miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Eroul martir Tóth Sándor, comemorat la Arad

  de Special Arad | 21 decembrie 2019, 9:41 AM | Știri Arad

  0

  Manifestările dedicate comemorării eroilor martiri la revoluţia din Arad se vor încheia și anul acesta  prin comemorarea lui Tóth Sándor, cetăţeanul maghiar care și-a pierdut viața la Arad, în timpul evenimentelor din Decembrie 1989.

  Vă reamintim faptul că cetățeanul maghiar Tóth  Sándor a participat ca voluntar la una dintre primele misiuni umanitare și de solidaritate cu poporul român, după fuga lui Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989. El a venit din Ungaria la Arad în noaptea de 22/ 23 Decembrie 1989, cu un transport de ajutoare și a fost împușcat mortal la volanul camionului. Pe malul Mureșului, în aproiere de locul unde și-a pierdut viața Tóth Sándor, a fost ridicată o troiță unde în fiecare an au loc ceremonii de comemorare la care participă oficialități din Arad și Hódmezővásárhely.

  Iată care este programul pregătit de autorități pentru ziua de luni, 23 Decembrie 2019:

  Comemorări și depuneri de coroane la troița de pe Malul Mureșului (Splaiul Tóth Sándor) împreună cu delegația din Hódmezővásárhely, Ungaria

  Întâlnirea cu delegația maghiară ce participă la evenimentele comemorative în cabinetul domnului primar Călin Bibarț. Membrii delegației din Hódmezővásárhely sunt: primarul Dr. Márki-Zay Péter, viceprimarul Dr. Berényi Károly și văduva lui Tóth Sándor, Tóth Sándorné Nóra

  Înțelegerea de colaborare dintre orașele Arad și Hódmezővásárhely datează din 03.05.1990.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.