După Facebook, și Disney vrea un „Metaverse”

  de Special Arad | 11 November 2021, 3:05 PM | IT

  0

  (foto: medium.com)

  Corporația de divertisment se pregătește să facă saltul tehnologic spre o lume a realității virtuale, imaginată pentru prima dată de scriitorii science fiction, a declarat CEO-ul Walt Disney, Bob Chapek, citat de Reuters.

  Anunțul vine după ce CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat deja planurile de viitor ale rețelei de socializare, schimbând, ca un prim pas, numele companiei în „Meta”. Lumea digitală numită „Metaverse” va schimba radical modul în care utilizatorii Facebook vor putea interacționa, cu ajutorul unor avataruri digitale, într-un mediu artificial 3D.

  Într-un interviu CNBC, Chapek a spus că vede acest lucru ca pe o extensie a serviciului de streaming video Disney+, care poate fi mediul unor noi tipuri de divertisment, pe o „pânză tridimensională” într-o lume digitală.

  Chapek le-a spus investitorilor companiei, miercuri, că această „nouă frontieră” virtuală este în concordanță cu istoria îndelungată a inovațiilor tehnologice ale companiei Walt Disney, care datează de aproape un secol de la „Steamboat Willie”, primul desen animat cu sunet sincronizat.

  „Eforturile noastre de până acum reprezintă doar un prolog la o perioadă în care vom putea conecta și mai strâns lumea fizică și cea digitală, permițând povestiri fără limite în propriul nostru Disney Metaverse”, a spus Bob Chapek.

  Alte companii mari, inclusiv producătorii de jocuri Roblox Corp și Epic Games, precum și gigantul software Microsoft, lucrează deja la propriile servicii de tip „Metaverse”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.