joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  După două competiții câștigate în România, echipa arădeană de robotică „Delta Force” va merge la Campionatul din Rusia

  de Tomck@t | 17 martie 2021, 7:43 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  În ciuda pandemiei, echipa de robotică „Delta Force” a Liceului Național de Informatică din Arad este extrem de activă și înregistrează succes după succes. În aprilie, elevii vor participa la Campionatul Național First Tech Challenge din Rusia, fiind singurii din Arad care s-au calificat, asta după ce au câștigat alte două etape demonstrative din România.

  Echipa „Delta Force” s-a format în 2017 și a participat deja la mai multe etape locale, regionale, naționale și chiar mondiale ale concursului de robotică First Tech Challenge, cum ar fi Regionala de la Timișoara de anul trecut (cu câteva săptămâni înainte să se dea starea de alertă) sau Campionatul din Sankt Petersburg (Rusia) din 2019. Acum, între 23 – 25 aprilie, vor fi din nou în Rusia, la un nou Campionat, din orașul Nijni Novgorod.

  „Au fost 22 de echipe, atât din România, cât și din Rusia, și din echipele astea cele mai bune cinci echipe s-au calificat pentru acest campionat, printre care și noi”, ne-a spus Octavian Botoșan, liderul echipei „Delta Force”.

  De asemenea, echipa a câștigat în luna februarie a acestui an două competiții demonstrative „First Tech Challenge Remote Events”.

  La competiția organizată de echipa „Bionic Royals” din Râmnicu Vâlcea, „Delta Force” a obținut locul 1 cu un total de 1416 puncte, iar la cel organizat de echipa „Quantum Robotics” din București a obținut tot locul 1, cu un punctaj total de 1500 de puncte, precum și o tombolă. La ambele competiții, „Delta Force” a fost singura echipă arădeană participantă.

  În aprilie 2021, o altă echipă de robotică a Liceului de Informatică din Arad, „Infinity Bolts”, va organiza un astfel de concurs de demonstrație. Octavian Botoșan spune că deocamdată nu știe dacă echipa „Delta Force” va participa și la acesta, deoarece data este foarte apropiată de cea a Campionatului din Rusia.

  La robotul cu care „Delta Force” se va duce în Rusia lucrează din noiembrie.

  „Încă de acum, din prima zi după ce am aflat că suntem calificați, am început să lucrăm din nou la robot, să îl îmbunătățim, să putem să creștem numărul de puncte. Întruna, după fiecare competiție, am încercat să ridicăm nivelul tot mai mult”, ne-a spus Octavian Botoșan.

  Acesta ne-a mai sus că față de robotul construit în anul 2018, când am mai scris despre „Delta Force”, cel de acum este mult mai avansat. „Dorim să multumim pe această cale școlii, Fundației Alber și sponsorului nostru, Aptiv”, precizează liderul echipei.

  De asemenea, de atunci, componența echipei s-a mai schimbat puțin. Membrii de acum sunt: pe partea de Programare – Octavian Dragoș-Botoșan (căpitan) și Robert Feduș, pe partea Tehnică – Armin Raul Munteanu, Dănuț Tol, Robert Rus, Aida Pero, Paul Păcurariu și Borca Silviu, iar pe partea de Marketing – Raul Muntean, Alex Adam Ioniță, Viviana Cojocaru și Narcis Baltag.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.