sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Duminică, cea de-a 75-a comemorare a eroilor de la Păuliș

  de Special Arad | 10 septembrie 2019, 11:56 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Eroii Detașamentului Păuliș vor fi comemorați duminică, 15 septembrie, în Radna și Păuliș, la împlinirea  a 75 de ani de la eroicele lupte în urma cărora au reușit să apere Defileul Mureșului, suveranitatea și integritatea României. Evenimentele sunt organizate de Asociața Națională a Veteranilor de Război, secțiunea Detașamentul Păuliș, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Arad  și al primăriilor din Păuliș și Lipova. Vor fi prezenți la evenimente urmași ai eroilor și veteranilor bătăliei de la Păuliș, precum și membri ai Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Argeș.

  Prima activitate din cadrul programului de evenimente va începe la ora 8:30, cu depunerea coroanelor și jerbelor de flori la bustul căpitanului erou Ioan Fătu, dispus în parcul cu același nume din localitatea Păuliș. Va urma un ceremonial militar și religios la cimitirul eroilor din Radna, începând cu ora 9.00, ce va cuprinde prezentarea onorului, salutul Drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României, un ceremonial religios și depunerea coroanelor și jerbelor de flori la monumentul eroilor din incinta cimitirului. Între orele 10.00 și 12.00 asistența participă în Biserica Ortodoxă din Păuliș la oficierea Sfintei Liturghii urmată de Parastas în memoria eroilor Detașamentului Păuliș. Începând cu ora 12.30 va începe ceremonialul militar și religios de la Monumentul Eroilor din Păuliș (adiacent Drumului Național 7) ce va cuprinde de asemenea prezentarea onorului, salutul Drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României precum și alocuțiouni conform ordinii de precădere și un program artistic. Va urma depunerea coroanelor de flori la monument urmând ca ceremoniile să se încheie prin defilarea Gărzii de Onoare a Batalionului 191 de Infanterie Colonel „Radu Golescu”.

  „Victoria de la Păuliș s-a dovedit crucială pentru câștigarea războiului, iar sacrificiul eroilor merită prețuit în mod necontenit. Suntem onorați să fim alături de veteranii de război și de Asociația Națională a Veteranilor de Război, secțiunea Detașamentul Păuliș, cu atât mai mult cu cât anul trecut, în octombrie, ne-a părăsit domnul colonel veteran Mihail Popescu, președinte al asociației veteranilor de la Păuliș. Îi așteptăm pe arădeni duminică să ne rugăm împreună pentru sufletele eroilor și veteranilor bătăliei de la Păuliș, cei care au stat ferm în calea inamicului și au demonstrat, precum eroii de la Mărășești, că nici pe aici nu se trece!”, declară Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.