marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  E din Arad! Florin e singurul român urmărit de Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook (FOTO)

  de Special Arad | 24 septembrie 2015, 9:19 AM | Recomandările editorilor | Social Media | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Arădeanul Florin Raţiu este singurul român pe care Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, îl urmăreşte pe reţeaua socială. Florin a absolvit în 2001 cel mai prestigios liceu din Arad, Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, iar acum este inginer la Facebook.

  Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, are o listă foarte scurtă, de 20 de persoane, cărora le-a dat „follow”. Pe de altă parte, este urmărit pe reţeaua socială pe care a fondat-o de peste 35 de milioane de utilizatori. Printre puţinii oameni urmăriţi de Zuckerberg se numără jurnalişti sau artişti celebri: muzicianul Calvin Broadus, cunoscut ca Snoop Dogg, Jeff Jarvis, specialist în comunicare, sau reporterul Nick Bilton, de la New York Times.

  Lista scurtă a celebrului miliardar american a ajuns la un moment dat la puţin peste 30 de persoane. A renunţat între timp la urmărirea unor celebrităţi precum jurnalista Arianna Huffington, co-fondatoarea Huffington Post, sau actriţa Dianna Agron, dar a ales să-l urmărească în continuare pe Florin Raţiu.

  De altfel, după „asocierea” cu Mark Zuckerberg, românul a fost asaltat de „follow”-eri pe reţeaua socială, numărul acestora depăşind în prezent 260.000. Florin Raţiu s-a stabilit în Statele Unite, în Mountain View, California, şi din anul 2008 lucrează ca programator pentru Facebook. Înainte a lucrat şi pentru Google şi Micosoft. După ce Florin Raţiu a terminat liceul din Arad a preferat să îşi continue studiile în Statele Unite ale Americii, la Universitatea Stanford, unde a aboslvit şi două studii masterale.

  SURSA: adevarul.ro

  FOTO: facebook.com

  ratiu2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.