duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  După 8 ani de „lupte”, licitația pentru sala de sport din Șimand are un câștigător!

  de Dan Lazăr | 13 mai 2020, 1:24 PM | Recomandările editorilor | Şimand | Sport

  0

  Profesorul Daniel Mărcuș poate începe să caute șampania potrivită pentru un vis care pare să devină realitate. „Din 2012 am depus, la Compania Națională de Investiții, un proiect pentru o sală de sport în Șimand. Iată că după opt ani, din a treia încercare, am reușit”, ne-a declarat prof. Daniel Mărcuș, sufletul sportului șimăndan. Sport care se poate lăuda cu o echipă de fotbal în liga a IV-a, una în Liga Elitelor la futsal Under 19, campioane școlare județene și regionale la oină sau badminton.

  Câștigător din Bihor

  Firma care a fost declarată, în cursul zilei de marți, câștigătoare a licitației este din Oradea, valoarea investiției suporate de CNI fiind de 7.704.154 lei, iar termenul de finalizare este de aproximativ 11 luni. Așadar, în primăvara anului viitor, șimăndanii au șanse să calce într-o modernă sală de sport, după cum se poate vedea și în fotografiile alăturate, realizate la Sântămăria Orlea (jud. Hunedoara), identică cu cea care se va construi la Șimand.

  Sala de sport din localitatea arădeană va avea o tribună de 180 de locuri. Conform CNI, sala va fi dotată cu centrală termică pentru încălzire, sistem de climatizare, sală de monitorizare video, 4 vestiare cu dușuri, 180 de locuri pe scaune, sistem de avertizare ISU.

  Sala de sport a fost prevăzută pentru practicarea mai multor discipline sportive – handbal, baschet, tenis şi volei şi poate fi utilizată atât pentru competiţii de nivel local, cât şi judeţean.

  sala

  Șimandul vrea și o bază sportivă

  Două complexuri sportive urmează a fi construite, în viitorul apropiat, de către Compania Națională de Investiții(CNI) în județul Arad, în Șimand și Pâncota, ambele proiecte fiind deja în faza de evaluare financiară.

  Cele două licitații sunt pentru „Construire bază sportivă TIP 2-Liceul Teoretic Pâncota, str. Avram Iancu nr. 41, oraș Pâncota, județul Arad-Varianta 1-încalzire pe gaz – în valoare de 1.286.022,24 RON”, respectiv „Constructii de baze sportive proiect tip 2-V1 încălzire pe gaze – „Construire bază sportivă TIP 2-Școala Gimnazială Șimand, sat Șimand, comuna Șimand, județul Arad – în valoare de 1.286.022,24 RON”. Pentru ambele locații există câte doi constructori doritori să ridice complexul sportiv.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.