Duminică este ultima zi de înscrieri la atelierul de cinema „First made film”, coordonat de arădenii Rareș Hanțiu, Daria Nistor și Rudolf Veres

  de Raluca Medeleanu | 12 martie 2022, 1:58 PM | Cultură | Film

  0

  Rareș, Daria și Rudolf

  Duminică, 13 martie, este ultima zi în care tinerii arădeni se pot înscrie atelierul de cinema „First Made Film”, care va fi organizat de Asociația CitiZenit în perioada 17 – 27 martie. Atelierul este dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani și va fi coordonat de Rareș Hanțiu, Daria Nistor și Rudolf Veres.

  Pentru a putea participa la atelierul în care poți învăța cum se realizează un film, atât teoretic cât și practic, trebuie să completezi formularul următor: https://forms.gle/kJMTXhAbEj82NWfm7. Participarea este gratuită.

  Despre coordonatorii atelierului:

  Rareș Hanțiu s-a născut la Arad si a studiat regia de film la „Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică” din București, unde a absolvit în 2012. La scurt timp după finalizarea studiilor a regizat scurtmetraje de ficțiune și documentare, precum și videoclipuri experimentale. În 2018 a lucrat ca regizor secund pentru serialul HBO HACKERVILLE, distins cu premiul internațional GRIMME, precum și pentru serialul original Netflix WE ARE THE WAVE, alături de regizoarea Anca Miruna Lăzărescu. Totodată, la portofoliul acestuia se adaugă și sezonul 3 al serialului HANNA, produs de Amazon Prime. Interesul său pentru cinema se îmbină cu un larg interes pentru arta contemporană, fiind membru al celebrului grup românesc de artă contemporană kinema ikon. A fondat un ONG cultural în 2013, numit citizenit și a dezvoltat numeroase programe culturale, printre care proiectul „Atelier de Film” care finanțează tineri cineaști români pentru realizarea scurtmetrajele lor.

  Printre filmele și lucrările semnate de Rareș se numără scurtmetrajul de ficțiune Zmeu (2010), premiat la CinemaIubitIFF – Mențiunea juriului, scurtmetrajul de ficțiune THIS NOT IS NOT a BANANA (2013), premiat la Aarchus – Mențiunea juriului, documentarul White is the new white (2016), selectat la East Silver Doc, fARAD, Ceau CinemaIFF, Urban EyeIFF, documentarul NO BODY (2020), dezvoltat la Aristoteles Workshop 2017, fARAD Lab și 2017, Tribeca’s IF/Then Short Doc Pitch 2018, Meta Green (2016) – instalație artistică video – Media Art Festival Arad, respectiv A bigger splash (2018) – instalație artistică video – Media Art Festival Arad.

  Daria Nistor este originară din Arad, absolventă încă din 2014 a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la secția regie și producție de film, cu un portofoliu care include spot, videoclip, ficțiune și documentar în format scurt. Printre cele mai cunoscute producții realizate se numără documentarul La Belle Epoque (2015) și videoclipul When the surf goes down (2018). Daria este implicată în mediul cultural și face parte din diverse proiecte culturale demarate de Asociația CitiZenit încă din primii ani de activitate. Este implicată și în mediul civic și luptă pentru drepturile omului și valorile democrației. În momentul actual Daria este freelancer.

  Rudolf Veres este un arădean care are experiență în producții cinematografice și de audiovizual. În prezent lucrează ca regizor de emisie, operator de imagine și editor de imagini la Televiziunea Arad și colaborează în sfera independentă în diferite proiecte culturale și cinematografice.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.