Asteroidul uriaş BESTIA, descoperit recent, va trece foarte aproape pe lângă Terra în acest weekend

  de Special Arad | 6 June 2014, 2:36 PM | Internaţional

  0

  Un asteroid foarte mare, descoperit recent, va trece pe lângă Pământ în acest weekend. 2014 HQ124 are un diametru de 352 de metri şi a fost poreclit Bestia, scrie realitatea.net.

  Roca spaţială, care este de mărimea unui stadion, se va apropia de planeta noastră duminică, 8 iunie, dar nu va exista niciun pericol de impact, asigură specialiştii de la NASA, potrivit Descopera.ro.

  Asteroidul 2014 HQ124 a fost observat prima dată abia pe 23 aprilie, de telescopul Wide-Field Infrared Survey Explorer.

  Potrivit astronomului Bob Berman, este îngrijorător că un asteroid aşa de mare, care se va apropia de noi atât de mult, a fost observat cu doar 2 luni înainte.

  Traiectoria rocii spaţiale va putea fi urmărită LIVE pe site-ul Sapce.com, unde astronomii Bob Berman, Geoff Fox şi Mark Boslough vor discuta despre pericolul pe care îl presupune un potenţial impact cu un asteroid.

  Imaginile vor fi transmise de la Observatorul astronomic Slooh din Chile.

  Se va apropia cel mai mult de Pământ duminică dimineaţă, la ora 05:56 GMT, când se va afla la 3 distanţe lunare de noi, o distanţă lunară fiind echivalentul distanţei de la Pământ la Lună, adică 384.400 de kilometri. În acel moment, el va călători cu o viteză de 17 ori mai mare ca viteza unui glonţ.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.