joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Urmașul lui Duckadam a înscris un gol de senzație pe arena din Șiria!

  de Lucian Dănilă | 14 mai 2024, 6:18 PM | Sport

  0

  Urmașul lui Duckadam a înscris un gol de senzație, duminică seara, pe arena „Otto Grefner” din Șiria. Echipa locală a învins formația din Semlac în primul joc din play-off-ul seriei A din Liga a 6-a.

  Puțini sunt cei care au auzit de Mihai Ardel. În vârstă de 28 de ani, „Miță”, cum îi spun prietenii, a apărat poarta echipelor din Semlac, din Pecica, dar și de la câteva grupări din ligile inferioare ale Olandei, sau Țărilor de Jos cum se numește aceatsă țară de câțiva ani încoace. Fizic, „Miță” seamănă mult cu portarul Bătrânei Doamne, Florin Iacob. Ba chiar și ca stil de a apăra, ambii având reflexe bune pe linia porții dar și un joc de picior foarte bun.

  Deși seamănă cu Iacob, Mihai Ardel este urmașul marelui Helmuth Duckadam, fostul mare portar al Stelei. Eroul de la Sevilla și-a început și el cariera la Semlac, la fel ca și „Miță”. De acolo a ajuns la Gloria, apoi la Constructorul, a urmat UTA și perioada de glorie de la Steaua. Duckadam și-a încheiat cariera ca portar al echipei CPL Arad, asta după ce a fost portar dar și președinte la Vagonul Arad.

  Mihai Ardel a înscris, duminică, în meciul dintre Șiria și Semlac, un gol fantastic de la mai bine de 80 de metri distanță. Era minutul 9 al partidei când Ardel a degajat, portarul gazdelor, Cassian Pop, a calculat greșit traiectoria mingii, mai ales că se apropia de poartă împinsă și de vânt, mingea a sărit peste el și a intrat în poartă pentru 0-1. Colegii au alergat cu toții la Miță pentru a-l îmbrățișa, după care și-a salvat de două ori echipa cu două intervenții foarte bune al lovitura de cap a lui Căta-Herețiu și șutul cu piciorul stâng al lui Varadeu. Ca asemănarea cu Duckadam să fie și mai accentuată, să spunem că legendarul portar a marcat și el din poartă în poartă într-un meci pe care Vagonul Arad l-a jucat cu CSM Reșița.

  Din păcate pentru el, Ardel s-a accidentat la genunchi și în minutul 29 a părăsit terenul, fiind înlocuit de Darius Tolcser.

  Portarul de rezervă al Semlacului, Tolcser, a avut și el câteva intervenții foarte bune la lovitura de cap a lui Mirculescu, dar și la șuturile lui Căta-Herețiu și mai ales Zgărdău, ar partida părea că se îndreaptă spre o victorie a oaspeților.

  Șiria, care a început bine campionatul și la un moment dat chiar era lideră în serie, venea după două rezultate de egalitate, 1-1 la Zădăreni și tot 1-1 acasă cu echipa a doua a celor de la Zăbrani. În jocul echipei antrenate chiar de căpitanul ei, Căta-Herețiu, se simte puțin presiunea faptului că se dorește foarte mult promovarea, dar această presiune poate fi și un motor care să o tracteze spre acest obiectiv.

  Când nimeni nu mai credea, gazdele au obținut un penalty dictat fără ezitare de arbitrul Andi Preda, penalty pe care l-a transformat cu siguranță Căta-Herețiu. Tolcser, portarul intrat în minutul 29 în poarta Semlacului, nu s-a dovedit a fi la fel de inspirat la penalty precum a fost consăteanul său, Duckadam, la Sevilla.

  VEZI CU CLICK AICI POZE DE LA MECI

  Apoi, în minutele de prelungiri, pe când arbitrul Preda se pregătea să fluiere finalul, Mircea Varadeu a dat lovitra de grație, fructificând cu un șut din voleu pe lângă Tolcser o minge lungă care a trecut de fundașii centrali ai oaspeților și a ajuns undeva pe 11012 metri de poartă.

  Șiria continuă lupta pentru promovare cu Săvârșin și cu cei de la Zăbrani, iar în următoarea etapă merge pe terenul celor de la Mândruloc.

   IMG 7223

  Șiria – Semlac 2-1 (0-1)

  Căta-Herețiu 83-11m, Varadeu 90+3 / Ardel 9

  Șiria: Cassian Pop – Raul Mirculescu, Florin Lăzărescu, Cosmin Coraș, Cirpai Mateș, Cosmin Căta-Herețiu, Raul Hera, Ioan Stan, Dumitru Moldovan, Cipri Bozga, Mircea Varadeu. Au mai jucat: Paul Gherheș, Andrei Mic, Ovidiu Zgărdău.

  Semlac: Mihai Ardel (min. 29 Darius Tolcser) – Andrei Miheș, Andrei Vereș, Ionuț Varga, Adrian Giulău, Sergiu Corbu, Laurențiu Havram, Alexandru Gerocs, Flavius Bănățan, Andrei Mihnea, Constantin Marcus.

  Arbitri: Andi Preda – Răzvan Ciobanu – Andrei Cîmpan

  Observator AJF: Adrian Apătean

  siria 2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.