie a rămas liber de contract. Contactat de UTA încă din decembrie, Cardoso a semnat cu gruparea arădeană deși a avut și oferte mult mai bune din punct de vedere financiar. Fotbalistul italian din tată român, în vârstă de 30 de ani, este al patrulea transfer al Bătrânei Doamne în această iarnă după cele ale lui Karolis Leukzemis, Easton Ongaro și Philip Otele. Durata contractului lui Dumitru Cardoso cu UTA este de șase luni plus posibilitatea de prelungire.

  Cu siguranță, însă, este cel mai răsunător, atât ca și carte de vizită cât mai ales a ceea ce a arătat el atât timp cât a evoluat pentru Gaz Metan Mediaș. Și UTA este una dintre victimele lui Cardoso, la singurul meci direct, noul fotbalist al Bătrânei Doamne reușind să înscrie de două ori, chiar la Arad, meci pe care Gaz Metan l-a câștigat cu 3-1.

  „Sunt foarte bucuros că am ajuns aici după un an greu, în care fotbalul nu mi-a dat mult. A fost o experiență frumoasă în Coreea, însă nu m-am simțit fotbalist acolo. Dacă nu te simți bine într-un loc e greu să faci performanță. Iar acum când o echipă cu o istorie așa de mare te vrea, nu poți decât să fii bucuros și e momentul să demonstrez că sunt la același nivel ca și înainte. Am avut și alte oferte din străinătate, pe sume de bani mult mai mari, ca să fiu sincer, dar atunci când un club ca UTA te dorește atât de mult, e greu să spui nu. Am vorbit mult cu Mister Balint și Bogdan Apostu, care m-au făcut să înțeleg cât de mult contează această etapă pentru mine, m-au făcut să accept oferta și sunt foarte bucuros că sunt aici”, sunt primele cuvinte ale lui Cardoso de la prezentarea sa.

  cardoso 2

  INTERVIU

  – De ce crezi că nici tu și nici Sergiu Buș, jucători cu cifre bune în România, nu ați reușit să vă impuneți în Coreea?

  – E o cultură închisă pentru străini în Coreea, nimeni nu vorbește engleza dintre jucători, comunicarea a fost foarte grea, nici cu antrenorul nu am putut să conversăm direct despre fotbal sau să ne ajute.

  – E Liga 1 campionatul în care te-ai simțit cel mai bine în întreaga ta carieră?

  – Sută la sută în România m-am simțit cel mai bine, cunosc cultura română, îmi va fi ușor să mă integrez cu echipa.

  – Ce a însemnat Napoli pentru cariera ta?

  – Napoli a fost cel mai înalt nivel la care am ajuns, am fost acolo la 18 ani, a fost un an frumos, iar după aceea, timp de 6 ani, am fost împrumutat. Dar, a fost o parte foarte frumoasă din cariera mea.

  – Ai marcat două goluri pe acest stadion și ați învins UTA la Arad când jucai la Gaz Metan. Cum găsești UTA în acest moment?

  – Diferența o reprezintă suporterii. Cred că cea mai importantă diferență față de sezonul trecut când am marcat de două ori aici o reprezintă suporterii. Am văzut că avem fani super, când am dat goluri aici erau goale tribunele, acum îmi doresc să dau gol pentru UTA cu suporteri în tribune.

  – Pentru UTA urmează un meci chiar cu Gaz Metan. Te simți pregătit pentru reîntâlnirea cu fosta ta echipă?

  – Ca să joc împotriva celor de la Mediaș trebuie să vedem cum mă simt în această săptămână, dar e normal că vreau să joc. Contează, însă, cum voi fi fizic, cum mă voi integra cu băieții. M-am antrenat în fiecare zi cu un antrenor personal, dar acum e mult mai bine că mă antrenez organizat, ca un jucător de fotbal și ca un atlet. Am făcut multă sală, mișcări aerobice, dar acum e altceva.

  – Poate UTA să atace pozițiile de play-off?

  – Cred că putem ajunge în play-off, dar trebuie să muncim zi de zi, să asimilăm și să punem în practică ceea ce își dorește antrenorul și atunci totul e posibil. Am venit aici pentru că e un club ambițions, un antrenor ambițios și trebuie să ajungem în play-off.

  – Tatăl tău este român, tu ești eligibil pentru echipa națională a României?

  – Încă nu sunt eligibil pentru selecționata României, tata a pierdut cetățenia română, deci totul depinde de el.

  Ce spune Gyuszi Balint?

  „Sunt convins că atunci când va fi pregătit, Dumitru va produce un impact pe care-l așteptăm cu toții. Nu e o presiune pe el, este important să evolueze la adevăratul lui potențial. Ne mai dorim ca atragerea unui astfel de jucător să reprezinte și pentru UTA un punct de plecare pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea acestui club în perspectivă. Venirea lui Dumi nu are nicio legătură cu faptul că Roger a semnat cu CFR Cluj, ne aflam în negocieri cu jucătorul încă din luna decembrie. Vreau să mulțumesc conducerii, nu a fost deloc ușor să aducem un jucător precum Dumitru, care a atins un nivel financiar foarte important pentru nivelul Ligii 1, prin CV-ul și evoluțiile lui, am reușit să ne întâlnim la mijloc cu partea financiară. Clubul a făcut un efort, rămâne să vedem dacă mai apare ceva și ne putem asuma o altă sosire, dar avem un lot echilibrat și numeric și valoric. Au mai venit jucători în compartimentul ofensiv, important este că în acest moment sunt soluții bune, concurența este una foarte bună în compartimentul ofensiv. Acesta a fost principalul target în această perioadă să întărim compartimentul ofensiv și să aducem jucători care să fie motivați, să aibă calitățile pentru a ne eficientiza jocul de atac”, spune antrenorul Gyuszi Balint.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.