sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Bazinul de înot de la Ineu trebuie finalizat până în luna august. Dar… trăim în România

    de Mihai Todoca | 21 februarie 2023, 7:55 PM | Administraţie | Știri Arad

    1

    (foto: facebook Pineuar)

    Încetul cu încetul, bazinul de înot de la Ineu (alias „Bazinul didactic”) se ridică, investiția aprobată de Compania Națională de Investiții ridicându-se la suma de aproximativ două milioane de euro. Această precizare ne-a făcut-o primarul Ineului, Călin Abrudan, imediat după ce l-am contactat. „Este o investiție a Companiei Naționale de Investiții, Primăria Ineu nefiind implicată în finanțare, decât la nivelul utilităților pentru noua construcție. Bazinul este unul care face parte din noile proiecte ale CNI, acestea numindu-se Bazine didactice. Lucrarea avansează bine, astăzi montându-se structura acoperișului” , ne-a declarat primarul Abrudan.

    Noua investiție din orașul Ineu ar urma să fie în „mâinile” administrației locale în luna august. Și tot de la edil aflat că bazinul va fi destinat, ulterior deschiderii oficiale, elevilor, până la ora 14:00, după care se ia în considerare deschiderea acestuia publicului larg. Momentan încă nu se știe prețul unui bilet pentru a putea intra la bazin, dar acest lucru se va stabili ulterior.

    Înainte de a vă prezenta câteva dintre detaliile proiectului, trebuie să vă spunem că ne-am propus ca în viitorul apropiat să prezentăm principalele investiții din județul Arad, fie ele finanțate de CNI, prin Programul „Anghel Saligny” sau prin PNRR. În același timp, o să și urmărim modul în care lucrările vor avansa în cazul fiecărui proiect.

    Despre bazin de înot de la Ineu, adică despre „bazinul didactic”

    CNI, pe pagina oficială, prezintă detaliile tehnice. Astfel, piscina propriu zisă trebuie să aibă dimensiunile de 15,40 m lățime , pentru a asigura 6 culoare de înot, 25,02 m lungime și 1,80 m adâncime .
    Pereții piscinei vor fi realizați din elemente metalice protejate, pentru o mai mare ușurință în realizarea ei dar și o standardizare la nivel național a bazinelor de înot.
    Culoarele de înot trebuie să aibă lățimea de cel puțin 2,50 m cu două spații de cel puțin 0,20 m în exteriorul primului și ultimului culoar.
    Plajele piscinei vor avea lățimea aproximativă de 7,00 m.
    Platformele de start vor fi ferme și fără elasticitate. Înălțimea platformei deasupra suprafeței apei va fi de 0,5 m- 0,75 m. Zona de suprafață va fi cel puțin 0,5 m x 0,5 m și acoperită cu material antiderapant.

    Imagine din 21.02.2023 la 20.16

    Proiectul bazinului de înot – conform CNI

    Temperatura apei va fi cuprinsă între 25.0 – 28.0 °C. În timpul competiției apa din piscina trebuie ținută la un nivel constant, fără nici o mișcare apreciabilă. Pentru a respecta regulamentele sanitare în vigoare, cât timp nu se creează un curent sau o turbulență apreciabilă.
    Intensitatea luminii deasupra platformelor de start la capetele de întoarcere nu va fi mai mică de 600 lucși.

    Spațiul lateral piscinei trebuie să fie fără niciun obstacol pe o distanță minimă de 2,00 m .
    Trebuie prevăzute vestiare pentru vizitatori, masculin, feminin și familii/persoane cu dizabilități și vestiare pentru antrenori/arbitrii separate pe sexe.
    Vestiarele vor fi dimensionate pentru un număr maxim de ocupare de 50 persoane pe oră .
    Va fi prevăzut un cabinet medical și un spațiu pentru cronometrare .
    Vor fi prevăzute locuri în tribune pentru spectatori pentru un număr de aproximativ 100 persoane.

    Noul bazin de înot va avea 36 de locuri de parcare

    Proiectul bazinului de înot presupune clădirea în sine cu regim de înălțime S +P + E  ce trebuie amplasată cu zona bazinului spre sud.
    Funcțiunile prevăzute în clădire sunt:
    – SUBSO L : spații tehnice și vestiare personal întreținere ;
    – PARTER : trei vestiare vizitatori ( bărbați, femei și familii/ persoane cu dizabilități), două vestiare antrenori, cabinet medical, cameră cronometraj ;
    – ETA J : gradenă cu spațiu prevăzut pentru 96 spectatori, grupurile sanitare dedicate spectatorilor, o sală de forță și o sală de aerobic complet echipate pentru care sunt prevăzute două vestiare separate pe sexe.

    PARCAREA prevăzută prin proiect totalizează 36 locuri de parcare din care 4 pentru persoane cu dizabilități , și două locuri de parcare pentru microbuze. Parcarea va fi prevăzută cu sistem de iluminat pe timp de noapte.

    Din zona parcării se realizează accesele secundare către subsolul clădirii. Accesele secundare sunt special amenajate pentru utilitare capabile să transporte totalitatea utilajelor folosite în deservirea bazinului de înot (centrale termice
    pe biomasă, filtre dedicate bazinului, pompe speciale, etc.)

    ***

    Cum spuneam la începutul articolului, până în luna august când ni se promite finalizarea lucrării, o să revenim.

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Întrebați-l pe dn Abrudan dacă tot face investiții în zona când are de gând sa dea pământurile înapoi oamenilor pe care ia deposedat in favoarea familiei SAV din Ineu ,aceste lucruri ar trebui făcute înainte nu sa facă bani pe pământurile oamenilor și sa ai deposedați cu acte create pe genunchi și donați din ceruri ,umbla familia Sav prin primărie ca acasă la ei iar noi dacă avem ceva de rezolvat în primărie sa ne luam terenurile înapoi suntem sunați imd și ni se promite ca să găsit cumpărător și cumpara terenul asa cu ce acte avem o MAFIE

      +14 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    1 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.