E din Arad! Florin e singurul român urmărit de Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook (FOTO)

  de Special Arad | 24 septembrie 2015, 9:19 AM | Recomandările editorilor | Social Media | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Arădeanul Florin Raţiu este singurul român pe care Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, îl urmăreşte pe reţeaua socială. Florin a absolvit în 2001 cel mai prestigios liceu din Arad, Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, iar acum este inginer la Facebook.

  Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, are o listă foarte scurtă, de 20 de persoane, cărora le-a dat „follow”. Pe de altă parte, este urmărit pe reţeaua socială pe care a fondat-o de peste 35 de milioane de utilizatori. Printre puţinii oameni urmăriţi de Zuckerberg se numără jurnalişti sau artişti celebri: muzicianul Calvin Broadus, cunoscut ca Snoop Dogg, Jeff Jarvis, specialist în comunicare, sau reporterul Nick Bilton, de la New York Times.

  Lista scurtă a celebrului miliardar american a ajuns la un moment dat la puţin peste 30 de persoane. A renunţat între timp la urmărirea unor celebrităţi precum jurnalista Arianna Huffington, co-fondatoarea Huffington Post, sau actriţa Dianna Agron, dar a ales să-l urmărească în continuare pe Florin Raţiu.

  De altfel, după „asocierea” cu Mark Zuckerberg, românul a fost asaltat de „follow”-eri pe reţeaua socială, numărul acestora depăşind în prezent 260.000. Florin Raţiu s-a stabilit în Statele Unite, în Mountain View, California, şi din anul 2008 lucrează ca programator pentru Facebook. Înainte a lucrat şi pentru Google şi Micosoft. După ce Florin Raţiu a terminat liceul din Arad a preferat să îşi continue studiile în Statele Unite ale Americii, la Universitatea Stanford, unde a aboslvit şi două studii masterale.

  SURSA: adevarul.ro

  FOTO: facebook.com

  ratiu2

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.