sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei, respinsă de BEC

  de - | 17 martie 2024, 2:51 PM | Politikos

  0

  Viorel Mocanu, reprezentantul PSD în Biroul Electoral Central (BEC) cere respingerea protocolului de consituire al alianței electorale Dreapta Unită (ADU), formată din partidele de opoziție USR, PMP și Forța Dreptei, pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, conform unui document consultat de G4Media.

  O decizie în acest sens urmează să fie luată duminică de BEC. Liderul PMP, Eugen Tomac, acuză un „derapaj democratic cum nu a mai existat după 1989”.

  Alianţa Dreaptă Unită a transmis printr-un comunicat oficial că va contesta la Înalta Curte de Casație și Justiție respingerea protocolului de alianţă de către Biroul Electoral Central și consideră abuzivă decizia de duminică a BEC „luată la solicitarea PSD şi votată şi de PNL”.

  „Este doar o încercare de a ne împiedica să participăm în alegeri sub Alianţa Dreapta Unită, o încercare disperată a marionetelor lui Iohannis, care ştiu că li se apropie sfârşitul politic. Ce fac acum este un act de laşitate şi de dispreţ faţă de voinţa românilor, care arată că partidul unic PSD-PNL este dispus să calce democraţia în picioare pentru a-şi păstra puterea”, a scris liderul USR, Cătălin Drulă, pe Facebook.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.